你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
食鳩人d野屌你老母含家產
做你同學都幾撚慘 借人錢唔還住好似好合理咁
我老豆同你老豆相反
對馬會好疏爽
同朋友飯局
埋單個陣佢先話佢冇帶錢就幫佢比埋
食完搭車返屋企
佢問我有冇廿蚊搭巴士
架車車費16.X
最後都係借左比佢
但之後佢再冇搵過我
好似個次飯局只係利用我請佢食飯搭車咁
佢屋企又唔係窮 佢講到佢老豆搵好多
反而當時既我都幾閉翳
七個人去旅行搭的士
四人座分兩架
最後有個fd 竟然話要除番7 先公平
但係其實車費係200蚊台幣
之後就絕咗交
畀$6 佢啦
有個同事放lunch買佐幾粒酥
3,4點佢食佐幾粒 仲淨兩三粒
問我要唔要 我話唔使喇
佢係咁話要啦要啦 食啦 我就拎佐一粒黎食
岩岩吞完 攤大手板:2蚊
人地想畀返自己嗰份唔畀?
我認真,約過中學生出嚟食野
我食多佢好多
就算薩莉亞我平時都要食$70 左右
如果咁我一定唔會AA 囉
屌你公司出張公司八達通唔得
嗰日唔爭氣,身上真係得五蚊散紙
就年頭有個中學同學問我借廿萬話做生意一年內還比我
我話好呀 比夠兩年時間你
兩年內唔還還唔倒就由借錢第一日開始計返息
之後佢係背後話我涼薄話一場朋友收大耳窿息
再加埋你呢句說話最後傳返黎我耳邊
好彩平時唔會del messages
直接將對話原原本本post上Facebook tag埋佢
最後佢連Facebook都del埋
戇鳩到冇朋友就係咁黎
香港人都好寒酸
越有錢越度縮
就年頭有個中學同學問我借廿萬話做生意一年內還比我
我話好呀 比夠兩年時間你
兩年內唔還還唔倒就由借錢第一日開始跟銀行利率計返息
之後佢係背後話我涼薄話一場朋友收大耳窿息
再加埋你呢句說話最後傳返黎我耳邊
好彩平時唔會del messages
直接將對話原原本本post上Facebook tag埋佢
最後佢連Facebook都del埋
戇鳩到冇朋友就係咁黎
自己好有錢但成日問人借錢
見過薩莉亞雞翼逐隻除既揮手
講到自己好有錢但成日問人借錢
我friend個緊女兵
我同佢都係女
唔洗擔心
咁弱智嘅問題怕且冇人同你爭嚟問
睇唔到你話請佢食野
我指 借九蚊比多一蚊齊頭差十蚊正常
請人食野變差佢錢叫佢食屎啦
請繼續分享
中學個陣借左個frd 6蚊買撈麵 因為啱PE堂落堂冇八達通 最慘係我唔記得還 畢左業之後佢周圍同人講我走數 講到我差佢幾皮野咁

利申 平時去完旅行都會買好多手信俾佢食 但佢重來唔會請我任何野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞