你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
依d野平時睇落無咩事 一出事就反得面
唱歌都要限住人點你都識唱嘅歌, 惡撚過共慘黨
果條友 姓楊?
借錢俾個frd 還得一半 跟著佢又課金又食放題又買鞋都唔還埋嗰一半 最後佢無咗我依個朋友
一蚊都唔得
本身已經好少借錢比人
如果係話咩無散紙你出住先 今晚比番你
我就真係今晚追番你
但調番轉我差人嘅又唔會真係比足毫子咁
例如$316咪還$320咁

但呢個post入面所有嘅情況我都無做過
通常一班人食飯夾錢都好正常 $148咪夾$150之類 有時係覺得貴或者over我自己個心目中個budget 但一定唔會出聲 因為幾蚊都同人計真係好樣衰好寒酸
其實正常借錢冇預佢唔還嘅
好似屋企賣菜,賣咗半世先儲到一半錢,問親戚借一半就供佢去外國讀書
佢家姐細妹都無
如果喺來回九個字又唔係好多
一班friend 一齊住
廁紙收喺自己間房用
飲樽裝野飲會畫刻度, 防止人地偷飲
其他人煮完d 野食留返諗住下餐食, 佢會偷偷食晒

一班大學生住埋一齊真係可以好痴線
三姐妹A B C,A霸晒父母兩個免稅額近10年。

今年開始實行A用父親免稅額,母親就B C兩個輪流用。A剛收到稅單要交多三千幾,即刻打去屌鳩另B 同C。
頂你我笑到pk
好L有創意
佢生日自己買左蛋糕(貴野黎 然後要食嘅人比返錢佢.....
好撚寒酸
曾經有條友 成班人出親街食飯 都會爭住拎張單去變銀處比錢,之後出左鋪頭先問人收返錢
有一次 有個女仔話覺得唔對路,話覺得無理由條數咁大,入返去鋪頭拎張單睇
一睇就發現 條撚樣每人最少比佢報大左幾十蚊,個陣都講命緊係十幾人聚會
個次被人發現之後 佢自己消失左向呢個圈子

仲有一個,有年我生日 幾個朋友約出黎請我食飯,地點同食乜全部佢地選。
咁我記得埋單大約每人400左右,佢地夾左我個份,咁當時都無乜野啦。
點之其中一個人向另一個GP度係咁講話咩覺得好為難,無諗過要請埋生日個個,仲要食咁貴覺得好唔合理
之後睇到燥燥地 我直接問佢拎戶口過400比佢,但以後唔再同佢出街。
但好搞笑 佢前排生日 問我點解唔去
中間屙過屎點計
集資養自己
唔係
想知更多
LM
食薩利亞一人一碟粉/飯再叫其他野share 比錢個陣我地話除人頭數計就算 但其中一個驚蝕底死都要分返開自己食個碟再除share個d比 最後佢比個錢仲貴過個平均數 我地其他人就減咗佢比個d再除人頭就算
早幾個月話因為政府生果金出三糧
所以呢個月唔比家用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞