你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
Alex leung
中學叫個女同學送包煙比我 佢竟然比$20我 之後話之前借過$20比我咁就當買左
呢d毒撚會比人排擠
去緊旅行都慳錢,唔係餐廳食就買定便利店啲食物食
但是又係旅行中途R其他fd再去旅行
一班人外賣壽司黎食
公司喺中環 佢係咁話要食沙田某一間壽司店
仲要大家夾錢俾佢坐的士去沙田拎外賣
後尾發現間舖頭係佢屋企開既
Exchange個陣party完通宵返dorm 條撚樣話撘通宵巴士 我話撘uber 一人俾多1.5歐 佢話咁我咪要俾多1.5歐好貴我唔制 屌你老母夜媽媽得2-3度 等撚左9個字仲要撘左成個鐘返dorm
以前中學試過叫朋友幫手入數 但銀包唔夠 現金 好似係比咗一半 話聽日比返另一半 點知自己唔記得 仲話自己比咗 不過後面記返起 真係自己柒 即刻比返佢
睇落我好似好閪咁 但其實好多朋友問我借十蚊廿蚊 我記唔起真係叫佢地唔使還 不過有個朋友幾年前問我借咗900蚊 話有嘢想買 唔好意思問屋企人拎 咁啱嗰年會派錢 諗住無事 點撚知就到今時今日都冇撚聲氣
借錢比你個fd係咪姓林?
Last day條友見我地平均除 同埋單條友講有d人食平食貴都平均除呀? 點知埋單條友講 : 算啦邊計得咁多
同同事lunch
今日我無禁錢, 同事A 幫我出住先

聽日lunch,
同事A 叫我幫佢埋單, 當還返琴日果餐
埋完單佢走黎揾我

同事A : 你琴日食左56蚊, 今餐53蚊
你仲差我3蚊
初中一大班同學食壽司(唔係爭鮮)
埋單時個同學係度計邊個食左邊款幾多件
自此唔再想同佢地出去食飯
這個真係重點 呢的人 食屎就有份
死肥仔大食就自己一張單啦

食盤生蠔話兩個人些牙
結果個個都話食,我食得一粒
但照比咗一半錢
傷痛咗一晚
咁不如每個人一張單 當搭枱坐埋一齊咪算
我女神叫梁嘉欣喎
我比佢就會同佢講唔使找
因為佢找比我一定找毫子返黎
佢比錢我就一定要找

有次大家夾份買野
79.8 咁上下
佢夠膽比39.9出黎
呢種似係真係窮 而且佢都係慳自己啫
人地賺幾多關你撚事
你老細請你食嘢你咪食囉, 唔鐘意就咪撚食
人地請你仲咁多聲氣, 你咪度縮囉
同果啲嫌棄人手信嘅粉腸一鳩樣
又唔見你請你老細食返餐好?
如果同fd食飯 埋單次次比卡 算唔算度縮?(啲人覺得係儲分)
中學既時候,有個跛咗腳既同學每次食親飯都好度縮
食親飯都要食最大個一份
E.g.: 食親pizza 都要選返最大個塊來食,最大個塊唔係對住佢就即刻轉個pizza 轉到自己面前,話自己食最大個塊。如果有人食左最大個塊,佢會屌返你做咩同個跛既爭野食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞