你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
想知
咁唔通人地點歌要數住自己點咗幾多首又啱唔啱你唱先點?
你地覺得「蝕咗」/「唔抵」首首都係佢D歌,咁你咪出聲叫佢cut走D又或者可唔可以俾你地插播囉
當時又唔出聲又要背後向到數人,正一度縮鬼
點完唔識唱就直接飛得啦
又冇膽講又冇膽做又要小氣計較,伸好意思話人度縮
最好人地嚟俾錢坐向到聽你地唱歌就最好下話?
港鐵為4綫齊冧「補鑊」 本周六日成人半價長者學生1蚊搭車
完全認同
係咪Katrina?
咁又係
唔怪得知hall咁興jam野
你又冇寫唔比人拎
我拎黎食下飲下唔好怪我
唔係人小家,係你樣衰姐
以前有条友小息問佢借5蚊買支水,佢老味返到班房水都未放低係咁叫我,喂差我5蚊幾時還啊?
應該都未去到太衰嘅, 起碼個女仔要佢還
做人大方好撚辛苦架
當你對人大方 你就會期望對方都係咁
現實係99%情況下
自己請人9次 比人用自己d野9次
人地都請唔到自己一次

當你以為自己請左人好撚多次
理所當然咁覺得個次人地會請你/借返d野比你用果陣 人地就會屌鳩返你用左佢d野
同佢睇戲只可以簡早場/午夜場
我屌咩為慳個幾廿蚊要突登朝早7點幾起身去睇戲

絕撚左交on99
做緊兵?
仲有一單,同同事lunch食元氣,無大枱,要分兩圍,咁岩就男子組一台,女子組一台。

食既時候咪又係叫下餐,又散叫小小sushi咁,到埋單個陣有條撚屌話分開計,然後大家就要係張單勾番邊個食左啲乜,有時一碟兩件唔同人食,都要勾番出黎

我眼都突埋,算L數由得你慢慢計。走個陣我即刻同隔離枱相熟既同事講,點知佢話佢個台情況同我一撚樣,真係痴撚線
屌,一9樣,早半年我個team有新人,manager叫哂成team出去食,到埋單個陣manager話:拿,好歡迎阿xyz加入,今日就我請你啦。

即係淨係請個新仔,咁你叫成team出去做乜?睇你表演度縮?

ps 食茶記only
人頭三位,飲茶有款點心四件(好似燒賣),每人食左一粒之後,餘下一粒有位天才將佢再分三份。
狗鐵
揀正星期六日做優惠
依個時刻梗係大大聲講, 冇人食我食埋佢
跟手夾走佢
其實我覺得通常話人度縮個D自己都係度縮鬼
屌你老未計撚晒人地攞左自己咩著數上黎唱尻人

利申:初中曾經係度縮鬼
但覺得為左幾蚊而嬲人好撚戇尻
宜家基本都冇所謂
夾錢夾多
幫人比埋
借錢從黎唔主動追 細數追黎都無謂
大數如果佢有心走 我咪當比錢買清個FD囉 仲好

諗左好耐身邊一個度縮例子都諗唔到 因為真係冇擺上心
有個同事 叫人地幫手買演唱會飛
超難買 禁左成日都買唔到
之後有另一位同事出卡出力幫佢禁到
飛價連網站收既手續費$1147
果位同事竟然俾足岩岩好$1147 人地
老馮要用八達通?
好撚小家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞