有無new age巴打入黎傾下計?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike

咁結果點啊 係咪開門無左人??

本來以為會開第二度lift 門,因為照計嗰部lift 應該已經上咗去,點知同一部lift 門開返,咁我同個朋友就一齊入lift ,後面仲有個女人跟著入埋嚟,而個lift 入面係

我個朋友即刻問:咦?頭先個人呢?
咁我地對望下,又望下個女人,佢又望下我地(其實唔知佢有冇目擊)。
我一發現部lift冇人,就以為係ghost 啦,所以即刻feel吓睇下有冇乜嘢特別感覺啦,又冇喎,咁就lift到出咗lift.
本來我一路都諗應該係ghost 啦,但睇完投巴個post 之後我相信佢係time traveller. 原因係(1)我一向都冇 yin yeung eyes ,(2)我feel 唔到有嘢,(3)我望到嘅影像同平時冇分別。
~完~

有機會係嗰個"人" 將自己teleport 咗去其他地方
因為每個地方都係振動組成, 有唔同嘅"振動標籤"
當你認定咗一個地方嘅振動標籤, 然後用意識改變自己嘅振動去符合嗰個地方嘅振動
咁就可以將自己傳送去嗰個地方
唔止局限於空間, 仲包括時間, 即係你可以喺時空之中穿梭
經過修練嘅人係可以做到呢點, 其實好多存有都係用呢個技巧 travel

我第一下係咁諗㗎,我以為自己睇太多Doctor Who
我覺得大家要分清楚咩係Newage先
好多人將通靈資料都當係
咁樣會好混亂

喵巴個定義係乜?
星座又newage,水晶又newage,陰謀論又newage,乜鳩都話係newage

水晶唔算咩
new age應該針對靈性進步?
好似陰謀論/ufo嗰啲未必關事
係咪咁
btw 留名先
留名

賽斯都入埋黎
星座又newage,水晶又newage,陰謀論又newage,乜鳩都話係newage

水晶唔算咩

如果將水晶套入newage就變得神神化化,唔夠中立,理性撚唔會睇,最後得返班痴線佬圍爐取暖。

哈哈我都幾同意
我覺得大家要分清楚咩係Newage先
好多人將通靈資料都當係
咁樣會好混亂

喵巴個定義係乜?

newage資料,通靈資料,外星資料,陰謀論分返開。newage又分近代同遠古,近代係賽斯與神對話等等資料,遠古係卡巴拉生命樹花等資料。只有本書寫住新時代先係newage

催眠呢?

newage資料,通靈資料,外星資料,陰謀論分返開。newage又分近代同遠古,近代係賽斯與神對話等等資料,遠古係卡巴拉生命樹花等資料。只有本書寫住新時代先係newage

催眠呢?

催眠係心理學/超心理學,唔知幾時又入埋newage

咁即係前世回溯唔算?
靈界見聞同回溯呢?
https://lihkg.com/thread/54425/page/2

喺呢個post 度我收集咗一啲適合神秘台嘅post , 大家可以望下。

催眠係心理學/超心理學,唔知幾時又入埋newage

咁即係前世回溯唔算?
靈界見聞同回溯呢?

呢啲咪神神化化,心理學冇人認同變左去newage
攪到newage變左神怪野炒埋一碟
如果傾神化野應該叫神秘學

咁newage 主力係指同"一"連結?

呢啲咪神神化化,心理學冇人認同變左去newage
攪到newage變左神怪野炒埋一碟
如果傾神化野應該叫神秘學

要睇返唔同人講既newage資料而定
大多數係講「一」,但有啲唔係

其他嘢就係副產品咁?
即係如果妺仔大過主人婆就失咗方向,可以咁講嗎?

要睇返唔同人講既newage資料而定
大多數係講「一」,但有啲唔係

其他嘢就係副產品咁?
即係如果妺仔大過主人婆就失咗方向,可以咁講嗎?

但有d 新時代書,例如靈魂出生前的計劃依本書
都有講通靈
樓主應該開個頭先,佢想討論乜先

所以要有本身熟newage 既巴打帶頭講下先成到post

不過而家喵巴都幫左大家了解
誠實絲,多謝你嘅介紹,我睇緊 source field 英文版嘅 chapter two , 佢講到law of one ,咁我覺得熟口熟面所以search 下,發現D search result 會提 Edgar Cayce. 我曾經問過有冇人睇過關於 Edgar Cayce 嘅嘢,不過冇人回應。

是咁的,我搵搵下見到有人話source field 個作者 David Wilcock 係 Edgar Cayce 嘅轉世,而 Edgar Cayce 係 children of the law of one... 雖然唔太肯定咁係咩意思...

我之前有睇過關於 Edgar Cayce 嘅書(同埋同佢有一面之緣 )... 唔知你有冇留意佢呢?

我返去繼續睇書了

我唔識Edgar cayce,等我留意下

誠實巴,嗰個children of the law is one 係另一個人嚟,叫Jon Peniel
誠實絲,多謝你嘅介紹,我睇緊 source field 英文版嘅 chapter two , 佢講到law of one ,咁我覺得熟口熟面所以search 下,發現D search result 會提 Edgar Cayce. 我曾經問過有冇人睇過關於 Edgar Cayce 嘅嘢,不過冇人回應。

是咁的,我搵搵下見到有人話source field 個作者 David Wilcock 係 Edgar Cayce 嘅轉世,而 Edgar Cayce 係 children of the law of one... 雖然唔太肯定咁係咩意思...

我之前有睇過關於 Edgar Cayce 嘅書(同埋同佢有一面之緣 )... 唔知你有冇留意佢呢?

我返去繼續睇書了

我唔識Edgar cayce,等我留意下

誠實巴,嗰個children of the law is one 係另一個人嚟,叫Jon Peniel

呢個人仲有UFO experience 㗎,唔知投巴有冇聽過佢呢
http://www.thedaobums.com/topic/26597-interview-with-the-spiritual-teacher-jon-peniel/

水晶唔算咩

如果將水晶套入newage就變得神神化化,唔夠中立,理性撚唔會睇,最後得返班痴線佬圍爐取暖。

我以前有玩水晶 但我最後覺得水晶對靈性效用唔大
單玩水晶唔會令你靈性/能量有提升

水晶係白魔法研究/風水命理會比較多實際用途同理論

水晶唔算咩

我以前有玩水晶 但我最後覺得水晶對靈性效用唔大
單玩水晶唔會令你靈性/能量有提升

水晶係白魔法研究/風水命理會比較多實際用途同理論

我會用水晶協助我冥想,因為水晶柱可以加強冥想時進入身體嘅能量,而且有足夠數量又可以整個梅爾卡巴保護自己。另外,唔同嘅水晶對唔同嘅脈輪有幫助,最主要係7個中心脈輪。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞