有無new age巴打入黎傾下計?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike

點解顧忌?
邊個係"人地"?

人地係除自己之外既人。生活上,其實自己好在意其他人點睇自己,結果講野較為轉彎抹角,習慣左用人地會認同既方式去表達去迎合人,但其實好想改變。

可唔可以講下我想合理化野既例子比我去反思下?因為我身邊d 朋友都係咁形容我,我認真想諗下

摸西,請你講解九一妙心俾雄獅巴打聽。
合理化係:當你要將D別人嘅事溶入自己個理解範圍時,你會用自己一套interpretation. 咁其實件事未必係你諗咁樣。
陌生人可能會有被"put words into month" 嘅感覺。
Sorry for 1999

9 1 ,其實姐係人地考左第一,你係考第9
你好似勁得人地巧威威阿,好自卑乜乜乜
但其實人地都冇你既第9
佢係1
套用返係我身上
係中學雞個時,我會好唔開心,點解我讀書咁垃圾
有d 人真係打下機睇兩睇,晚晚LOL 都考好好
但係人人都有佢既獨特性
我覺得自己既天分係音樂,人地係讀書
佢都冇我有既野
人人都有佢既天分,獨特既地方
唔好限死左自己一定要點點點先點點點
試諗下,你想要達到點,好可能只係人地既期望
如果依個世界唔係讀書有用,係音樂有用就一定搵好多錢。我咪搵好多?
所以,要識得欣賞自己,唔好比社會既rules or 人地既expectation, 就完全沒殺自己
加油
hi 各位好我追曬全部post 而家先申請個acc
家下每日都會冥想 大家可以膠流下

有無咩想分享?

一開始冥想 個身自己係度搖 而家就成日不受控訓著左

近期有一日無啦啦戒左奶茶 嚇親我 之前想戒都戒唔到
新手留名學野
睇左好耐但乜都唔識
點樣由零開始

我想知摩西會點答你...
唔知點解我會叫你睇咗近藤麻里惠先,佢唔係newage 㗎不過,但係你可以試下用佢套方法練下點樣接通自己個心❤️先

其實,真係唔可以急
因為我由接觸到依家,都已經四年
但我只係有小小感覺,冇各位巴絲既感覺咁大
我係由與神對話睇起
個時睇完就逼自己一定要positive 阿聖人mode
好啦,原來係唔work,你千奇唔好咁做,我真係人板,一反返轉頭,變左隻惡魔
有人係地鐵撞我,我想打鳩佢
到後尾直頭屌柒d newage 撚係on9 仔
中間隔多兩年時間都係好邪
再加埋d 病阿等等,有諗過自殺
但係唔知點解,一個一個路,引領返我去正路
例如咁岩整到連登ac, 識到各位巴絲,誠絲又私底下介紹左好多書我睇。好感恩
我睇左靈魂出生前計劃依本書
知道其實好多難關都係plan 定
係要你連結返自己內心
試諗諗,一路平路,冇困難,你會唔會有機會去了解自己多d? 會唔會接觸依類比人覺得神化既野?
再不過追post 同係咁睇書
我真係好有欲望想知,想向返內發展
你ready ,你就會愈嚟愈多既內心說話了
雖然咁講,但我都係學習中,唔算係ready
不過近排心入面平和既感覺
我好舒服 ......
巴打,加油
新手留名學野
睇左好耐但乜都唔識
點樣由零開始

唔知點解我會叫你睇咗近藤麻里惠先,佢唔係newage 㗎不過,但係你可以試下用佢套方法練下點樣接通自己個心❤️先

其實,真係唔可以急
我係由與神對話睇起
好啦,原來係唔work,你千奇唔好咁做,我真係人板,一反返轉頭,變左隻惡魔
例如咁岩整到連登ac, 識到各位巴絲,誠絲又私底下介紹左好多書我睇。好感恩
係要你連結返自己內心
試諗諗,一路平路,冇困難,你會唔會有機會去了解自己多d? 會唔會接觸依類比人覺得神化既野?
我好舒服 ......
巴打,加油

有咩書推介

有無咩想分享?

我都搖㗎,好似洗衣機乾衣咁跳跳跳
真心問,請問做Pranayama(用手指蓋住鼻孔)有咩用?

其實,真係唔可以急
我係由與神對話睇起
係要你連結返自己內心
我好舒服 ......
巴打,加油

有咩書推介

靈性覺性,靈性煉金術
靈魂出生前計劃

其實keep 住追post ,都會學到好多野,同埋莫明奇妙既感動,加油
new age野好多都係形而上?證明唔到?
見頭兩頁有講地球勢力,呢d野係邊度流出黎?
利申唔識

各位巴絲話係跟內心感覺
有時有d 感覺會好強裂
你試下feel 下

你有冇試過淨係用一邊呼吸?

你有冇試過淨係用一邊呼吸?

同埋你點解咁問?
你瑜珈老師應該會答到你

呢個我係yoga堂上堂前會做呼吸練習
手指公禁住一邊 好大力吸 然後放 無名指按實 用力噴出黎 跟住反方向
呢個可以減輕鼻敏感同傷風徵狀
做20次

有無咩想分享?

有時觀想到能量旋渦就會不停搖
你地會唔會一識人就好快知佢同自己唔啱傾?

會,通常感覺好唔舒服就會疏遠
結果個D真係小人,成日搞事搞非
新手留名學野
睇左好耐但乜都唔識
點樣由零開始

其實,真係唔可以急
我係由與神對話睇起
係要你連結返自己內心
我好舒服 ......
巴打,加油

摩西你係咪淨係睇咗一本李天命?

其實,真係唔可以急
我係由與神對話睇起
係要你連結返自己內心
我好舒服 ......
巴打,加油

摩西你係咪淨係睇咗一本李天命?

係,依排睇其他書多
好有感覺 ,內在好似逼我要睇左個d 先

呢個我係yoga堂上堂前會做呼吸練習
手指公禁住一邊 好大力吸 然後放 無名指按實 用力噴出黎 跟住反方向
呢個可以減輕鼻敏感同傷風徵狀
做20次

而且仲有其他功能...
我想知點解位絲打咁問

有無咩想分享?

我搖左幾日 有一日個腦有個畫面自己發緊光 個意識同身體離好遠 同有一條大柱由頭頂一路支撐到尾龍骨 之後就無再搖
同埋出街個頭無再fafa下

me too

真係家家有本難念的經
所以維持內在嘅和諧係好重要
帶住呢種和諧經驗日常生活嘅事
其他人都會慢慢感受到你嘅轉變
然後又慢慢轉變
最後整個環境都會變得和諧同充滿愛!
(當然, 呢個過程可以係好漫長, 不過"千里之行始於足下")

講得好!

三絲平時生活係咪都係開朗簡單果種人
我表面係好陽光但內裡有d blue, 不過而家好左

生活上當然都有唔如意嘅事啦, 都會有情緒
不過我知道我可以選擇點去面對呢啲情緒
同啲情緒傾吓計, 睇吓佢哋出現嘅目的係乜, 有咩想同你講, 或者想你學到啲乜
仲要記住內在嘅和諧係不受外界影響
外在發生嘅嘢就只係外在, 只係發生
我唯一要做嘅係經驗
我睇西藏生死書,教既打坐方法
係吸一啖, 呼出嚟之後,係吸之前,試下維持自己係個個狀態
好似你同空氣係一樣咁
真係幾好,有幾刻感覺到自己好似冇左咁

講得好!

同啲情緒傾吓計, 睇吓佢哋出現嘅目的係乜, 有咩想同你講, 或者想你學到啲乜
我唯一要做嘅係經驗

有無咩想分享?

同埋個頭好自然向上昂

我唯一要做嘅係經驗

依個感覺同睇法,近排睇書學左返嚟之後
個人真係好平和 ... 好正
留意多左出現某些叫做黑仔既事情,背後想帶出d 乜。視每一個經歷為老師
因為好同壞只係人定出嚟,係主觀的

人地係除自己之外既人。生活上,其實自己好在意其他人點睇自己,結果講野較為轉彎抹角,習慣左用人地會認同既方式去表達去迎合人,但其實好想改變。

可唔可以講下我想合理化野既例子比我去反思下?因為我身邊d 朋友都係咁形容我,我認真想諗下

摸西,請你講解九一妙心俾雄獅巴打聽。
合理化係:當你要將D別人嘅事溶入自己個理解範圍時,你會用自己一套interpretation. 咁其實件事未必係你諗咁樣。
陌生人可能會有被"put words into month" 嘅感覺。
Sorry for 1999

exactly, 我係有呢種偏執,要慢慢改變,多謝你話我知,因為人地唔提我,真係覺察唔到

等聽摩西分享

雄獅巴打你搵本哲道行者睇睇先
九一之後重有嘢的....

同埋個頭好自然向上昂

係呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞