有無new age巴打入黎傾下計?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
前幾日聽巴打講去左廟街天使占卜 測埋五輪

其實我唔肯定 我反應都幾遲鈍
我諗我成日feel到隻手好似血管係度跳個d係能量 我估係掛

係㗎,少啲不過都係嚟

咁樣呀 我睇靈氣書用對手去掃描七輪 我有樣學樣 咁我真係feel到脈輪震
但唔識解 有d跳得快但細力 有d慢 有d大力d

反應大會拮手咁?

雄獅巴打你搵本哲道行者睇睇先
九一之後重有嘢的....

我睇左摩西巴分享,好清楚,亦都再次提醒左我每一個人都有自己既價值。不過我仍然找尋當中,以前既我成日唔知道自己係點,我模仿人好叻,亦好想有其他人認同自己,同時我既性格係同邊個一齊就似邊個。係到左呢一個月,接觸左呢d 野之後,先真正開始知道搵返自己既路係邊。以前睇佛經,老實講道理都懂,但佛學要你達到無我,破我執,我覺得未係我行到既路。 而家呢條路先係我既路。而家我終於好似知道自己既性格係點,好似你留意到我有偏執,雖然唔係咩好野,但的確係我個人既特色,我甚至覺得雖然係缺點,但缺點亦係自己一部分,要改善。但同時唔好因為自己比其他人不足就唔愛自己。呢個係我想分享既少少感受

另外你可以講啊,我第一本睇李天命就係哲道行者

咁九一妙心下一樣係咩?

內容我唔記得啦 我08年果陣睇架

不過我當時係睇得明的,所以你講既話我應該理解到
依家幾熱鬧,好正

係㗎,少啲不過都係嚟

咁樣呀 我睇靈氣書用對手去掃描七輪 我有樣學樣 咁我真係feel到脈輪震

反應大會拮手咁?

唔係呀 係手掌feel到好似動脈咁跳 再大力好多 係心輪
我下三輪應該塞塞地 因為感覺好微
眉心跳得快 但細力 頂輪就好似心跳咁 一下一下
到目前為止我都未試過話吉手的感覺 道行未夠

我睇左摩西巴分享,好清楚,亦都再次提醒左我每一個人都有自己既價值。不過我仍然找尋當中,以前既我成日唔知道自己係點,我模仿人好叻,亦好想有其他人認同自己,同時我既性格係同邊個一齊就似邊個。係到左呢一個月,接觸左呢d 野之後,先真正開始知道搵返自己既路係邊。以前睇佛經,老實講道理都懂,但佛學要你達到無我,破我執,我覺得未係我行到既路。 而家呢條路先係我既路。而家我終於好似知道自己既性格係點,好似你留意到我有偏執,雖然唔係咩好野,但的確係我個人既特色,我甚至覺得雖然係缺點,但缺點亦係自己一部分,要改善。但同時唔好因為自己比其他人不足就唔愛自己。呢個係我想分享既少少感受

另外你可以講啊,我第一本睇李天命就係哲道行者

咁九一妙心下一樣係咩?

其實係想提你你係點set 個"受影響圈子",即係乜嘢人係你care你介意佢對你嘅comment 呢個圈子係你自己揀嘅。
記唔記得有樣咁嘅嘢?

摩西你未睇過,麻煩你幾時睇完報告一下。

係㗎,少啲不過都係嚟

二月十一上靈氣,好期待

我本身有練開yoga. 所以我一直知冥想同呼吸法 但我之前都幾唔鐘意坐定定冥想 覺得無用 個時我練瑜伽追求緊體能上的野
自從睇完外星人post就的起心肝日日練 最重要有恆心 練左腹式呼吸先 每日5分鐘坐定定淨係數呼吸
另外有本書叫 與指導靈做麻吉 作者李天民
我一開始睇呢本書 解答左好多新手問題

試過好多次
你地好似會feel到能量個啲但我好似乜反應都無

你練咗幾多年?

無咁耐 幾個月咋 仲要唔係成日

反應大會拮手咁?

唔拮手就得㗎喇

試過好多次

你練咗幾多年?

無咁耐 幾個月咋 仲要唔係成日

咁咪係囉

咁九一妙心下一樣係咩?

其實係想提你你係點set 個"受影響圈子",即係乜嘢人係你care你介意佢對你嘅comment 呢個圈子係你自己揀嘅。
記唔記得有樣咁嘅嘢?

摩西你未睇過,麻煩你幾時睇完報告一下。

我未睇晒就放低左喇
所以都係知小小only
搵日睇返先
依家好似未有力睇書住
chur 左幾日狂睇
內心同我講個腦有d full

我本身有練開yoga. 所以我一直知冥想同呼吸法 但我之前都幾唔鐘意坐定定冥想 覺得無用 個時我練瑜伽追求緊體能上的野
自從睇完外星人post就的起心肝日日練 最重要有恆心 練左腹式呼吸先 每日5分鐘坐定定淨係數呼吸

試過好多次

我Feel到有野係咁流動 不過我諗係血黎
其實唔知係咪自己真係有d sense 到唔對路既能力
個時病,周圍入邪教
但係半途都走得返出嚟
因為去到中段feel 到好大負能量
同埋個內心係咁叫我走

各位話唔知點連接既巴絲
雖然我唔係好識,導行仲係好低
但我覺得要領係多d 聽內心既感受
有時試下平靜落嚟
你feel 到有d 諗法係會彈出嚟
但係個d 諗法,係你會feel 到係一d 指示嚟
同埋,真係唔好心急
因為到你平靜到落嚟個時,就會有
可能係個人平時既思緒太亂,所以先冇留意內在同你講過乜

試過好多次

唔係呀 我諗
正常人比人放血先feel到血流緊

試過好多次

我一平靜落嚟打坐就feel 到自己心跳
成身都跳下跳下
腿又有d 地方彈下彈下咁。其實想問好耐係咩嚟
其實唔知係咪自己真係有d sense 到唔對路既能力
個時病,周圍入邪教
但係半途都走得返出嚟
因為去到中段feel 到好大負能量
同埋個內心係咁叫我走

各位話唔知點連接既巴絲
雖然我唔係好識,導行仲係好低
但我覺得要領係多d 聽內心既感受
有時試下平靜落嚟
你feel 到有d 諗法係會彈出嚟
但係個d 諗法,係你會feel 到係一d 指示嚟
同埋,真係唔好心急
因為到你平靜到落嚟個時,就會有
可能係個人平時既思緒太亂,所以先冇留意內在同你講過乜

近滕麻里惠

我一平靜落嚟打坐就feel 到自己心跳
成身都跳下跳下
腿又有d 地方彈下彈下咁。其實想問好耐係咩嚟

有次彈到叫女友摸,佢都feel 到彈,痴線

係㗎,少啲不過都係嚟

二月十一上靈氣,好期待

你報左邊個呀 我等噢巴個師傅再開班呀

二月十一上靈氣,好期待

張x 傑

二月十一上靈氣,好期待

咁你係咪有去體驗日?

反應大會拮手咁?

唔拮手就得㗎喇

拮手係咩事幹
而家咁講 我揸耐d條水晶鏈同埋帶藍芽耳筒都feel到跳跳下
留名

唔拮手就得㗎喇

拮手係咩事幹
而家咁講 我揸耐d條水晶鏈同埋帶藍芽耳筒都feel到跳跳下

你第二時就知㗎喇
同埋提下大家
有d 咩組織話靈性乜靈性乜個d
真係唔好入。個時有一間好次善堂咁
但係愈去得耐,發覺個個老師好似追數咁
好似耶教咁追人數,又屌人地其他既newage 唔得阿
玩水晶占卜要受因果阿
唔比人做尖阿
唔可以聽metal 阿,流行歌
只可以聽佢個d 印度歌等等

同埋有時大家可能會好困惑
個時我都係到諗,驚信錯野
覺得係咪要跟死某一個教派先實冇死
明明都佛唔係太大感覺,但逼自己跟晒。
後尾發覺,其實佛陀都講到條條大路通羅馬
之後發覺,對我嚟講,否黑即白既教派,or 學說,對我嚟講唔work 同埋我感覺唔好。
相信多 d 自己既內心
我都對佢有信心會guide 住我去一條最岩我覺醒既路

二月十一上靈氣,好期待

咁你係咪有去體驗日?

我冇去,個時係日本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞