有無new age巴打入黎傾下計?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike

ta絲呢本書書名係?

李天命 哲道行者

ta絲呢本書書名係?

李天命 哲道行者

即刻去搵 thanks

ta絲呢本書書名係?

李天命 哲道行者

即刻去搵 thanks

巧巧睇㗎~~~

喺度相遇,都係緣份黎嘅。或者…可能係整定

面對身邊後生嘅人離世,真係好難接受
希望你可以盡快走出陰霾

其實今個月我都有個親人過咗身,不過已經90幾
雖然都會有唔捨得,但咁樣感覺反而冇咁難受

比較年老嘅親人過身其實會比較接受到,始終有心理準備 不過都總有一日會同佢地再見

最令我難受嘅原因係…我自己喺外國,有三年冇見過佢。一接到電話嗰陣,得知佢喺睡夢中離開咗人世,好似時間靜止咗咁,頭嗰日根本唔識反應。
之後,連續幾星期,每一日都喺度喊,喊到個人攰就訓
有好多野想為佢做,好多野想同佢講;但喺今世已經唔會再有機會。
自己喺香港嗰段時間真係好痛苦,甚至明知有危險都想去搵道場做觀落陰去見佢
到後來臨離開香港,好巧合咁喺書店睇到〈我們的前世今生〉,先可以比較釋懷咁離開香港

希望…下次返香港做前世催眠/靈性催眠嗰陣有機會見返佢,同佢講聲對唔住

巴打你做冥想果時想像下佢響你身邊,同佢講埋你想講嘅野,再祝福佢同佢講再見。
會好好多。

ta絲呢本書書名係?
哲道行豬 李天命

ta絲呢本書書名係?
哲道行 李天命
入黎吹下水

睇過law of one, 個人實相本質(賽斯), law of attraction, 零極限, 與神對話

實際層面暫時覺得零極限係幾work

點work法分享下

講最近一單

前排同老細有d拗撬
我日日同身邊既人噌,唱佢有幾仆街
然後就突然有一晚因爲d小事同佢炒左一鑊甘既 (law of attraction)
本來之後果幾日都面阻阻返工都返得唔開心
不斷想諗方法想整返佢一劑

再其後有一晚我係咁唸零極限果d "咒語",第二日就收到消息老細出trip連放假幾個禮拜都唔會見到佢
同時我留意到自己想報復果種感覺消失晒

雖然唔係話d咩神跡,但我信係我改變左自己頻率令到本來相似頻率既事彈開左

咁啱既雄獅巴 我啱啱先追到post

ta絲呢本書書名係?

李天命 哲道行者

即刻去搵 thanks

未接觸new age之前睇過哲道行者 嗰時已經覺得好有道理
宜家試吓用new age角度望多次先

咁啱既雄獅巴 我啱啱先追到post

係囉 我幾日無追post, 岩岩睇返就同你同步左

李天命 哲道行者

即刻去搵 thanks

呢種感覺好奇妙,有時好似兜兜轉轉之後發現原來'真理'(想搵到既野)就在身旁,或者曾經已見過

我相信我重睇都會有所發現
冇追post, 想問下呢個post有冇人討論過曼德拉效應

我見呢個話題好似冇咩人討論,其實大家係唔信真係改變左過去歷史?

北極冇左陸地,人類心臟位置變左中間,而且最近仲多左好多新既例子。

喺度相遇,都係緣份黎嘅。或者…可能係整定

面對身邊後生嘅人離世,真係好難接受
希望你可以盡快走出陰霾

其實今個月我都有個親人過咗身,不過已經90幾
雖然都會有唔捨得,但咁樣感覺反而冇咁難受

比較年老嘅親人過身其實會比較接受到,始終有心理準備 不過都總有一日會同佢地再見

最令我難受嘅原因係…我自己喺外國,有三年冇見過佢。一接到電話嗰陣,得知佢喺睡夢中離開咗人世,好似時間靜止咗咁,頭嗰日根本唔識反應。
有好多野想為佢做,好多野想同佢講;但喺今世已經唔會再有機會。
自己喺香港嗰段時間真係好痛苦,甚至明知有危險都想去搵道場做觀落陰去見佢
到後來臨離開香港,好巧合咁喺書店睇到〈我們的前世今生〉,先可以比較釋懷咁離開香港

希望…下次返香港做前世催眠/靈性催眠嗰陣有機會見返佢,同佢講聲對唔住

巴打你做冥想果時想像下佢響你身邊,同佢講埋你想講嘅野,再祝福佢同佢講再見。
會好好多。

唔識冥想
其實有冇得自學?
入黎吹下水

睇過law of one, 個人實相本質(賽斯), law of attraction, 零極限, 與神對話

實際層面暫時覺得零極限係幾work

點work法分享下

講最近一單

前排同老細有d拗撬
我日日同身邊既人噌,唱佢有幾仆街
然後就突然有一晚因爲d小事同佢炒左一鑊甘既 (law of attraction)
本來之後果幾日都面阻阻返工都返得唔開心
不斷想諗方法想整返佢一劑

再其後有一晚我係咁唸零極限果d "咒語",第二日就收到消息老細出trip連放假幾個禮拜都唔會見到佢
同時我留意到自己想報復果種感覺消失晒

雖然唔係話d咩神跡,但我信係我改變左自己頻率令到本來相似頻率既事彈開左

咁就算唔係神跡,但你心態唔同左,都好啊

即刻去搵 thanks

呢種感覺好奇妙,有時好似兜兜轉轉之後發現原來'真理'(想搵到既野)就在身旁,或者曾經已見過

好似睇戲咁,有某啲比較需要思考同有隱喻嘅戲每次重睇都有唔同感受同領悟,每睇多一次又會再明白更多咁

我見呢個話題好似冇咩人討論,其實大家係唔信真係改變左過去歷史?

北極冇左陸地,人類心臟位置變左中間,而且最近仲多左好多新既例子。

呢個post就暫時未有人講,不過之前有巴打開過講曼德拉效應嘅post都有追過,不過講左冇耐個post就收左皮

會好好多。

唔識冥想
其實有冇得自學?

我都係上網睇下資料同埋睇之前外星人post啲巴打教人點冥想黎自學,不過一直怕自己學錯又冇人可以指正到
大家覺得雨革對自己有咩影響呢?

好似睇戲咁,有某啲比較需要思考同有隱喻嘅戲每次重睇都有唔同感受同領悟,每睇多一次又會再明白更多咁

認同

呢個post就暫時未有人講,不過之前有巴打開過講曼德拉效應嘅post都有追過,不過講左冇耐個post就收左皮

個post 正是小弟開的

不過本身都諗住引人研究下, 因為我真係觀察到好多現左,有d 更加係身體人同自己既主觀經驗

有興趣可以一齊討論下, 我主觀覺得有。而且外星人post 果度有得到某d 新觀念去'解釋' 我個人部分經驗可睇下面個post, 不過唔使推返上黎 因為無咩信既人係度討論

有無人覺得曼德拉效應有係自己身上發生?
https://lihkg.com/thread/22057?ref=ios

會好好多。

唔識冥想
其實有冇得自學?

你合埋眼,深呼呼平靜落黎,再想像下就得。
name
大家覺得雨革對自己有咩影響呢?

我果一期一直都有出去金鐘, 有係外面訓過,觀察到好多好多野。例如我見到無政府狀態既初型。有人會劃地為王。體會到好多,而且會發現多左自己既價值。

我初初未去前會諗d 人係果度做咩, 去到發現O 晒嘴,竟然有所謂既物資站慢慢形成, 但相當無系統。 我同幾個朋友嘗試參與更多,主動搵野去幫忙下,反正大部分人都係坐,無咩做。 結果我involve 左落好多事物, 有搬物資,有搬鐵閘,有去所謂前線了解大家既下一步。

好多人係唔同方面自立為王,好似walking dead 入面咁,你要問過'大佬' 先可以參與某樣野。我覺得自己會見到人性係無左現代社會下既面貌。當然我亦發現左非常多既古靈精怪事,我參與落唔同既事就係想睇清楚更多。例如我肯定叫人幫手搬鐵閘果班係警察黎,佢地身型壯健,陸軍頭,有默契,講野好小心,眼神閃縮,好有目的地去引導一班人搬鐵閘,實際目的係封死條馬路,等人群唔好擴展。有好多人根本睇唔到呢d 野, 人地叫佢就做。呢個亦係我地香港社會既常態,無咩人真係知道自己為咩而行動,為咩而活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞