有無new age巴打入黎傾下計?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
真心問,請問做Pranayama(用手指蓋住鼻孔)有咩用?

呢個我係yoga堂上堂前會做呼吸練習
手指公禁住一邊 好大力吸 然後放 無名指按實 用力噴出黎 跟住反方向
呢個可以減輕鼻敏感同傷風徵狀
做20次

而且仲有其他功能...
我想知點解位絲打咁問

對瑜珈冇研究, 原來有啲咁嘅嘢
我睇西藏生死書,教既打坐方法
係吸一啖, 呼出嚟之後,係吸之前,試下維持自己係個個狀態
好似你同空氣係一樣咁
真係幾好,有幾刻感覺到自己好似冇左咁

有幾十總方法打坐冥想 有時驚自己睇得太多唔同方法會無所適從
我都仲摸索緊

有時觀想到能量旋渦就會不停搖

同埋個頭好自然向上昂

係呀!

我仲成日唔捨得呼吸呀,唔知點好

我都搖㗎,好似洗衣機乾衣咁跳跳跳

有時觀想到能量旋渦就會不停搖

同埋個頭好自然向上昂

係呀!

因為三眼輪連接左啲正能量?

三絲平時生活係咪都係開朗簡單果種人
我表面係好陽光但內裡有d blue, 不過而家好左

生活上當然都有唔如意嘅事啦, 都會有情緒
不過我知道我可以選擇點去面對呢啲情緒
同啲情緒傾吓計, 睇吓佢哋出現嘅目的係乜, 有咩想同你講, 或者想你學到啲乜
仲要記住內在嘅和諧係不受外界影響
外在發生嘅嘢就只係外在, 只係發生
我唯一要做嘅係經驗

依個感覺同睇法,近排睇書學左返嚟之後
個人真係好平和 ... 好正
留意多左出現某些叫做黑仔既事情,背後想帶出d 乜。視每一個經歷為老師
因為好同壞只係人定出嚟,係主觀的

同埋個頭好自然向上昂

係呀!

我試過企喺度冥想都係咁㗎
我睇西藏生死書,教既打坐方法
係吸一啖, 呼出嚟之後,係吸之前,試下維持自己係個個狀態
好似你同空氣係一樣咁
真係幾好,有幾刻感覺到自己好似冇左咁

有幾十總方法打坐冥想 有時驚自己睇得太多唔同方法會無所適從
我都仲摸索緊

搵個自己舒服嘅方法先可以完全放鬆

同埋個頭好自然向上昂

係呀!

感覺上我地一齊冥想嘅能量應該幾強。

Aggar

同埋個頭好自然向上昂

係呀!

因為三眼輪連接左啲正能量?

成個身都係energy

Aggar

不如搵日一齊

Aggar

不如搵日一齊

其實我平時都會同一班人十幾個做冥想,啲冥想嘅內容不外乎就係清下脈輪,清下地球嘅能量。

Aggar

不如搵日一齊

其實我平時都會同一班人十幾個做冥想,啲冥想嘅內容不外乎就係清下脈輪,清下地球嘅能量。

喺Hku 度?

Aggar

不如搵日一齊

喺Hku 度?

no, hku識唔到人,我唔覺得自己屬於hku。
我想問下觀想應該係自己諗個畫面出黎 定係你諗個樣野 個畫面會走出黎 sorry1999

因為我觀想唔到 有朋友叫我觀想蓮花係頭頂 我諗左一陣個畫面就走 觀想咩都唔得 通常係眼皮有d波紋或者白光
我想問下觀想應該係自己諗個畫面出黎 定係你諗個樣野 個畫面會走出黎 sorry1999

因為我觀想唔到 有朋友叫我觀想蓮花係頭頂 我諗左一陣個畫面就走 觀想咩都唔得 通常係眼皮有d波紋或者白光

我試過諗住隻第三眼,自己幻想佢個樣,之後出現一隻眼個樣係我永遠唔會諗到嘅樣,跟著嚇親自己

蓮花喺頭頂? 可能係唔夠專注吧。喺我認知中,觀想係一啲自然出現嘅畫面,通常會用第三眼去觀想。

我試過諗住隻第三眼,自己幻想佢個樣,之後出現一隻眼個樣係我永遠唔會諗到嘅樣,跟著嚇親自己

係點 可唔可以形容下
似唔似荷魯斯之眼

係點 可唔可以形容下
似唔似荷魯斯之眼

乜嘢係荷魯斯之眼?

蓮花喺頭頂? 可能係唔夠專注吧。喺我認知中,觀想係一啲自然出現嘅畫面,通常會用第三眼去觀想。

呢個朋友係信密宗 膠流個時佢叫我觀想蓮花
可能我唔係信個邊 我諗下蓮花 好快就無啦

係點 可唔可以形容下
似唔似荷魯斯之眼

乜嘢係荷魯斯之眼?

埃及人成日畫 sorry唔識貼圖 你google下

係點 可唔可以形容下
似唔似荷魯斯之眼

乜嘢係荷魯斯之眼?

埃及人成日畫 sorry唔識貼圖 你google下

係一個我從來未見過、諗過嘅樣,所以唔係荷魯斯之眼
有無巴絲知道有關 梅穌爾 有咩特別?突然出現左喺我腦海。另外仲有一個女仔嘅公主,但個名就唔記得左。
新手留名學野
睇左好耐但乜都唔識
點樣由零開始

我想知摩西會點答你...
唔知點解我會叫你睇咗近藤麻里惠先,佢唔係newage 㗎不過,但係你可以試下用佢套方法練下點樣接通自己個心❤️先

其實,真係唔可以急
因為我由接觸到依家,都已經四年
但我只係有小小感覺,冇各位巴絲既感覺咁大
我係由與神對話睇起
個時睇完就逼自己一定要positive 阿聖人mode
好啦,原來係唔work,你千奇唔好咁做,我真係人板,一反返轉頭,變左隻惡魔
有人係地鐵撞我,我想打鳩佢
到後尾直頭屌柒d newage 撚係on9 仔
中間隔多兩年時間都係好邪
再加埋d 病阿等等,有諗過自殺
但係唔知點解,一個一個路,引領返我去正路
例如咁岩整到連登ac, 識到各位巴絲,誠絲又私底下介紹左好多書我睇。好感恩
我睇左靈魂出生前計劃依本書
知道其實好多難關都係plan 定
係要你連結返自己內心
試諗諗,一路平路,冇困難,你會唔會有機會去了解自己多d? 會唔會接觸依類比人覺得神化既野?
再不過追post 同係咁睇書
我真係好有欲望想知,想向返內發展
你ready ,你就會愈嚟愈多既內心說話了
雖然咁講,但我都係學習中,唔算係ready
不過近排心入面平和既感覺
我好舒服 ......
巴打,加油

其實我睇呢啲都睇左三四年 不過都係得閒睇下無深入研究
以前我都係極度負面嘅人 諗返起個段時間好辛苦 唔知點解慢慢走返到無咁負面
hi 各位好我追曬全部post 而家先申請個acc
家下每日都會冥想 大家可以膠流下

點開始
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞