有無new age巴打入黎傾下計?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike

你俾張book list 我,我有機會去feel 下

我睇緊呢兩本

呢張上網搵的,我諗應該就係呢堆

我一次過訂晒

不如我問你借唔洗買

我睇緊呢兩本

我一次過訂晒

不如我問你借唔洗買

歡迎,反正我睇唔晒

我睇緊呢兩本

就咁望我諗我會攞心靈的本質上手

我睇緊呢兩本

我對未知的實相有feel

我睇緊呢兩本

係,得呢本有吸力

講緊冇自由嗰啲

+1
同埋唔知點解可以知邊d 人唔開心
唔知係關睇人眉頭眼額事定真係關feel 到佢d energy 事

我搭車嘅時候如果隔離有人講嘢,唔理佢內容係乜,如果佢係放緊負我都會feel 到,而香港係好多人放負的。
如果佢冇講嘢,但個身掂到我,因為equilibrium嘅關係,佢D負都會傳咗落我到,所以我喺街度一定倞一個行為古怪嘅怪物

講開,我入d 賣舊野,二手物品既地方會感覺好差,好似有幽閉恐懼咁。呢個係唯一我有既感應。
咁尋日我又要陪人去呢d 地方,又係好頂唔順,我就貪玩試下,諗住自己有d 白光圍住,希望有個結界擋一擋,又真係好左,不過唔知心理作為定點,始終我唔係呢方面既老師。我唔係想神怪化呢d 野,但你可以一試

話說買左本人類圖返黎研究,之後有d位諗極都唔明唔知點睇。點知發夢有個女人教我點睇點睇咁,再過幾日又發夢有另一個人企係我格離,我地一齊望住瞓緊覺既我,佢show 比我睇d能量既顏色同埋佢地點係身體入面流動

Sorry 好似有d 1999

咁你宜家識睇?

你地講嘅書有唔少我都冇睇過,冇感應或個感應唔係好嗰啲我就唔睇,聽你地咁講其實個個講嘅都幾似

你對賽斯書有感應嗎?

而家我注專睇賽斯既靈魂永生,下一本會係夢與意識既投射。想向夢同出體呢方面作深入了解同體驗。

我睇緊靈魂永生既時候,我好多已經忘記左幾年既夢逐一回想返起,甚至串連到呢排發既夢,成為一個'故事'

好似想話比我知夢世界確實係另一個實相。我覺得係佢講既內在感官既反應,因為賽斯話我睇緊書既時候我既內在都一樣睇緊。而我好肯定呢堆夢我無可能靠'自己'就可以記返起咁多。

佛學思想的確幫助到我理解賽斯講既野,因為都真係好抽象 同一句通常我都要睇幾次。但我開始聽到內在聲音弱弱地同我講,倒左之前果d 水,咁你個杯先可以裝水。我知道意思係我要先暫時放低以前學過既野,先可以好好學而家既知識。

三色豆有無感應?

睇嚟你睇得好快
靈魂永生對我嚟講就好似將我所知嘅嘢用更加具體, 深入同清晰嘅方法講解, 我幾鐘意佢嘅演繹方式, 都俾倒我新嘅角度去理解自己同呢個世界

係,但我睇得太快,之後好似我內在係咁叫我做下其他野,分我心,佢好似想我停步思考多d 先

btw佛學用字唔同,但的確係同一樣野。例如佢話五感創造我地世界,楞嚴經入面,佛明確有講過呢part。而因為賽斯用字比較近我地年代,係具體好多。

for 未睇既巴絲參考,好似佢用語言去比喻物質實相(我地既經驗世界)既由來。我地係連登用文字溝通,背後係我地既思想。我地有思想然後打左呢堆字,係一種創造。而我地既思想亦創造左物質。物質實相只係思想情感其中一種表達方式亦同時作為溝通方式。所以我地既思想情感的確對物質世界既事件有好大影響力。

我有時都會, 太投入於靈性方面嘅時候, 內在就會提醒要放返啲時間喺個物質實相度
因為我哋其中一個目的係體驗呢個物質實相, 因此要盡量平衡
不過現時對我嚟講, 平衡係以靈性角度體驗物質實相

我尋日都睇到呢個比喻, 好鐘意佢呢個比喻, 實相係意識嘅表達方式, 好似語言係思想同情緒嘅表達方式, 睇完之後好似突然又明多咗

係,得呢本有吸力[/quote]

謝,咁心靈的本質將會係我第三本

睇嚟你睇得好快
靈魂永生對我嚟講就好似將我所知嘅嘢用更加具體, 深入同清晰嘅方法講解, 我幾鐘意佢嘅演繹方式, 都俾倒我新嘅角度去理解自己同呢個世界

係,但我睇得太快,之後好似我內在係咁叫我做下其他野,分我心,佢好似想我停步思考多d 先

btw佛學用字唔同,但的確係同一樣野。例如佢話五感創造我地世界,楞嚴經入面,佛明確有講過呢part。而因為賽斯用字比較近我地年代,係具體好多。

for 未睇既巴絲參考,好似佢用語言去比喻物質實相(我地既經驗世界)既由來。我地係連登用文字溝通,背後係我地既思想。我地有思想然後打左呢堆字,係一種創造。而我地既思想亦創造左物質。物質實相只係思想情感其中一種表達方式亦同時作為溝通方式。所以我地既思想情感的確對物質世界既事件有好大影響力。

我有時都會, 太投入於靈性方面嘅時候, 內在就會提醒要放返啲時間喺個物質實相度

我尋日都睇到呢個比喻, 好鐘意佢呢個比喻, 實相係意識嘅表達方式, 好似語言係思想同情緒嘅表達方式, 睇完之後好似突然又明多咗

依排睇書睇到比女友罵,唔知係咪要我停一停既signal 嚟

+1
唔知係關睇人眉頭眼額事定真係關feel 到佢d energy 事

我搭車嘅時候如果隔離有人講嘢,唔理佢內容係乜,如果佢係放緊負我都會feel 到,而香港係好多人放負的。
如果佢冇講嘢,但個身掂到我,因為equilibrium嘅關係,佢D負都會傳咗落我到,所以我喺街度一定倞一個行為古怪嘅怪物

講開,我入d 賣舊野,二手物品既地方會感覺好差,好似有幽閉恐懼咁。呢個係唯一我有既感應。
咁尋日我又要陪人去呢d 地方,又係好頂唔順,我就貪玩試下,諗住自己有d 白光圍住,希望有個結界擋一擋,又真係好左,不過唔知心理作為定點,始終我唔係呢方面既老師。我唔係想神怪化呢d 野,但你可以一試

我其實唔係唔識,不過我決定算了,當幫咗人囉(channelling energy)
有D舊嘢係會有唔好嘅energy
地方會有
死物會有
植物會有
唔打掃連D塵都有
好煩的

係,得呢本有吸力

謝,咁心靈的本質將會係我第三本[/quote]
可能係啱我啫,即係有D我要知嘅嘢喺入面,其他冇
講起動物, 有冇人係成日俾動物痴?
因為我係咁 不過我唔知點解

例如: 同朋友去寵物店, 籠入面有隻貓, 隻貓撲過嚟伸隻手出嚟喵我, 好似想同我握手咁, 但係對其他人都唔會咁
一大班人上朋友屋企, 朋友隻狗成日痴住我, 又淨係會坐我大髀, 連個朋友都話隻狗特別痴我
去外國同個騎警隻馬影相, 隻馬會擰轉頭哄我, 個騎警話隻馬鐘意我
又試過唔止一次喺街行嘅時候有人同狗散步, 我行過嗰陣啲狗都會扯住主人走埋嚟, 有次係冇繩綁住, 隻狗爭啲撲低我

我係好鐘意動物嘅, 唔止貓狗嗰啲, 野生動物都好鐘意
係因為咁所以佢哋痴埋嚟定點

啱啱睇到20歲(5)噢巴有講到
話靈氣可以改變一個人嘅氣質同變得心地善良、和平,氣場係綠色,好多動物就係會鍾意痴埋呢種人到
可能三色絲你天生個氣場就係綠色

原來係咁, 多謝絲打解答 氣場係咪指aura?

依排睇書睇到比女友罵,唔知係咪要我停一停既signal 嚟

應該係,巴打小心
同埋我開始毒佢入靈性之路
而家佢都幾buy 賽斯既野

另外我講開我練出體,先知佢成日'比鬼責',但佢唔敢試,錯失晒珍貴既機會
但我講話多數人出過體就會知呢d 機會係幾咁珍貴,佢就開始心郁郁想試

講緊冇自由嗰啲

+1

有一次我試過睇醫生,我女友同我媽笑到haha 聲,係咁同個醫師傾計。但係我冇出聲,我feel 到有d 野。
點知個晚,個醫師搵我話好唔開心

佢特登搵你傾, 唔通因為佢感覺到你知佢唔開心?
用內在感官互相溝通
依家其實我都未係好清楚咁分到係咪內在聲音
可唔可以用負面,jealous, 等等去區分邊d 係自己定係指導靈既聲音?

有一次我試過睇醫生,我女友同我媽笑到haha 聲,係咁同個醫師傾計。但係我冇出聲,我feel 到有d 野。

用內在感官互相溝通

內在感官溝通呢個真係好肯定存在

用內在感官互相溝通

但個醫師佢唔信依d, 佢覺得係神化既野嚟
依家有個keep 住討論既氣氛好正
btw,雖然我feel 到女友對依d 野好質疑
但講完比佢聽靈魂出生前的計劃依本書係大約講咩之後
佢想睇

我其實唔係唔識,不過我決定算了,當幫咗人囉(channelling energy)
地方會有
死物會有
植物會有
唔打掃連D塵都有
好煩的

咁我既方法係會保護到自己既正能量?
其實我睇外星人個post 之前,好耐無接觸靈性野,個人都曾經經歷過好多抑鬱,收埋左好多負能量,係呢輪先慢慢修正返。所以唔想比佢地影響太多。

地方會有
死物會有
植物會有
唔打掃連D塵都有
好煩的

其實我睇外星人個post 之前,好耐無接觸靈性野,個人都曾經經歷過好多抑鬱,收埋左好多負能量,係呢輪先慢慢修正返。所以唔想比佢地影響太多。

類似visualise 個shield 咁囉

地方會有
死物會有
植物會有
唔打掃連D塵都有
好煩的

我之前都有,信過一排,個人仲邪左
因為逼自己改
之後仲屌埋newage 撚係賺錢既on9 野嚟
但近排上連登睇到各個post
上返正路了

用內在感官互相溝通

但個醫師佢唔信依d, 佢覺得係神化既野嚟

無論信唔信, 內在感官都存在
而且一直影響住每一個人
話唔定佢搵你都係因為內在嘅指引傳到外在, 只係佢冇為意
當然, 呢個只係我嘅睇法

認同啊,都要keep 住體驗物質實相,但可加入靈性角度,而家對我黎講有靈性既生活先係正真既體驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞