有無new age巴打入黎傾下計?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike

我會覺得超人呢套嘢其實好重New Age成分係入面
又係講光同愛
記得超人迪加有一集講過講圓谷英二嘅故仔 不過應該都係虛構 話佢創作超人係因為佢預過一個金星黎嘅外星人
初代嘅超人就好似New Age講嘅光之工作者嗰啲咁
同一個死左嘅男仔同化 好似轉世咁樣
然後啟蒙人 保護人 同時所有人都可以發光發熱

可能係我幼稚 但係我由細到大就係比超人呢一啲道理帶大 每一次睇返全世界人一齊變成光救超人迪加嗰集 我就好想喊

日本卡通好多都有hidden message,似newage唔出奇

光之美少女
星光樂園

美少女戰士?

我會覺得超人呢套嘢其實好重New Age成分係入面
又係講光同愛
記得超人迪加有一集講過講圓谷英二嘅故仔 不過應該都係虛構 話佢創作超人係因為佢預過一個金星黎嘅外星人
初代嘅超人就好似New Age講嘅光之工作者嗰啲咁
同一個死左嘅男仔同化 好似轉世咁樣
然後啟蒙人 保護人 同時所有人都可以發光發熱

可能係我幼稚 但係我由細到大就係比超人呢一啲道理帶大 每一次睇返全世界人一齊變成光救超人迪加嗰集 我就好想喊

日本卡通好多都有hidden message,似newage唔出奇

光之美少女
星光樂園

美少女戰士?

唔好提佢啦,月野兔重好抽過倩尼廸,如果根據ng騎士的時空理論,佢地個力量會越來越強大
冥想完好凍係咪都係正常架
頭先淨係見到紅色光,好似眼又好似火咁,之後突然轉左做紫色我就開左眼,然後就好凍

我有試過 因為通常冥想個人會暖
一停左就凍
有幾次冥想試過諗住宇宙有道白色能量射去我度,十秒之後就連合埋對眼都有透到白光入眼既感覺又算唔算比正能量包圍緊

白天?夜晚?有冇著燈?

夜晚,無著燈
有幾次冥想試過諗住宇宙有道白色能量射去我度,十秒之後就連合埋對眼都有透到白光入眼既感覺又算唔算比正能量包圍緊

白天?夜晚?有冇著燈?

夜晚,無著燈

無問題
頭先淨係見到紅色光,好似眼又好似火咁,之後突然轉左做紫色我就開左眼,然後就好凍

一停左就凍

依個似放你自己內氣多個冥想
同埋冥想完係會有攰的感覺
各位巴絲新年快樂啊
新一年祝大家充滿正能量
各位巴絲新年快樂啊
新一年祝大家充滿正能量

各位巴絲新年快樂啊
新一年祝大家充滿正能量

各位巴絲新年快樂啊
新一年祝大家充滿正能量

各位巴絲新年快樂啊
新一年祝大家充滿正能量

新年快樂
卡拉頭先叫我提醒大家喺農曆新年呢個節日下都要記得發揮我哋嘅光同愛, 仲要散播我哋內心嘅喜悅
感染到身邊每一個人以至整個世界, 等即使冇受節日氣氛濃罩嘅地方都可以充分感受到我哋嘅喜悅, 光同愛

新年快樂
卡拉頭先叫我提醒大家喺農曆新年呢個節日下都要記得發揮我哋嘅光同愛, 仲要散播我哋內心嘅喜悅
感染到身邊每一個人以至整個世界, 等即使冇受節日氣氛濃罩嘅地方都可以充分感受到我哋嘅喜悅, 光同愛

三色豆~~miss you~~

新年快樂

新年快樂

三色豆絲打,可唔可以講下你自己覺醒既道路??

一停左就凍

依個似放你自己內氣多個冥想
同埋冥想完係會有攰的感覺

真係唔知呀
自學係咁上下
留名學野

新年快樂

好難一五一十講出嚟, 諗返起就好似每一樣我做嘅事都帶緊我去呢一刻咁
當然, 覺醒唔代表旅程結束, 而係行"更高" 嘅道途

最初頭令我認識靈性成長呢樣嘢嘅係奧修
我第一次睇佢嘅書係唔明佢講乜, 之後慢慢掉低咗
然後人生經歷咗好多跌跌踫踫, 大起大落
呢啲事曾經令我生不如死, 後來我慢慢領略到佢哋嘅發生係想我學到一啲嘢, 只有從中學習我先冇浪費呢啲經歷

後來我又好自然地接觸返靈性成長, 睇吓書咁, 我發現我明咗好多啲書講嘅嘢
之後就到外星人個post, 擴闊咗我嘅宇宙觀同眼界

講真, 我冇諗過會喺嗰一刻覺醒, 不過諗返起就好似路係安排咗, 只睇我點行
我都清楚我嘅根基唔算穩健, 仲有好多嘢要學同打好基礎
所以能夠喺度同大家一齊學習, 同大家一齊成長, 我真係好開心

呢個係咪你

呢個係咪你

死肥仔

好難一五一十講出嚟, 諗返起就好似每一樣我做嘅事都帶緊我去呢一刻咁
當然, 覺醒唔代表旅程結束, 而係行"更高" 嘅道途

最初頭令我認識靈性成長呢樣嘢嘅係奧修
我第一次睇佢嘅書係唔明佢講乜, 之後慢慢掉低咗
然後人生經歷咗好多跌跌踫踫, 大起大落
呢啲事曾經令我生不如死, 後來我慢慢領略到佢哋嘅發生係想我學到一啲嘢, 只有從中學習我先冇浪費呢啲經歷

後來我又好自然地接觸返靈性成長, 睇吓書咁, 我發現我明咗好多啲書講嘅嘢
之後就到外星人個post, 擴闊咗我嘅宇宙觀同眼界

講真, 我冇諗過會喺嗰一刻覺醒, 不過諗返起就好似路係安排咗, 只睇我點行
我都清楚我嘅根基唔算穩健, 仲有好多嘢要學同打好基礎
所以能夠喺度同大家一齊學習, 同大家一齊成長, 我真係好開心

我明,我真係明,我都係咁
光之兄弟群體【2017年會有更多的人覺醒!】
http://3d-5d.blogspot.hk/2017/01/2017_28.html
節錄:

別忘記:一個想法也就是一個人物!

如果你們持續地想自己是幸福的,那你們就會創造出一個體現幸福的人來。

如果你們持續地想自己處於完美的健康狀態,那你們就會創造出一個處於完美健康狀態的人來。

你們創造出的所有人物都會以某種方式為你們服務。

他們會不斷地幫助你們。
光之兄弟群體【2017年會有更多的人覺醒!】
http://3d-5d.blogspot.hk/2017/01/2017_28.html
節錄:

別忘記:一個想法也就是一個人物!

如果你們持續地想自己是幸福的,那你們就會創造出一個體現幸福的人來。

如果你們持續地想自己處於完美的健康狀態,那你們就會創造出一個處於完美健康狀態的人來。

你們創造出的所有人物都會以某種方式為你們服務。

他們會不斷地幫助你們。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞