有無new age巴打入黎傾下計?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
港打巴仲有用tetegram谷? 加翻okay?
港打巴仲有用tetegram谷? 加翻okay?

無喇 喺番呢度傾多啲人知道

我親人都係十月走咗,唔通…

我朋友心臟病走

佢…都係呀

後生仔?

後生女
其實我唔上連登 係呢期拜年好乏先睇 竟發現此高質post 我係大學時期先發現靈性既學說 對new age好有興趣 想成為更了解自己既人 留名!

佢…都係呀

後生仔?

後生女

以為相認
大家有冇覺得近年有好多鬼佬套戲都講緊地球人口太多 接近會極速用盡地球資源,已經去到臨界點之類

大家點睇
我就覺得而家地球既人口確實係太多....
大家有冇覺得近年有好多鬼佬套戲都講緊地球人口太多 接近會極速用盡地球資源,已經去到臨界點之類

大家點睇

幾年前套假面騎士鎧武已經講左啦
套野入面的世界樹財團救唔曬70億人係無更好選擇下都要諗住ko曬60億人,但最後被主角搵到更加好的方法改變宿命

大家點睇

幾年前套假面騎士鎧武已經講左啦
套野入面的世界樹財團救唔曬70億人係無更好選擇下都要諗住ko曬60億人,但最後被主角搵到更加好的方法改變宿命

咩方法???

佢…都係呀

後生仔?

後生女

以為相認

喺度相遇,都係緣份黎嘅。或者…可能係整定

面對身邊後生嘅人離世,真係好難接受
希望你可以盡快走出陰霾

其實今個月我都有個親人過咗身,不過已經90幾
雖然都會有唔捨得,但咁樣感覺反而冇咁難受

後生女

以為相認

希望你可以盡快走出陰霾

比較年老嘅親人過身其實會比較接受到,始終有心理準備 不過都總有一日會同佢地再見
靜左好多,各位巴絲去哂拜年

我會覺得超人呢套嘢其實好重New Age成分係入面
又係講光同愛
記得超人迪加有一集講過講圓谷英二嘅故仔 不過應該都係虛構 話佢創作超人係因為佢預過一個金星黎嘅外星人
初代嘅超人就好似New Age講嘅光之工作者嗰啲咁
同一個死左嘅男仔同化 好似轉世咁樣
然後啟蒙人 保護人 同時所有人都可以發光發熱

可能係我幼稚 但係我由細到大就係比超人呢一啲道理帶大 每一次睇返全世界人一齊變成光救超人迪加嗰集 我就好想喊

日本卡通好多都有hidden message,似newage唔出奇

光之美少女
星光樂園

星光樂園? 可唔可以講多少少
入黎吹下水

睇過law of one, 個人實相本質(賽斯), law of attraction, 零極限, 與神對話

實際層面暫時覺得零極限係幾work

後生女

以為相認

希望你可以盡快走出陰霾

比較年老嘅親人過身其實會比較接受到,始終有心理準備 不過都總有一日會同佢地再見

最令我難受嘅原因係…我自己喺外國,有三年冇見過佢。一接到電話嗰陣,得知佢喺睡夢中離開咗人世,好似時間靜止咗咁,頭嗰日根本唔識反應。
之後,連續幾星期,每一日都喺度喊,喊到個人攰就訓
有好多野想為佢做,好多野想同佢講;但喺今世已經唔會再有機會。
自己喺香港嗰段時間真係好痛苦,甚至明知有危險都想去搵道場做觀落陰去見佢
到後來臨離開香港,好巧合咁喺書店睇到〈我們的前世今生〉,先可以比較釋懷咁離開香港

希望…下次返香港做前世催眠/靈性催眠嗰陣有機會見返佢,同佢講聲對唔住

唔明
入黎吹下水

睇過law of one, 個人實相本質(賽斯), law of attraction, 零極限, 與神對話

實際層面暫時覺得零極限係幾work

點work法分享下

唔明

本來得個圓型出口,所有人都會要將自己變成圓型先會被視為成功。
有個人唔跟呢個"規則",自己造個啱自己嘅出口。
其實邊個話幅牆打唔爛,邊個話一定要用同一個出口、同一個型狀呢?
呢個社會,你身邊嘅人囉。
自己諗下,到底佢地一定啱嘅咩?
所有人都係咁就一定要跟?

希望你可以盡快走出陰霾

最令我難受嘅原因係…我自己喺外國,有三年冇見過佢。一接到電話嗰陣,得知佢喺睡夢中離開咗人世,好似時間靜止咗咁,頭嗰日根本唔識反應。
之後,連續幾星期,每一日都喺度喊,喊到個人攰就訓
有好多野想為佢做,好多野想同佢講;但喺今世已經唔會再有機會。
自己喺香港嗰段時間真係好痛苦,甚至明知有危險都想去搵道場做觀落陰去見佢
到後來臨離開香港,好巧合咁喺書店睇到〈我們的前世今生〉,先可以比較釋懷咁離開香港

希望…下次返香港做前世催眠/靈性催眠嗰陣有機會見返佢,同佢講聲對唔住

無錯,收到呢啲消息個感覺一開始會唔相信,之後腦海空白,要慢慢先意識到咩事,但總會有樣野引領住你去睇化,去學識放下,就好似你睇到本書咁,一切冥冥中自有主宰,我都係咁岩接觸到new age呢樣野,知道靈魂先至係根源,肉體只係比我地去做實相學習,有一日完成任務大家總會相聚,就算唔相信呢套講法都好,至少咁諗會冇咁失落先

ta絲呢本書書名係?

我會覺得超人呢套嘢其實好重New Age成分係入面
又係講光同愛
記得超人迪加有一集講過講圓谷英二嘅故仔 不過應該都係虛構 話佢創作超人係因為佢預過一個金星黎嘅外星人
初代嘅超人就好似New Age講嘅光之工作者嗰啲咁
同一個死左嘅男仔同化 好似轉世咁樣
然後啟蒙人 保護人 同時所有人都可以發光發熱

可能係我幼稚 但係我由細到大就係比超人呢一啲道理帶大 每一次睇返全世界人一齊變成光救超人迪加嗰集 我就好想喊

日本卡通好多都有hidden message,似newage唔出奇

光之美少女
星光樂園

星光樂園? 可唔可以講多少少

幼女,兩面人,濫藥,偽娘,兩個思念集合體,偽男神,重有兩個真係神,以及無數吉祥物經理人

單係咁樣已經夠曬newage, 根本成個星光樂園就係異世界,單係pripara grandprix四季公主篇可以實現任何願望已經唔係普通電腦系統就可以做到

光美本身已經係玩唔同世界觀,今年重玩埋魔法使界連動,聽聞今年結局係無限催淚彈,拍得住麻枝準
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞