有無new age巴打入黎傾下計?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
有無巴絲知道有關 梅穌爾 有咩特別?突然出現左喺我腦海。另外仲有一個女仔嘅公主,但個名就唔記得左。

唔知啊

我想知摩西會點答你...
唔知點解我會叫你睇咗近藤麻里惠先,佢唔係newage 㗎不過,但係你可以試下用佢套方法練下點樣接通自己個心❤️先

其實,真係唔可以急
因為我由接觸到依家,都已經四年
但我只係有小小感覺,冇各位巴絲既感覺咁大
我係由與神對話睇起
個時睇完就逼自己一定要positive 阿聖人mode
好啦,原來係唔work,你千奇唔好咁做,我真係人板,一反返轉頭,變左隻惡魔
有人係地鐵撞我,我想打鳩佢
到後尾直頭屌柒d newage 撚係on9 仔
中間隔多兩年時間都係好邪
再加埋d 病阿等等,有諗過自殺
但係唔知點解,一個一個路,引領返我去正路
例如咁岩整到連登ac, 識到各位巴絲,誠絲又私底下介紹左好多書我睇。好感恩
我睇左靈魂出生前計劃依本書
知道其實好多難關都係plan 定
係要你連結返自己內心
試諗諗,一路平路,冇困難,你會唔會有機會去了解自己多d? 會唔會接觸依類比人覺得神化既野?
再不過追post 同係咁睇書
我真係好有欲望想知,想向返內發展
你ready ,你就會愈嚟愈多既內心說話了
雖然咁講,但我都係學習中,唔算係ready
不過近排心入面平和既感覺
我好舒服 ......
巴打,加油

其實我睇呢啲都睇左三四年 不過都係得閒睇下無深入研究
以前我都係極度負面嘅人 諗返起個段時間好辛苦 唔知點解慢慢走返到無咁負面

咁你開始睇下書先,同上嚟傾下啦
hi 各位好我追曬全部post 而家先申請個acc
家下每日都會冥想 大家可以膠流下

點開始

我本身有練開yoga. 所以我一直知冥想同呼吸法 但我之前都幾唔鐘意坐定定冥想 覺得無用 個時我練瑜伽追求緊體能上的野
自從睇完外星人post就的起心肝日日練 最重要有恆心 練左腹式呼吸先 每日5分鐘坐定定淨係數呼吸
另外有本書叫 與指導靈做麻吉 作者李天民
我一開始睇呢本書 解答左好多新手問題

點開始

我本身有練開yoga. 所以我一直知冥想同呼吸法 但我之前都幾唔鐘意坐定定冥想 覺得無用 個時我練瑜伽追求緊體能上的野
自從睇完外星人post就的起心肝日日練 最重要有恆心 練左腹式呼吸先 每日5分鐘坐定定淨係數呼吸

Dolly 絲跟印度master 學嗎?

點開始

哪有錢 比你知道我係絲添
我係gym center上大班咋 都學到野 但要靠自己

我都搖㗎,好似洗衣機乾衣咁跳跳跳

有時觀想到能量旋渦就會不停搖

同埋個頭好自然向上昂

係呀!

因為三眼輪連接左啲正能量?

我聽過個解釋係因為我哋係用個頭嚟接收上面嘅能量

Gym 即係physical 嗰啲?

係呀!

個頭肯定係個頭

我都搖㗎,好似洗衣機乾衣咁跳跳跳

有時觀想到能量旋渦就會不停搖

同埋個頭好自然向上昂

係呀!

上三輪接收能量 所以會向上昂

昂到好似超人向天空飛咁

係呀 個類center. 但我個間就無印度人教囉 有d tutor都有去過印度進修嘅 呢d都係人夾人 要識教先得
認真,如果港大巴歡迎,咁呢度有興趣嘅朋友去join 你嗰度嗰十幾個人試下,ok唔ok呢?唔知你嗰邊係咪open to public ?

係呀 個類center. 但我個間就無印度人教囉 有d tutor都有去過印度進修嘅 呢d都係人夾人 要識教先得

人夾人好緊要
有機會你一定要試下跟印度master ~~

昂到好似超人向天空飛咁

我未試過咁 我淨係試過雙手好似托住兩個能量球咁 後尾睇書知個d係靈氣講緊嘅能量

人夾人好緊要

唉 現實就係現實 有心都要有金 有金都仲要有時間 我有諗過考牌 但離我都幾遠

人夾人好緊要

唉 現實就係現實 有心都要有金 有金都仲要有時間 我有諗過考牌 但離我都幾遠

我識人真係轉咗行教
你要加油!
認真,如果港大巴歡迎,咁呢度有興趣嘅朋友去join 你嗰度嗰十幾個人試下,ok唔ok呢?唔知你嗰邊係咪open to public ?

如果唔得唔緊要㗎,我多事咋

點開始

試過好多次
你地好似會feel到能量個啲但我好似乜反應都無

點開始

試過好多次

你練咗幾多年?

點開始

試過好多次

其實我唔肯定 我反應都幾遲鈍
我諗我成日feel到隻手好似血管係度跳個d係能量 我估係掛

試過好多次

係㗎,少啲不過都係嚟

摸西,請你講解九一妙心俾雄獅巴打聽。
合理化係:當你要將D別人嘅事溶入自己個理解範圍時,你會用自己一套interpretation. 咁其實件事未必係你諗咁樣。
陌生人可能會有被"put words into month" 嘅感覺。
Sorry for 1999

exactly, 我係有呢種偏執,要慢慢改變,多謝你話我知,因為人地唔提我,真係覺察唔到

等聽摩西分享

雄獅巴打你搵本哲道行者睇睇先
九一之後重有嘢的....

我睇左摩西巴分享,好清楚,亦都再次提醒左我每一個人都有自己既價值。不過我仍然找尋當中,以前既我成日唔知道自己係點,我模仿人好叻,亦好想有其他人認同自己,同時我既性格係同邊個一齊就似邊個。係到左呢一個月,接觸左呢d 野之後,先真正開始知道搵返自己既路係邊。以前睇佛經,老實講道理都懂,但佛學要你達到無我,破我執,我覺得未係我行到既路。 而家呢條路先係我既路。而家我終於好似知道自己既性格係點,好似你留意到我有偏執,雖然唔係咩好野,但的確係我個人既特色,我甚至覺得雖然係缺點,但缺點亦係自己一部分,要改善。但同時唔好因為自己比其他人不足就唔愛自己。呢個係我想分享既少少感受

另外你可以講啊,我第一本睇李天命就係哲道行者

exactly, 我係有呢種偏執,要慢慢改變,多謝你話我知,因為人地唔提我,真係覺察唔到

等聽摩西分享

雄獅巴打你搵本哲道行者睇睇先
九一之後重有嘢的....

我睇左摩西巴分享,好清楚,亦都再次提醒左我每一個人都有自己既價值。不過我仍然找尋當中,以前既我成日唔知道自己係點,我模仿人好叻,亦好想有其他人認同自己,同時我既性格係同邊個一齊就似邊個。係到左呢一個月,接觸左呢d 野之後,先真正開始知道搵返自己既路係邊。以前睇佛經,老實講道理都懂,但佛學要你達到無我,破我執,我覺得未係我行到既路。 而家呢條路先係我既路。而家我終於好似知道自己既性格係點,好似你留意到我有偏執,雖然唔係咩好野,但的確係我個人既特色,我甚至覺得雖然係缺點,但缺點亦係自己一部分,要改善。但同時唔好因為自己比其他人不足就唔愛自己。呢個係我想分享既少少感受

另外你可以講啊,我第一本睇李天命就係哲道行者

咁九一妙心下一樣係咩?
前幾日聽巴打講去左廟街天使占卜 測埋五輪

試過好多次

係㗎,少啲不過都係嚟

咁樣呀 我睇靈氣書用對手去掃描七輪 我有樣學樣 咁我真係feel到脈輪震
但唔識解 有d跳得快但細力 有d慢 有d大力d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞