有無new age巴打入黎傾下計?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike

你好似好需要合理化一切嘢咁,有少少偏執,唔好介意

反而我想聽你講多d , 認真想進步,你feel 到可唔可以提醒下我

我諗因為我太顧忌人地睇法(掛)

點解顧忌?
邊個係"人地"?

人地係除自己之外既人。生活上,其實自己好在意其他人點睇自己,結果講野較為轉彎抹角,習慣左用人地會認同既方式去表達去迎合人,但其實好想改變。

可唔可以講下我想合理化野既例子比我去反思下?因為我身邊d 朋友都係咁形容我,我認真想諗下
有咩實際用處?做人健康左?
我聽過有人講話可以用靈魂行街,係咪真?

咁你宜家識睇?

我唔敢講自己識晒,但同朋友/朋友既朋友睇過,佢地都話準

其實我未追哂post 所以唔知佢乜嚟㗎
願聞其詳

其實人類圖有人話new age 有人又話唔關new age 事,佢有結合生命樹,占星術同易經等,佢講就係睇人類既原設。我覺得可以清楚d自己係咩人,肯定返自己咁樣,同埋佢好正能量下,有時都唔習慣咁正能量.....

me too

真係家家有本難念的經
所以維持內在嘅和諧係好重要
帶住呢種和諧經驗日常生活嘅事
其他人都會慢慢感受到你嘅轉變
然後又慢慢轉變
最後整個環境都會變得和諧同充滿愛!
(當然, 呢個過程可以係好漫長, 不過"千里之行始於足下")

講得好!

三絲平時生活係咪都係開朗簡單果種人
我表面係好陽光但內裡有d blue, 不過而家好左

反而我想聽你講多d , 認真想進步,你feel 到可唔可以提醒下我

我諗因為我太顧忌人地睇法(掛)

點解顧忌?
邊個係"人地"?

人地係除自己之外既人。生活上,其實自己好在意其他人點睇自己,結果講野較為轉彎抹角,習慣左用人地會認同既方式去表達去迎合人,但其實好想改變。

可唔可以講下我想合理化野既例子比我去反思下?因為我身邊d 朋友都係咁形容我,我認真想諗下

摸西,請你講解九一妙心俾雄獅巴打聽。
合理化係:當你要將D別人嘅事溶入自己個理解範圍時,你會用自己一套interpretation. 咁其實件事未必係你諗咁樣。
陌生人可能會有被"put words into month" 嘅感覺。
Sorry for 1999
嗰邊一路追開,依家靜晒追呢邊算

我唔敢講自己識晒,但同朋友/朋友既朋友睇過,佢地都話準

其實我未追哂post 所以唔知佢乜嚟㗎
願聞其詳

其實人類圖有人話new age 有人又話唔關new age 事,佢有結合生命樹,占星術同易經等,佢講就係睇人類既原設。我覺得可以清楚d自己係咩人,肯定返自己咁樣,同埋佢好正能量下,有時都唔習慣咁正能量.....

我無知,什麼是生命樹?
人類圖是哪裡來的?

點解顧忌?
邊個係"人地"?

合理化係:當你要將D別人嘅事溶入自己個理解範圍時,你會用自己一套interpretation. 咁其實件事未必係你諗咁樣。
陌生人可能會有被"put words into month" 嘅感覺。

Mouth not month

點解顧忌?
邊個係"人地"?

exactly, 我係有呢種偏執,要慢慢改變,多謝你話我知,因為人地唔提我,真係覺察唔到

等聽摩西分享

外星人post?果時講緊咩?我有少少記憶。

唔記得了~~
你放輕鬆D啦

因為我長期生活喺一個負能量高嘅地方,好多時都要轉化能量。

有冇嘢幫到你?

多謝你 不過我處理到 我會清理自己嘅脈輪同埋做冥想放光俾自己。
嗰邊一路追開,依家靜晒追呢邊算

歡迎
一齊繼續吹

有冇嘢幫到你?

多謝你 不過我處理到 我會清理自己嘅脈輪同埋做冥想放光俾自己。

我有D覺得你唔需要下下都淨係夠哂自己,咁樣好辛苦的...
我地喺度,如果你願意放開你顆心,我地喺度...

外星人post?果時講緊咩?我有少少記憶。

唔記得了~~
你放輕鬆D啦

你講既地方係咪香港

梗係香港啦,我住喺香港,不過我係講我嘅家庭。負能量好多,我唔忍心,所以成日講少少靈性野俾佢地聽,用嚟開解佢地。佢地成日話我成熟,但我只係一個學緊野嘅學生,只係學嘅範疇唔同。

你講既地方係咪香港

梗係香港啦,我住喺香港,不過我係講我嘅家庭。負能量好多,我唔忍心,所以成日講少少靈性野俾佢地聽,用嚟開解佢地。佢地成日話我成熟,但我只係一個學緊野嘅學生,只係學嘅範疇唔同。

成唔成熟同有冇智慧一樣,同年齡無關

我無知,什麼是生命樹?
人類圖是哪裡來的?

卡巴拉生命樹係猶太人既密法,所有生命既藍圖
人類圖用生命樹藍圖套入去,得出你一出世既性格、議程等等

我見到有website 整人類圖,不過唔識解

有冇嘢幫到你?

淨係夠哂自己嘅意思係……?

你講既地方係咪香港

成唔成熟同有冇智慧一樣,同年齡無關

完全同意

靠 not 夠
打錯字

我無知,什麼是生命樹?
人類圖是哪裡來的?

可能我了解唔夠深 睇極都好似普通算命星座咁
點都覺得佢點講 擺落邊個人度都係咁

點先會明多D呢?

點先會明多D呢?

人類圖好多書 求其搵間書局行過都應該有幾本

靠 not 夠
打錯字

可能我真係習慣左凡事靠自己,另一個意思即係信唔過人。不過我習慣左喺自己做到嘅情況下自己做哂佢,唔鐘意煩到人,其實我都有少少知道自己嘅問題。有好多野都唔會講出嚟,收收埋埋。

我自細就係無咩朋友,無咩同學,講少少野又有時俾人笑。跟住屋企人要求我好有紀律,什至最近同我講俾我出街我要對佢感恩,其實佢地到而家都唔知我會做冥想。

靠 not 夠
打錯字

可能我真係習慣左凡事靠自己,另一個意思即係信唔過人。不過我習慣左喺自己做到嘅情況下自己做哂佢,唔鐘意煩到人,其實我都有少少知道自己嘅問題。有好多野都唔會講出嚟,收收埋埋。

我自細就係無咩朋友,無咩同學,講少少野又有時俾人笑。跟住屋企人要求我好有紀律,什至最近同我講俾我出街我要對佢感恩,其實佢地到而家都唔知我會做冥想。

感恩???!!! 救命!

點先會明多D呢?

人類圖好多書 求其搵間書局行過都應該有幾本

有緣嘅話睇下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞