有無new age巴打入黎傾下計?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
簡單講下,由古代文獻開始,卡巴拉、梅爾卡把、生命樹、生命花,呢幾類人體脈輪修練開始。到中期賽斯、與神對話、唐望、門羅、奧修幾類身心靈列入newage。後期通靈、催眠、水晶、外星人等等又列入newage。自此之後,凡係新思想分唔到類既都當左係newage,大家睇下誠品個newage書櫃可略之一二,又風水又塔羅又占星乜都放入去,最新既人類圖當然又當埋係,就算出版社冇話過係。所以要討論newage真係要定義好先,否則蘇民峰都要講埋。

喵巴真係好熟喎
要不要出返本書講呢D?

我睇左十幾年newage資料、通靈資料、外星人資料、陰謀論資料,正同反既都睇過
以前有諗過出書,但攪攪下冇左下文

你自己認真邊d 係鳩up, 邊d 係真
今日有把聲叫我一定要去圖書館
點知去再 竟然搵到本我搵極都搵唔到既書

巴打係咪開始感受到咩係內在的聲音?

好似一d insight 咁
好似有一把聲話,你去啦,去啦
總之覺得自己要去咁
點知就搵到了

總之覺得自己要去咁
點知就搵到了

啱啦啱啦

總之覺得自己要去咁
點知就搵到了

啱啦啱啦

實在太興奮了! 呢個係一個好大嘅步伐!

總之覺得自己要去咁
點知就搵到了

啱啦啱啦

多謝各位巴絲
依家個心態,唔同左好多
之前係忍住唔想同人嘈
依家係自己唔想同人嘈,係反思下係會發生嘈既事件事,有d 咩自己需要知。係咪有野自己做得唔夠好。
例如比老豆係咁罵我,我竟然唔想博佢咀。但當然係會唔開心啦,但個人都幾平靜
唔見結他又係都算平靜地有
同埋依家金錢方面,突然冇左份工
有d 地方需要用錢
我個人竟然又覺得自己可以搞得掂
又覺得可能我有份更好既工等緊我

總之覺得自己要去咁
點知就搵到了

啱啦啱啦

多謝各位巴絲
依家個心態,唔同左好多
之前係忍住唔想同人嘈
依家係自己唔想同人嘈,係反思下係會發生嘈既事件事,有d 咩自己需要知。係咪有野自己做得唔夠好。
例如比老豆係咁罵我,我竟然唔想博佢咀。但當然係會唔開心啦,但個人都幾平靜
有d 地方需要用錢

你知唔知我最欣賞你啲咩?
係你嘅謙卑. 我由你身上感受到謙卑
你願意敞開承認自己嘅"無知", 然後帶住謙卑嘅心去學習同體會
呢個係最快嘅途徑搵倒你要嘅嘢
繼續學習

無聊一問,大家手掌有冇神秘十字紋呢?

我有呀,代表乜

咁?
有無人有買食氣三部曲?

我有呀,代表乜

咁?

我都有呀,呢條紋係代表你天生對神秘學嘅題特別有靈感。

我有呀,代表乜

咁?

我左手有,右手冇
留名 睇緊脈輪同奧修禪卡

咁?

我左手有,右手冇

好嘢大家都有,我好難先遇到咁多神秘十字紋朋友㗎

我左手有,右手冇

真係咁難遇? 我見係到大家都有,以為好易就有

多謝各位巴絲
依家個心態,唔同左好多
之前係忍住唔想同人嘈
有d 地方需要用錢

你願意敞開承認自己嘅"無知", 然後帶住謙卑嘅心去學習同體會

係,摸西進步好快,佢喺今年20個post 畀好多人block 咗

多謝各位巴絲
依家個心態,唔同左好多
之前係忍住唔想同人嘈
有d 地方需要用錢

係,摸西進步好快,佢喺今年20個post 畀好多人block 咗

一嚟啦,二嚟我知道有d 識我既人,係個個post 突登搞事,仲開埋whatsapp group 搞我
希望各位對我有意見既巴打係到可以放過我

我左手有,右手冇

你到底知唔知因為呢個post聚埋一齊有機咁難得

其實我覺得我指導靈一路guide 緊我
例如,其實我之前係cd room, 但又咁岩申請到連登ac,之後一嚟到就係入左外星人group 睇睇睇
同埋係我人生最低落個時又撞到咁多位巴絲
仲睇到好多岩我既書
十分感恩,真的

一嚟啦,二嚟我知道有d 識我既人,係個個post 突登搞事,仲開埋whatsapp group 搞我
希望各位對我有意見既巴打係到可以放過我

但我覺得澳巴係知嘅,佢一路都有睇住你,不過你開頭D問題就真係 咗D

例如,其實我之前係cd room, 但又咁岩申請到連登ac,之後一嚟到就係入左外星人group 睇睇睇
仲睇到好多岩我既書
十分感恩,真的

我其實都係排先上連登 以前未睇另一個登㗎
留名

仲睇到好多岩我既書
十分感恩,真的

我其實都係排先上連登 以前未睇另一個登㗎

想問下其實要點做先可connect到指導靈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞