有無new age巴打入黎傾下計?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
有冇巴絲睇過心靈能量呢本書?
http://www.books.com.tw/products/0010548544

我拎過上手睇目錄 但好快放底左
揀左第二本睇

信自己直覺啦
每個人都係獨特嘅
每個人啱嘅會唔同㗎

揀左第二本睇

信自己直覺啦
每個人都係獨特嘅
每個人啱嘅會唔同㗎

如果唔知個感覺係點,就先試下近藤麻里惠個spark joy 啦,至少會學識執屋

揀左第二本睇

信自己直覺啦
每個人都係獨特嘅
每個人啱嘅會唔同㗎

如果唔知個感覺係點,就先試下近藤麻里惠個spark joy 啦,至少會學識執屋

我都有拎上手睇過 個刻諗 個層面都幾廣範

信自己直覺啦
每個人都係獨特嘅
每個人啱嘅會唔同㗎

我都有拎上手睇過 個刻諗 個層面都幾廣範

試下啦,好好玩的~~
其實覺醒唔係你地所諗咁有咩特別既事會發生/改變
其實覺醒唔係你地所諗咁有咩特別既事會發生/改變

你嘅經驗係點?
有邪念嘅人,你嘅邪念係會散發出嚟嘅,唔好以為冇人知。你喺呢度見到咁多有正念嘅人,就嚟呢度搞搞陣。連登有其他地方啱你,你都係返去嗰度啦。你喺呢度唔會得到你要嘅嘢。 快D走!!!!!

邊個

唔會講緊我掛
咁我認我係很負能量
但我改變緊咖啦
有邪念嘅人,你嘅邪念係會散發出嚟嘅,唔好以為冇人知。你喺呢度見到咁多有正念嘅人,就嚟呢度搞搞陣。連登有其他地方啱你,你都係返去嗰度啦。你喺呢度唔會得到你要嘅嘢。 快D走!!!!!

邊個

唔會講緊我掛
咁我認我係很負能量
但我改變緊咖啦

你加油!
講起動物, 有冇人係成日俾動物痴?
因為我係咁 不過我唔知點解

例如: 同朋友去寵物店, 籠入面有隻貓, 隻貓撲過嚟伸隻手出嚟喵我, 好似想同我握手咁, 但係對其他人都唔會咁
一大班人上朋友屋企, 朋友隻狗成日痴住我, 又淨係會坐我大髀, 連個朋友都話隻狗特別痴我
去外國同個騎警隻馬影相, 隻馬會擰轉頭哄我, 個騎警話隻馬鐘意我
又試過唔止一次喺街行嘅時候有人同狗散步, 我行過嗰陣啲狗都會扯住主人走埋嚟, 有次係冇繩綁住, 隻狗爭啲撲低我

我係好鐘意動物嘅, 唔止貓狗嗰啲, 野生動物都好鐘意
係因為咁所以佢哋痴埋嚟定點

啱啱睇到20歲(5)噢巴有講到
話靈氣可以改變一個人嘅氣質同變得心地善良、和平,氣場係綠色,好多動物就係會鍾意痴埋呢種人到
可能三色絲你天生個氣場就係綠色

原來係咁, 多謝絲打解答 氣場係咪指aura?

噢巴冇講得咁清楚,我唔敢亂答你
我都係由外星人po開始追先開始覺知
仲喺大家身上學緊嘢
lm
冥想完好凍係咪都係正常架
頭先淨係見到紅色光,好似眼又好似火咁,之後突然轉左做紫色我就開左眼,然後就好凍
頭先淨係見到紅色光,好似眼又好似火咁,之後突然轉左做紫色我就開左眼,然後就好凍

唔正常喎,有冇浴缸,浸溫泉咁浸下先,睇下之後點?

無啊,飲下熱水先

無啊,飲下熱水先

冲熱水涼
聽日去哂太陽
你今日有冇哂?

無啊,飲下熱水先

冲熱水涼
聽日去哂太陽
你今日有冇哂?

我返工日日曬太陽

無啊,飲下熱水先

冲熱水涼
聽日去哂太陽
你今日有冇哂?

曬左陣
其實頭先果個位都有太陽曬住,不過係我啊媽間房黎,我妹成日話見到白影 唔知關唔關事

無啊,飲下熱水先

冲熱水涼
聽日去哂太陽
你今日有冇哂?

我返工日日曬太陽

有益
有幾次冥想試過諗住宇宙有道白色能量射去我度,十秒之後就連合埋對眼都有透到白光入眼既感覺又算唔算比正能量包圍緊
有幾次冥想試過諗住宇宙有道白色能量射去我度,十秒之後就連合埋對眼都有透到白光入眼既感覺又算唔算比正能量包圍緊

白天?夜晚?有冇著燈?
原來有啲咁嘅嘢

我會覺得超人呢套嘢其實好重New Age成分係入面
又係講光同愛
記得超人迪加有一集講過講圓谷英二嘅故仔 不過應該都係虛構 話佢創作超人係因為佢預過一個金星黎嘅外星人
初代嘅超人就好似New Age講嘅光之工作者嗰啲咁
同一個死左嘅男仔同化 好似轉世咁樣
然後啟蒙人 保護人 同時所有人都可以發光發熱

可能係我幼稚 但係我由細到大就係比超人呢一啲道理帶大 每一次睇返全世界人一齊變成光救超人迪加嗰集 我就好想喊

日本卡通好多都有hidden message,似newage唔出奇

光之美少女
星光樂園
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞