[先睇第一頁懶人包]絲打係邊到買Bra? (9)

1001 回覆
26 Like 11 Dislike
厚pad bra唔係用黎日常戴
絲打個情況係模杯好常見,模杯有舊海綿,個杯型固定左,唔會去就返個胸
模杯例子:68

可以試下夾棉杯,簡單黎講 入面係一層層棉,通常都有個位可以加插墊,同埋比較軟身 靠對胸撐開,唔夠肉有機會塌
夾棉杯例子(部分同時有賣模杯):satami, mode marie, wacoal, peach John, narue, tutuanna etc.

總結:
模杯係對胸遷就個罩,空杯空到點都唔會影響個罩。
夾棉杯係個罩遷就對胸,唔滿杯有機會塌,但可以加墊。
應該咁講,矯型內衣係幫唔到你托高個胸,所以推唔到啲肉上返上胸。

1. 矯型內衣罩面大,但又要谷線令消費者覺得佢集中能力高,往往設計就係向中間推,冇做到向上托。

2. 矯型內衣高脇,姐係由罩面去到背帶之間嗰塊布比較高,會減少件內衣可以拉高既空間,因為好易頂到腋下。件內衣拉唔高,鋼圈唔貼底或者僅僅笠住貼到,都係冇做到向上托。
胸型大多都係先天的 當然後天生活習慣令個上胸唔再飽滿 應該唔好靠矯型 而係做運動戴啱bra
唔quote 上面啦 我都係上胸無肉果隻仲要外擴 一向著向satami 但得一款bra係岩我帶 因為要集中+上托 咁先有返個胸型出黎
想問下絲打有無其他牌子推介

利伸75c

Btw 有離罩問題既絲除左戴岩bra 都可以試下企直個人 練下背
你數據係75c定係著緊個bra係75c
咁唔好揀高脇款著啦,拉返高個bra著,托返下胸d肉上去
我都係又上胸冇肉又外擴 上胸無肉就算有c cup都push唔到條長既事業線
唔係無gap就外擴 胸距好多都先天
著緊

自己度 上88 下74
我都係c nipple都係差20cm
胸距唔係度nipple
係度返兩團胸肉之間,一般係零至兩隻手指既距離
而家除bra wire貼波底嗎

除左bra 個wire痕係波底
同為braology 苦主
買左三四千蚊,連埋d垃圾馬甲,著半年變哂形
(我認我無手洗,入網袋機洗)
但佢著得半年變形仲誇張過我已經買左一年既Satami
仲著到個波形勁扁 著sport bra 禁扁左咁

咁前排覺得波大左(肥就肥啦 )去左葵芳hafina
姨姨幾好人,畀勁多款我試,
逐款睇邊隻岩我胸型 又教我著,
我覺得好好人,
兩個月後個仲可以返去睇下有無改善

另外有無人都有著佢件薄紗背心仔?
明明只係真係塊紗布咁,但個效果好撚痴線
視覺效果c變d,男朋友見到眼都突埋

不過真係有d貴 買完有d赤
但我都準備去元朗買多幾個日日著
反正都買左個會藉 希望唔好好似braology 咁垃鳩圾
求add 入谷
https://t.me/katzeng
想買strapless 想試下Qmomo
自己度下圍73 上圍88 應該著75C
上胸無肉 又外擴 估應該係水滴型
爬過文Qmomo 係咪要買大一個cup
但又無得試 驚唔岩

想入group 謝謝 https://t.me/jpnwife
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞