[先睇第一頁懶人包]絲打係邊到買Bra? (9)

1001 回覆
26 Like 11 Dislike
你地咁講就太欺負人喇。呀蜜糖巴店主又真係好抵讚,好有事業心,又要成日入酒店影床照R生意,又要落力賣去瘤激素藥,又要花時間去解釋。自己忙得不可開交,都要犧牲男朋友幫女客人觀察及分析胸部進展,真係唔話得
好但我冇爬文
絲打一齊report佢啦
又好啫
洗乜講咁多.. report到個ig摺埋 開一間我地report一間 搵笨柒搵得咁開心
Port已re
個人經驗Bodibra啲size勁離地,比起平時著開既大1-2個cup
用過2個之後就轉左,感覺麻麻地,洗得多d布好似霉霉地咁
我諗住同佢理性討論係咪太天真?
樓上講咗嘅中成藥條例就唔重覆講喇

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199407073310103
簡單嚟講fibroadenomas係35歲以下容易病發嘅腫瘤 目前醫學界未能搵到病因(即原發性) 但都認為同荷爾蒙eg.estrogen雌激素嘅大量攝取有關 所以停經後通常會消退

OK 重點嚟
咩時候會有大量雌激素呢?

造成雌激素增高的原因則有過度肥胖、人工流產次數過多、產後不哺乳、使用過多含有雌激素的化妝品與保健品

歡迎理性討論
無 唔係想俾佢睇 有好多cdrom睇架
快快手post出去未講完
我都覺得機會就俾咗佢 佢駁唔到定唔回應都唔緊要 觀眾眼睛係雪亮嘅 依度做好自己俾啲資料其他消費者睇清楚都好
Bodibra係唔係話自己啲碼同出面唔一樣嗰間 佢分到啲碼好細,我覺得係方便卡碼既絲打,但又貴又料地差真係幫唔落
幾多廣告都冇用
第一頁塞左好多精華落去,刨完可以解決唔少常見問題

另外可以開圖片模式考古,印象中有PJ同Qmomo既包膠

但厚背同矯型Bra問題就好似都係文字討論為主
Wtf 原來啲客人send俾佢啲圖會俾埋男朋友跟進嘅
又真係幾大方喎蜜糖巴 唔知啲客又知唔知㗎呢
對於講緊產品含有雌激素嘅成分有幾多又唔講
食太多咪搞到生瘤咁 仲亂教人食多幾粒 個胸大快啲 粒瘤更加快大添啦
家計會有婦科檢查 唔貴
法官大人我無辜 我上個post無追擊過你
但今個post係我發起嘅 因為睇唔順眼你條整容臭閪成日叫春不務正業貨又唔出出又出唔齊 依家仲學人賣豐胸丸
我個留言唔只一條link 係兩條link話出事
至於點解無更多受害者出黎講
第一 因為唔撚出名 係得業配 無真人講過 要上討論區搵先有

第二

你好想好多人學你生瘤?乜你咁撚黑心嘅
問題係唔知個胸想點,因為上胸冇肉著好多bra都離罩,又唔知點解係咁移位,但係我背同肩帶都係較岩岩好 又要左右胸唔同,就算買冇push up左邊岩岩好但右邊離到上太空
我都係上胸無肉同大細胸 我兩邊差半個cup位左右 只好細果邊加pad 同埋我會買軟杯唔係啤好左一個型果d
想問下各位絲打 想帶中一既細妹買bra 有無話邊個牌子會好d?
加左pad都係好離 可能我個胸仲要扁
感覺pad+bra只係更加壓扁我個胸,而唔係幫我托一托上去

Btw大家有冇傾食開咩豐胸濕pe文
咁係咪本身個bra size就唔岩你
(呢到講緊平日穿著)
(如果試嗰陣已經離罩,請提供上下圍數據同著緊咩款 參考參考)
1. 背帶有冇向上走?
Yes-->底圍太鬆-->扣入一格

2. 檢查鋼圈印位置
貼胸底-->理想
唔貼胸底-->拉返高件罩黎著
係胸入面-->兩邊都係 而且高度一樣?
Yes-->換其他鋼圈較大既款
No-->大嗰邊有-->換大一cup
細嗰邊有-->加墊

3. 胸肉移位方向
左右-->得閒就去廁所撥肉
上下-->試下1&2幫唔幫到你

4. 離罩
點解呢個放最後呢,因為原因太多
著錯size、寒背、個杯太硬(例子:上薄下厚杯型)、杯型唔適合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞