[先睇第一頁懶人包]絲打係邊到買Bra? (9)

1001 回覆
26 Like 11 Dislike
去咗VS買bra 有30圍 但係好似偏細?
我買樓下左手邊最薄果款叫pink
最底嗰層Vs pink好似冇出30圍
款就唔清楚了,Vs太多款,薄款都試左起碼半打

Sales度出黎偏細,個罩本身冇特別偏細好多,只係有啲cutting塞唔到胸肉入去
我買咗30喎
粉紅色果層
不過我平時著開30c 試c又唧肉 d又唔夠安全感
最後買咗c最多唔撥得太過火
原來依家入多左碼,新開張嗰陣30圍最大得C,過幾日再去睇下
想問痴膠紙點痴 好似痴完睇落會大啲?
有冇絲著開胸托有好介紹?
見到玉如網購有扣款NT199好似好平但又驚伏
去過satami睇冇扣款 sales話可以著黎訓覺
有冇絲可以講下有扣同冇扣款邊個會好啲
同埋咩牌子好介紹
有冇人真係撥肉撥到背啲肉番胸
啲肉好散 唔算八字 但胸距超闊
著前扣式 會冇溝 同亂咁移位
所以係咪都係著番聚攏好啲?
有扣款會好啲,胸托緊過sport bra,冇扣會除得好辛苦
胸托大同小異,睇你易唔易敏感/ 痕,想要靚少少既料就去返wacoal嗰啲,純粹想紮細底圍就淘寶/ y拍小百合/ 網購玉如
無論點減背肉,最後一定要戒寒背 ,就算做運動做workout做機,都避唔到挺返直個人。

雖然度胸既時候背肉會計埋入數據到,但始終都係有分別,尤其係胸部輪廓線明顯既絲打,會見到條界。

可以試下撥埋胃腩肚腩上,咁應該冇人係平胸
有冇人真係撥肉撥到背啲肉番胸
無論點減背肉,最後一定要戒寒背 ,就算做運動做workout做機,都避唔到挺返直個人。

雖然度胸既時候背肉會計埋入數據到,但始終都係有分別,尤其係胸部輪廓線明顯既絲打,會見到條界。

可以試下撥埋胃腩肚腩上去,咁應該冇人係平胸
前扣式冇溝 到底絲打著成點

聚攏係賣點黎姐,唔係咁樣分類
通常會有以下特點:厚墊/ 扁杯/ 側推/ 斜底 etc.

逐個問題處理,
胸距天生 但肉太散搞到輪廓線唔清晰都會令胸距睇落更闊;
八字一般係胸腔形狀問題,都係天生。或者肉太散木瓜胸都會睇落有少少似;
冇錯 肉太散係大問題黎,不過有得救

肉太散呢,最常見係著罩著得唔好,有部分人笠個胸罩上去,真係罩住就當著好左,冇成功托起對胸。有部分人長期受厚墊/ 模杯壓逼,啲肉走晒位變晒肉。
簡單黎講,先度返個數據,有可能你需要著既size係正負1cup,如果現在既Bra 既size貼度出黎個理論值冇差好遠,就可以開始跟住教學片帶罩。
然後得閒去試下罩,感受下用呢到建議既帶罩方法 帶出黎既效果。
pj啲bra係咪偏細?我琴日去試 65d都有啲壓胸咁 啲肉逼咗上去 定係我戴得唔啱? 我已經拎左舊棉出黎
pj days係正碼,無偏大偏細,其他系列唔敢包
你係試邊隻bra壓胸?係days系列?
買左玉如胸托,我覺得ok ar,拉到我唔變駝背 仲好累添,除左打回原形先唔累
如果想戒寒背同減副乳 胸托會唔會幫到功能內衣加強個效果?
如果紮細底圍有用咁係咪可以幫助升cup?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞