[先睇第一頁懶人包]絲打係邊到買Bra? (9)

1001 回覆
26 Like 11 Dislike
想問一個問題
以下兩個人 下圍度到65 上圍
度到80
咁即係應該係C? 但下面個胸中間咁少肉 應該會離罩? 咁咪即係唔應該戴C ?咁佢個size仲係咪C ?
新手好亂
胸型 杯型 wire 肩帶對一個bra fit唔fit都會有影響
數據只作參考,實著為準
想問下絲打們覺得有鋼圈定冇鋼圈好啲 之前一直著冇鋼圈成日走位離罩
有鋼圈會托得好啲
同埋絲打你著冇鋼圈著得咁唔舒服,買返有鋼圈啦
走位離罩點樣著靚個胸型
着緊satami,如果心口下面(係咪叫雞心位)個bra邊成日唔貼胸,着衫條溝底會現啲bra型,係買錯size? 寒背? 洗wear左個bra? 覺得現形好肉酸

size買既時候應該就啱既,又唔似瘦左所以縮 因為體重冇乜變化

另外無肩帶有冇話邊間好啲? 成日諗住襯衫姐冇所謂於是求其去旺中買,但洗兩洗就鬆,有啲fb宣傳好勁話大胸跳極都跌得少少,嗰啲好唔好用?

有冇推介款? pj嗰啲好冇用?睇上面話days系列幾好咁 咁大個人冇一次敢自己入去睇 乜都唔識驚俾人sell
pj 先唔會sell你,擔心下揀size揀得岩唔岩仲好
睇返第一頁點度上下胸圍知左自己咩size先
再望下點樣著先為之岩
永久blacklist 葵廣mm
岩岩試完hafina 係真係幾貴 但勝在服務好 我話唔鍾意d款佢都冇逼我買
最後join左6k個package
佢有sell我12k個個 不過我堅定地拒絕左
我想講葵廣mm佢連size都比唔岩我
包個膠先
Intimissimi 原來有入30圍,不過好似得30CD,同埋得3款,無掛出黎要問佢拎,1款厚墊strapless ,1款模杯,1款deep v,詳細可以上佢官網睇
我試30D,試完之後覺得同日本bra 30D差唔多,但背帶質地同日本bra唔一樣,體感略鬆
Strapless :

厚到on9,得個凹位裝lin,完全唔建議買 係好push,但係push到4個胸咁樣好咩,真係好核突

Deep V:

胸位低+胸距近既可以試下,入面係薄pad,著deep v衫應該幾好睇
如果胸距又大,胸位又高,唔洗試了,肩帶超長

模杯款:

薄pad,不過半較肩帶所以對胸位高的人都係不太友好,但都好過上面個款小小,杯型偏向自然,不聚朧,就算model著都係無乳溝

如果唔介意無咩push既人可以試下,始終30圍難求,同埋無VS個wire咁開闊,著上身好似岩亞洲人多d,出得3款真係好少,希望出多d同d碼出齊d
btw intimissimi 個sales幾好,因爲夠順攤,叫佢拎30D就拎30D,雖然最尾唔岩
你知細底圍好易俾人誤會得B 胸睇落咁撚細,得個cup數聽落勁
但有post話mm好著 仲諗住收工去買
以前著開MM, 都著咗成5-6年…
不過越來越唔OK所以先轉會
絲打想既話可以去試下身先啊!
上個月去咗沙田間mm 買咗2次野覺得2個sales都幾好
今個月去check著成點見到佢哋仲喺度
第1次買嗰陣部份同款會主動比我試晒2個碼(利申70A瘦底 但試B/C),又話最緊要啱size
絲打唔覺遠可以去試
(本身都想去山林道/葵廣試但見到咁多負評所以放棄
見佢最近話賣自家品牌 r哂頭
自咩家丫,佢d圖懶到張張都係人地官網拎,大大隻字寫住Kelly Love
不過佢醒喎,提供改帶服務(但其實人地Kelly Love官網都有)
不過都好過某d ig shop店主為左賣bra無良到話65圍係著錯bra要著70先岩

尋日買左peachjohn days 65c嚟試下 終於係一個啱既size 完全貼哂 但係我返左屋企著左一陣上面又好似離哂罩咁 係正常定我要著65b?
我見到自家呢兩個字以為佢買廠出個啲翻版貨
咁又係 好過L字頭個間講到世界上冇65
終於追晒9個po
追完之後的起心肝去買新bra 因為舊個d全部係兩年前係蔡太到買
見到之前d po都話蔡太會開你塊布俾其他人望你身材
分享下 我自己去過2次佢都冇咁做 但就會話下你個胸邊到唔好d肉去左邊到邊到咁 不過佢係講事實唔係突登踩你 所以我就冇覺得反感 同埋蔡太冇sell過我買 根據番我想買既價錢揀俾我 冇叫我買多幾個
反而第2次去有另一個有大陸口音既呀嬸sell過 叫我買多幾個
仲話你大左喎 我話下你又知我以前係點 佢:梗係知啦
但我第一次去同佢冇接觸過 點會認得我
可能想我覺得佢d bra有用買多d

講番買新bra先 一個月前去左satami買
之前蔡太到買過1個satami 2個trimph 著70c
但satami條友一開始拎75a我試 我同佢講話有d鬆
佢叫我扣入d 我話唔係一開始扣最出 越戴越鬆先扣入去?
佢話個幾格扣就係for你調整鬆緊
試左幾個佢睇睇下就換晒75b我試
最後買左4個75b
之後諗諗下覺得自己好似蠢左
應該堅持試下70
追po跳過左第一頁?冇度Size就走去買 好難唔畀sales大到
仲要買左4個咁多 所以都話d sales係唔可靠
d sales永遠俾大一個圍甚至幾個圍人,仲話自己專業 信佢地一成都死
我係唔會放佢地入黎睇size,佢地亂咁黎的,最好就唔好搞我煩我,我唔需要有個d所謂服務
有睇有度 諗住信“專業人士”姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞