[先睇第一頁懶人包]絲打係邊到買Bra? (9)

1001 回覆
26 Like 11 Dislike
有得試去試最穩陣
qmomo啲cup同圍都一時一樣
香港有門市可以試Qmomo?
你search吓啲ig shop有啲有門市賣qmomo的
唔喺度賣廣告了
試完你可以揀幫襯間ig shop 或者都係網購返
73下圍可以試70D先
Qmomo細一碼就試70E
個人覺得著細一個圍好過著大
唔係啲肉會有位走
有冇細胸絲打試過kellylove 覺得點
著開satami 想買新不過好貴
覺得kellylove啲款靚好多
細胸絲打:矯型罩面大,淨係露到中間條線出黎
高脇頂住腋下唔舒服,但唔拉高 個型會散 本身已經細,胸型唔靚更加肉酸
冇咩心機追返前面sor

想問下有冇人買過bravissimo自己牌子 主要想問料差唔差
見佢好多雞心低既所以想試下

同埋最近有少少迷惘
得M黎完嗰個禮拜著narue 65H先唔會一烏低身就露點 我係咪應該乖乖地轉做65I... 但係屋企仲有好多個65H
narue一買返黎就要扣到最入 好想試下英國bra會唔會緊d
H<I ,絲打意思係m黎完嗰個禮拜對胸最細?
烏低身只適用於度Size,平時請企直
露點有好多原因,
如果撥完肉嗰下 正面睇已經露點,係買細左;
如果側面睇見到離罩露點,係買大左;
關於size問題,請附上 上胸圍及下胸圍數據。

如果烏低身先露點,應該叫做寒背 或者帶錯Bra,請最低限度重睇第一頁

Between 我都覺得narue個圍偏鬆
戴bra烏低身戴我覺得好正常呀
企返直次次都要自己塞返兩粒點落去

岩呀我就係M黎完嗰幾日最細 之後就會又開始漲返 最過份嗰幾日係出街行幾步要扯返上去一次

依家著既係舊post研究同請教出黎既
可能係做太耐廢青肥左 以前就算M黎之前會脹都唔會脹到露點 所以先好放心咁買左一堆65H

其實講到尾係我唔想面前個I字
between 就算你講戴錯我都唔知仲可以去邊買65H甚至I

acute我試過個杯太淺 narue兩種杯我都試過得開口杯啱
雖然其實narue雞心有少少唔貼 但係我冇得揀
A至I cup都可以戴錯Bra,講緊戴嗰個人,唔關個罩事,不過冇數據討論唔到
支持絲打去日本慢慢試
照計逼爆咗都唔會烏低身先嚟露點 不過每個人情況又好難講嘅
英國bra買28會緊過好多亞洲牌子65但係好多款都偏高雞心 但買咩圍同買咩cup都好 無上下胸數據好難幫到你
如果你係話第一頁嗰堆 我睇左最少十幾次 都對住佢做過好多次

我覺得就算有數據都唔準呀 度出黎同實際著差成個杯 連去買有分杯既CWX都有輕微壓胸 明明我上圍連佢個下限都未到
黎M之前係36.2/26 你想要abtf六個數既話就36.2/33/33 26/25.8/25.5

有錢去旅行既話我都想
acute我都有一隻 真係好撚淺,迫到爆撚曬杯
咁你咩胸型?可唔可以形容一下,因為唔同胸型,要著唔同bra,咁係好正常
bravissimo 都係專出大罩杯,照計就唔會伏得去邊,問題只係都唔知你咩胸型,好難估你岩唔岩著,如果你個胸好集中係中間,加拿大下無咩胸肉,咁你著bravissimo 個wire應該唔會好fit囉,因為wire都是飛出去的,側邊會無肉填到但前面可能會壓胸,你明唔明我意思呢?
btw外國d bra都唔多推溝,著出黎無咁集中+顯瘦,正面會見到( ),正面會睇落個人大份左,但側面就又圓又大很好看
日本bra係尖瘦導彈型,正面睇無咁( ),集中d睇落瘦d,但側面睇就好突,導彈咁
咁外國bra個種style又係咪你想要/接受的呢?

我的蜜糖可能係你的毒藥
麻煩add入group
https://t.me/kychanbr
預告一下:最近整合緊peach john較推薦既款,同埋購買途徑

另外想提醒一下
narue係尖沙咀shibuya109有門市,七月頭已經做緊75折,八月甚至係半價,啲貨畀大家掃得七七八八

但見到有ig shop係門市fitting影相講自己定價低過門市,覺得好疑惑,有冇最近去過既絲打可以回報一下,個優惠係唔係完左
Peach John Bra 入手途徑
1) 門市
每逢新店開張,滿額有八至九折
部分系列不定期有買X件N折
旺角MOKO店或各門市不定期指定款式特價(留意Facebook page)
SOGO特賣場(!入手舊款好機會!)

2) https://www.peachjohn.co.jp/
款式尺碼較全,經常有特價
部分款式會補貨
有多個成功運到香港例子
可入手較近期舊款
可使用商品code搜尋超方便

3) 淘寶官方旗艦店
可買到部分香港門市沒有的款式
新款上架時間貼近日本
沒有65圍,且尺碼不全

4) Amazon jp, Zozotown
有新款舊款,但貨量較少,容易斷碼
價錢較便宜

5) 淘寶小店(因非官方正品,不在此推薦)
! 部分為原單貨品,沒有正品吊牌,完美主義者請遠離 !
較薄較硬,但整體分別不大
有新款舊款,但貨量較少,容易斷碼
價錢較便宜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞