[先睇第一頁懶人包]絲打係邊到買Bra? (9)

1001 回覆
26 Like 11 Dislike
我成日都係咁 覺得冇開過掉左好浪費就會開埋佢 結果又再買
好啦 下次放假去玩下
你上面提到有用化妝品,如果粉底唔啱色、Eyeliner出唔到色/唔乾、Concealer 卡紋、唇膏搽到甩死皮 ,
你都唔會用吧
你啱呀 買左一批新既就會掉左68個批架啦
Narue做緊特價,30-50%Off 指定款式109
問左Sales,GHI有入65-80圍
難道68 d垃圾bra個幾廿蚊重要過個胸?
決心扔左換新吧,趁就快過年,快d處理左d垃圾去 唔好擺過年喇
Narue終於肯入65圍大cup,各位65-80GHI絲打記得多多捧場
無人買既話又會唔入架喇
19 wacoal咪就係咁囉,以前有65架,無人買/少人買之後就直程唔入
我星期四放假會去睇架啦 但買既話可能要出糧先買到
我琴晚跟page1個方法度過上胸圍係77-79 下胸圍係68
咁應該係70A? 因為我近呢幾年都係著68啲bra 佢地冇70A 買親都買70B
想問下各位絲打 有冇邊隻係收副乳同防超級寒背嘅胸托好介紹?
胸托既話,Y拍小百合、玉如阿姨、淘寶都有
可以平平地試住先,一百蚊樓下
前排係Carousell見到有人放,都係淘寶啲款,可以望下。

著完一段時間之後 覺得有用,再投資大舖嗰啲胸托
70A&65BC都可以試
好呀 唔該哂絲打
不過呢幾個碼唔係間間都有,絲打一齊努力食肥自己
我會先肥肚腩
真心 peach John work bra好舒服!可以去战下
我想問下絲打們 個胸有好深既bra痕 係個圍同埋鋼圈痕 係咪底圍太緊
逐樣答
深Bra痕好大機會係件罩太緊,但太鬆會走上去,所以底圍要自己試。
慢慢扣出扣入試下 搵下點樣最舒服,彈性低扣出一格,本身闊啲既要扣入一格甚至換細一個底圍。

另外鋼圈印既位置都好重要,最理想係貼底。
如果 個印完全壓左上去,可能係鋼圈太細
如果 個印距離胸既外輪廓(側邊)隔左條河,可能係鋼圈太大

而痕呢,常見有幾個原因
1. 天氣/皮膚乾燥
2. 用料差/敏感
3. 鋼圈位摩擦/洗到起毛粒/鞋晒(老化)-->變成原因2
4. 唔習慣有野箍住 無鋼圈總係比有鋼圈舒服嘛
佢成日扮可憐 已經好多人講過佢訂貨勁甩漏要等幾個月先拎到貨,唔明點解仲有人幫襯
鋼圈印係岩岩好貼住胸 但個印真係太深 一除bra真係底圍鋼圈紅印係度 好似cool到好緊咁 所以先問下 宜家試下買大一個圍睇下會唔會好d 唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞