[先睇第一頁懶人包]絲打係邊到買Bra? (9)

1001 回覆
26 Like 11 Dislike
70C當然緊啊,你下胸74啊
你下次將75ABC都試一遍,同埋試下wire比較闊的牌子,e.g.曼黛瑪璉,VS等等品牌
當初撥個陣有無撥過龍啊?
同埋你較左肩帶未啊?
70仲有貨好撚平
借個位直線宣傳新IG
IG內容同Bra post大同小異,不過陸續整合緊做圖片
暫時方向係Q&A加Bra brand不專業小簡介

希望大家新年等車搭車嘅時候,可以睇下支持下

https://www.instagram.com/p/Btdx8y3HrzD/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=nxvcr047jhr4
好抵
但聽講佢地黎緊會裝修,裝完未必續約
想繼續有平bra買既話大家識做呢
係,尖杯嚟。研究咗陣覺得有機會係托得唔夠高
模杯係會好易壓胸,呢個都係模杯既弊處,有唔夠貼胸呢個問題,就係因為佢唔會好貼胸,個杯口就不能夠整太開,如果唔係咪走光/著衫現杯邊痕?
10隻模杯10隻都會咁的

所以我都未搵到完全fit曬我既模杯,我已經放棄左
咁未必啱圓盤胸 我著wacoal係完全唔得
下次你再試wacoal 可以試下parfage個條line 日本製 個隻係成個場我唯一ok嘅bra
唔該晒絲打你咁詳細覆
唔該晒!過埋年去試吓先
G持
parfage靚啊小清新 而且個價唔比日本貴太多
最近幾個月都著間sisterbrabra既無鋼圈bra(70D)
依家試番mm 70E覺得好辛苦
唔知係慣左無wire定升左dd cup...
仲有好多mm bra新買架
講多少少
分唔分到係邊個位辛苦
壓胸/ 下圍緊/ 鋼圈銀住

不過絲打點解買完mm bra放幾個月先著
無鋼圈太舒服,著到唔記得咗新嗰啲mm bra?
唔啱size啊?同埋習慣左無鋼圈再著返鋼圈係會有啲唔適應
你著左幾個月嗰d無鋼圈bra冇跌cup都偷笑啦,一係你肥左,一係你本身個mm都係買細左 不過你話唔舒服,好大機會都係因為你著唔慣有鋼圈姐。
between點解新買咁多正經bra唔著,要著d著壞胸既野著幾個月?
重新度過size啦
有無絲打買過intimissimi?
會唔會好易變形/ 唔襟洗?

頭先入鋪試左佢地啲pushup, bralette, strapless bra
上身幾舒服, 啲bra款又幾young唔娘
Sales又nice 唔hard sell
差少少埋單走人
你試嗰啲都唔係日常著既Bra黎
反正唔會著得好密,襟唔襟洗都無所謂啦
著冇鋼圈既係舒服 自己都買咗幾個嚟落街著
但硬係覺得著完出嚟扁撻撻冇胸咁
著有鋼圈出嚟個胸形靚啲似返個胸
加上著唔著得慣真係好睇你肯唔肯開個頭
你七八十日著冇鋼圈 著返有鋼圈既 開頭一定覺得唔同唔舒服
各位瞓覺會唔會戴bra
三個都有

因為我之前係淘寶雙12買左好多
之後個frd介紹呢間無wire既(雖然都是cheap cheap tb貨)
又戴得幾舒服就無著番d mm...
可能多左d肉?我都唔知
應該無點肥到
Keep住做gym
間無wire既其實應該都唔會著壞胸架啵
因為佢雖然無wire但都幾有承托力
最衰最近mm無特價....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞