[先睇第一頁懶人包]絲打係邊到買Bra? (9)

1001 回覆
26 Like 11 Dislike
Sor 打漏左
如果拉完都係露暈,就要學上面絲打咁講,加返塊墊入去

所以記得試bra前拆墊,咁萬一卡碼,都可以加墊。
如果冇拆墊既情況下卡碼 ,就好難分到底 買細拆墊定買大加墊著 邊樣好啲

大部分插墊,姐係上面講可加可拆嗰對,都係軟淋淋,放下燈下面照 會見到棉花唔係塞到滿晒。
唔洗擔心壓住乳線/ 壓到對奶變型
想問下大家胸位低可以點做
成日唔知件bra要個鋼圈著到邊個位先叫正常
你裸胸用手托下個胸最高可以托到幾高,以後著bra就著返去個個水平
其實出去度size係咪真係唔準 去mode marie度完, 比自己係屋企度嘅大咗兩個cup 但係著上身又覺得啱身
自己有冇軟尺?數據幾多?咩胸型?佢俾咩size你試?
佢比70D, 但平時度係B/C, 點度都度唔到D
可能佢俾你既款比較偏淺杯,所以佢拎大一個cup俾你囉
mm有d款個杯位係比較淺的,我以前都買過,個時著到wacoal 65C,買mm 70C覺得剛好
量度係要黎縮小個範圍,令你更易找到自己大約著咩碼,唔一定買bra就係個個size,因為唔同牌子可能差個1cup左右,有d人胸型比較飽滿可能要大一個cup先裝到,有d人胸型比較尖削,可能要細一個cup先撐得開個杯口滿到杯,未摸索到自己係咩size之前,最好都係去門市試身試多d唔同牌子(試姐,唔一定要買,唔岩唔舒服就唔好買啦),摸清左之後先考慮下網購
所以大前提係你自己試身要見到係著到滿曬,唔係假滿杯形態,同埋個底圍岩就可以啦,最多人著錯都係底圍個一part,65圍著錯70/75,70圍著錯75/80的人大把,sales好鐘意俾大幾個圍
多謝晒絲打 答得好詳細
可能係因為上胸多啲肉
以前一直帶錯size, 依家搵到啱size嘅bra, 胸形即刻改善咗好多 好感動
除左條帶包住既地方以外都有擠肉既問題呀
做咗運動一排 背同格甩底附近既肉少咗
REGINA MIRACLE既款啲杯都唔係軟淋淋個種唔太舒服
想買D bra 光身面既 咁著貼身少少既衫唔會突lace
你第二行已經答左自己 其實有啲人瘦到呢塊皮都會擠肉,因為啲肉完全唔實 鬆泡泡

RM啲料舒服但始終多模杯,如果你係70/75圍,我建議你試下Narue,65圍就PEACHJOHN 吧

另外VS有啲款又薄又唔會突lace ,不過因為太大間太多款,要較多時間同心機搵。

但係⋯光面bra方面⋯我個人寧願買返幾件薄既打底背心,唔想因為襯衫而限制自己既選擇
你咩size? VS d T-shirt bra比較軟身,同埋wire闊d,大底盤胸著左側邊唔會壓胸肉
絲打我想問點樣介寒背呀?我博頭向前...用力咬番去後面都好似仲係寒背喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞