[先睇第一頁懶人包]絲打係邊到買Bra? (9)

1001 回覆
26 Like 11 Dislike
係satami 到試bra 佢攞左32d 同34b 比我試 兩個都岩 咁這係幾大
就咁貼住唔代表good fit架bor
而且唔同杯型都有影響
你32可能扣最出 34扣最入?
有冇邊隻上托好啲或者個圍貼啲?
你自己本身數據幾多?
度完數據先試bra慳好多時間
我兩個都扣最出
我覺得係32D個個貼啲同舒服啲
本身我個圍係 70 之後胸係86 差16 C-D之間
你都識講你圍70
75點會啱
不過我冇買過satami
太高脇我唔啱
睇下有冇其他pro d嘅絲答倒
86其實未到D,87.5先D,同D算差幾多下
未著過satami可能偏細
但圍你就一定係70架啦 唔好著75
個店員仲攞34
你問你個胸幾大嘅話 罰你重睇第一頁
如果你問喺satami幾著幾大先啱你 只可以話台牌bra偏細 你裸胸度完個數據作準 eh 度到70c 就試70c 同70d嚟比較吓
你度出嚟下胸70就唔好試75喇
為左做生意
萬能的75B
satami d bra無咩彈性,所以會有著咩圍都岩既錯覺,但其實洗多幾次就會知道75圍一定鬆到爆
度到70岩就著70
我之前都係咁 以為係我自己問題 點知唔係
以家先知唔係我問題
mm著開70d,但唔知點解有時會覺得勒到個胃腩好痛
之前去過hafina試過就話我70e
但我自己出去買其他bra就都係70d啱啲
見到上面有絲打話kelly love到買好抵,諗緊究竟買咩size好
究竟點揀先唔會買錯
Kellylove 有d 款hafina 都有賣 其實都係台灣bra size 應該差唔多
Size問題睇第一頁
唔係舖頭話你咩size就咩size

不過cutting對件罩個容量有影響,所以有機會唔同size
常見例子:個罩特別扁、個底特別斜

另外矯型Bra都有唔同,因為設計比較緊,所以有時要買大一碼
我朋友話我背脊多肉又有副乳 應該要戴矯形bra將啲肉推返埋一齊 個胸仲會大左
轉戴矯形bra真係會好啲? 我怕箍住會唔舒服
背脊多肉要戒寒背
想快見效就做運動

真副乳(有乳頭)要睇醫生 Google「多乳症」
假副乳除非你去局部抽脂先會消失,好嚴重既可以試下減肥/練胸肌,如果唔係就接受佢存在啦 男女都有,當佢係一層皮 一齊生活吧。

至於「將啲肉推返堆一齊」,戴緊既時候死推爛塞係⋯可以做到既!仲可以撥埋肚腩上去
但裸胸個型會唔會愈黎愈散就唔敢講
我唔爭氣咁係小巴笑左出嚟
咁其實背脊多唔多肉同要唔要戴矯形bra冇關係
但戴矯形bra其實有咩用?前幾個post有冇講?
我呢啲戴緊68既bra 得個靚字
或者可能係我唔識揀
背肉問題呢個post都有講,有絲打share成功減厚背心得

矯型就,有啲絲打覺得戴住既時候會企直左,所以某程度上都間接(?)幫到手
最大既作用係⋯塊布夠大,啲肉撥完 郁郁下走出黎都唔覺

68要入黑名單呢 其實各大討論區都有一堆負評,真係唔建議絲打成日戴,只有外表可取。
係呀 咁我尋找下先
我諗住換架啦 但有啲買左未著過呀
如果有筆直既話 未著過都最好換晒啲68啦
是但搵塊布包住個胸都舒服過佢
連男仔朋友都知68啲胸圍會著壞胸
Peach John d款都好靚呀
上面既絲都有分享過可以參考下
有時佢on sale 好撚抵屌 絲打可以留意下
我覺得未必一定要著矯形bra既
68真係唔好再買啦 佢根本包唔哂個胸
其實如果戴岩碼 買件好少少既 例如上面絲打講過peach john 個胸形都會慢慢變好
男朋友都叫我換過 但我見有冇開就唔好浪費
好呀好呀 等呀妹我出左糧先 最近購入大量化妝品
胸圍呢家野日日戴真係唔可以慳
雖然買完著都未著過就掉好似好晒咁
但個胸跟自己一世架嘛
絲打去睇定試下啲款囉 都係一種樂趣
可以玩足一日
間唔中 (正價)9折,滿600 8折
上兩星期&上年11月Sogo Thankful Week $200/兩件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞