[先睇第一頁懶人包]絲打係邊到買Bra? (9)

1001 回覆
26 Like 11 Dislike
要托一係著strapless 一係痴膠紙
nubra太重,一定會墜底,同埋只係可以痴埋2邊推埋個胸
如果你地對我咁不滿歡迎你地用account佢同我講,
我既價錢對比起官方對比起代理商我更加便宜,

就係因為咁樣先導致左好多問題出現,
我平均$240套有9折,對比官網做既$250-300套,
2套9折先等於我原價,那又何來我平$10幾蚊?
既然清貨既時候底褲唔可以size,點解你覆單又覆埋size?人地畀錢既時候好自然覺得佢係畀錢買同賣家協商好既尺寸。

歡迎你貼出公司認可,但你賣熟食會唔會同政府講開住檔,賺住錢先,個牌後補?

正品同原單都係廠家畀貨,要剪牌代表啲咩,好顯而易見。
係呀,絲打有幫襯過?
有冇包膠
我係佢清貨個陣買,佢已經神神秘秘唔講有咩款
咁我直接同佢講我著過qmomo要著65G

見佢IG講自己會介紹比客人,同人地門市或者其他代購是不同的
唸住佢可以介紹比我知有咩款 (但睇過佢IG就知佢講嘢鳩鳩地,同埋暗串明串行家同客人)
點知佢send左水蛇春咁長嘅 mydress link比我 同埋係每係link後面打左啲碼數

咁我其實都見冇65G,就要左4 set 70F 1 set70E,打算如果唔啱著差少少都唔緊要,氹下男朋友開心都好

講明先張單覆番我係寫M碼底褲,但送到嚟變左L碼底褲!!!
底褲完全作廢,你唸都唸到65圍嘅女仔係著s/m褲啦

都算,底褲事少,奇怪嘅事就出現啦

當時其中一款因為冇70F所以我先焗住要70E
但到手竟然全部bra車上靚靚嘅70F標籤同埋剪走qmomo本身嘅標籤,再車上自定品家hxxxxbra嘅標籤

我朋友都有買,我地其實有唸過佢係咪原單扮上菜
報告完畢。
如果你對我有懷疑我歡迎你去報海關,我過去係因為香港代理商打擊我,佢地最終要求我更改返自己標籤,我係有事實亦都有證明有證據可以證明呢件事。

如果我可以光明正大咁樣買呢個產品,咁當然我好歡迎一張張圖片擺上去網站度俾你地揀,而唔使私底下為左你地可以買而去比MD LINK你揀,以至於底褲嗰方面因為清貨產品很抱歉因為唔係話你選擇就一定有,同埋你留意番過往說清貨嘅產品係從來都冇得選擇下半身,特別係2016或前面係無既。

同時間麻煩你地諗點解代理商係選擇性斷我貨,單單係呢一點已經證明左我既產品係來自佢地嘅廠商,只不過我越做越大我同行冇辦法做,如果唔係我地之間點會單單打打,如果唔係點解代理商又解釋唔到唔打擊我同行?

至於日本個方面既品牌,我嚟緊推出嘅時候我會再叫廠家個方面同公司俾認可我,咁樣嘅話係咪可以證明到我嘅產品係正品?因為我做既從來唔係假貨,

以前過往講開嘅自家品牌係因為我唔可以講Qmomo,我同廠家嗰邊傾過係佢哋話俾我知要講係自己嘅品牌,我咁樣先可以持續繼續銷售,當然啦功能款我從來都冇話過係我自己嘅品牌請你地留意翻。
既然清貨既時候底褲唔可以size,點解你覆單又覆埋size?人地畀錢既時候好自然覺得佢係畀錢買同賣家協商好既尺寸。

歡迎你貼出公司認可,但你賣熟食會唔會同政府講開住檔,賺住錢先,個牌後補?

正品同原單都係廠家畀貨,要剪牌代表啲咩,好顯而易見。
我有係instagram講到,你落你要既size,如果有嘅話我就幫你落埋如果冇嘅話就可能會轉大個size或者細一個size。

咁當然啦中間至於點解要轉左自己加水標籤我係經過私底下協議我唔可能將所有野都公開講出黎。

如果可以唔需要更改我都唔想去更改。
咁樣講聲啦其實大家你爭拗都冇意思我都知你係邊個,
無錯因為代理商問題,
我的確因為咁所以要改自己水標
但呢個係迫於無奈辦法而且佢地係放過我既辦法,
你話我改左就≠佢哋嘅品牌無錯,
所以我從來都冇再講過亦都冇打過任何字眼係Qmomo。
因為我呢個品牌我呢個名係大陸係有得做微商
所以變相可以同微商拎既貨 係拎緊人地品牌。

咁點解我另一個同行可以打正旗號去做?MD無打壓
最終要斷我貨,由以前我偷偷地用人地圖片去買,
轉到用自己圖片去做,到用客人幫我影相去做。
全世界淨係打擊我一個?
我係去到最尾迫於無奈先要咁做
你話我食水深你話我同官方價錢一樣?
真係一樣咩?打晒所有折做晒所有優惠價真係一樣咩?

Qmomo嗰邊啲人點會唔知我係邊個,
可能因為關係問題我真係呢度唔方便講咁多,
我唔想連累到其他人。

係呀我有時候講野真係好寸嘴,
只不過我都係講個事實出黎,
如果真係好玻璃心嘅話我真係好對唔住,
但正常我唔會係鳩你。

全世界嘅人可以用其他人嘅圖片係我唔得,
全香港嘅人個個都可以做呢個品牌又係我唔得,
代理商個個唔打打我一個,
我唔肯入公司就不斷用咁嘅手法對待我,
我有反省過到底係我有問題定係點,
我避開人地比到要改自己標籤先肯放過我。
你估佢地唔知道咩佢地放咗蛇拎個我啲貨啦,

如果你地針對我用原單扮上菜,
我真係唔好意思我從來都冇打過任何自家品牌=Qmomo,
對於其他相關責任相關問題我自己知道,
其實你地有質疑可以歡迎提問我定會一一回答。

因為我唔想俾誤會同埋我唔想受到委屈,
我光明正大做得出,所以唔擔心。

自膠
如果件事本身完全冇問題,邊到黎咁多限制?

人地投放左資源去經營個品牌,自然個價錢同你零成本咁訂貨有差距,但我冇講過你賣既Qmomo平過mydress十幾蚊。

你一邊罵mydress,一邊利用你不滿既公司既資源,傳送佢地製作既網站網址畀客人,都係為左突顯你地價格上既分別
首先我好耐冇再講過香港代理商,
由去年我唔願意合作之後都冇再講過。
請問你有冇見到邊篇文章我係講到明香港呢邊?

第二件事就係因為我冇晒清貨款圖片,
我亦都唔可能全部入哂相關既款,
因為當初最後一次清貨款式係最後一次啦,
我為左方便每一個客人睇款,
特別出post係一個所有link有齊既。

突顯我既價錢,好抱歉我冇專登去突顯,
我全部比客既時候選口頭上,
都係同佢講睇中左邊款,
就話俾我知我就幫你訂呢一款貨品。

我未至於蠢到,
同時間鬧代理商又一同時間賣呢個產品。
咁不如你都解釋,點解我同行可以繼續做?
佢當初同我一樣都係有得鬧代理商?
其實好多野單單打打都係打一個,
我有好多不滿意如果誠意邀請合作我會合作,
唔係侮辱性地合作。

講真個句,我做緊個價錢的確係良心價錢。
調返轉如果我做到個價錢同佢地一樣一邊踩人,
然後有一邊係度自我中心為大不停咁講佢地點,
有一日我俾人停貨就叫做抵死。

我冇似住自己買得平就去屌鳩人,
喺香港代理商個老闆係電話自己之前同我講,
我做咩價錢係我既事。

既然佢都面對到呢個事實咁我點解又會攞價錢,
對比任何野呢?

原來有咁多人玩緊你個鳩黎鳩去遊戲,真係唔好意思打擾晒。

如果你唔係開店咁多年都唔能夠做到準時覆客、訂貨、出貨、出返啱啲貨,大家都唔會咁留意你。
我隨口講幾句,冇提過個店名都有人認到係你。

今日真係唔好意思啦,
呢件事情發生因為涉及到好多問題,
如果你有興趣可以私底下同你再講,
你需要我更加可以電話再同你講。

其實我比以前更加有進步,
我已經好努力短時間內比到大家所有貨,
但係呢始終得我一個人做野,
我最近助手都係呢三個月先加入,
我好清楚你地對我有咩不滿例如,
我有機會訂錯貨我有機會冇貨我有機會復得慢,
但我地工作時間基本上都係二十四小時,
如果都係不滿意我都冇辦法盡量滿足每一位要求,
暫時我都未收到有顧客投訴。

可能你係開先例第一個啦,
但我將會來會努力改善呢啲問題謝謝。
一間舖要做得好長時間係需要改善,
就算我做咗五年都未必一定達到每一位要求。
所以而家新嘅品牌所有新嘅東西都會努力。

暫時未收到投訴,但清楚有人對你有咩不滿。我都係唔阻你覆客啦,一陣出錯貨我擔當唔起。

當然啦作為店主好清楚問題,
其實我發現呢個post係因為,
有客人同我講問我洗唔洗澄清番件事,
所以我先會專登去出聲。

呢排我都唔會再做野我今日包貨,
勞煩晒你今日提供問題我會好好自我檢討。

P.S 我真係唔係你諗到咁黑人僧既女人

蜜糖巴啊下話
其實呢你都知唔少人話你態度閪㗎啦
泳衣就話分bra size 送到嚟咪又係分sml
仲要幫人亂訂size 要求咁要s 送到嚟都係m 你都得㗎啦你

我態度有幾系?係對邊方面系?
係落單系定係?請你cap我們對話出來?

係size分M L,但我想講錯個邊唔係我錯,
係落單台灣個邊錯,但係你已經正常我都會幫你換翻
請問你又係冇換到size嗎?
我應該冇可能會拒絕幫你換加啵

睇完曬貴店店主咁大段嘢 完全幫唔到解釋佢間舖點解要用依個模式 好多嘢都無可奉告 商業機密 咁店主嚟依度嘅目的係咩?仲以為你有備而嚟以理服人 點知我覺得似嚟鬧交
服務態度真係講客嘅口碑,點解會發生有人話你態度西,仲要唔止一個人,就應該自己去注意吓,無人會同你無仇無怨無啦啦話你態度差,仲要唔止一個人
睇完曬貴店店主咁大段嘢 完全幫唔到解釋佢間舖點解要用依個模式營運 好多嘢都無可奉告 商業機密 咁店主嚟依度嘅目的係咩?仲以為你有備而嚟以理服人 點知我覺得似嚟鬧交
服務態度真係講客嘅口碑,點解會發生有人話你態度西,仲要唔止一個人,就應該自己去注意吓,無人會同你無仇無怨無啦啦話你態度差,仲要唔止一個人

其實簡單啲來講,香港代理商唔願意我Honeybra
個名帶住Qmomo,因為唔想啲人諗起我間鋪。
成件事真根本就好簡單,咁多人做呢個品牌點解
代理商淨係單單打打打我一個?我呢度係想講,
我轉左說標籤係經過代理商同廠家同意,假設如果你係
香港代理商你明知我咁樣做有機會犯法你點解唔舉報?
大可以同海關講,咁一係一都切左我更加唔使有貨。
直接令到我停貨令到我停業,你問我個目的
我都想問下代理商個目的點解要導致我咁做?

如果我服務態度真係好差我真係未致於去到,
生意偏向咁多 咁多人買野。
當然啦香港一定有啲人嘅態度本身就差,
我有話都係直說 大可不接受我這種服務態度,
覺得我講笑話唔夠婉轉。

我只不過覺得我好委屈姐,
你地淨係會覺得點解我會咁衰格要轉自己品牌名,
講真果句會唔會做咁多野比咁多錢轉自己名?
你估我唔想將成件事公開?我委屈根本無人知
點解我同行可以做點解人地可以咁光明正大?
根本冇人可以解釋件事情 除非佢代理商。

我都係果句啦你問我我實答你所有野,
因為真心 我唔願意受到委屈 亦都唔想之間有咩誤會
事實東西係就係 唔係就唔係。

決定係澄清既係你,講一半唔講一半既又係你。
好啦,依家你開間網店賺錢賺到好委屈,你上黎一邊解釋一邊呻,咁你有冇問過其他ig shop「點解可以咁光明正大」?

你上幾個留言都講左,你唔肯加入搞到最後咁,條路你初初自己揀,仆左街有咩好喊?

同埋你都準備賣另一個牌子,你糾結係Qmomo同mydress到只會顯得你更小氣。

當你清完舊貨,準備好賣新貨,就開始明示暗示舊貨係抄新貨,你做人做到咁,如果唔反省自己,只會永遠都「覺得好委屈」。
睇完曬貴店店主咁大段嘢 完全幫唔到解釋佢間舖點解要用依個模式 好多嘢都無可奉告 商業機密 咁店主嚟依度嘅目的係咩?仲以為你有備而嚟以理服人 點知我覺得似嚟鬧交

其實簡單啲來講,香港代理商唔願意我Honeybra
個名帶住Qmomo,因為唔想啲人諗起我間鋪。
成件事真根本就好簡單,咁多人做呢個品牌點解
代理商淨係單單打打打我一個?我呢度係想講,
我轉左說標籤係經過代理商同廠家同意,假設如果你係
香港代理商你明知我咁樣做有機會犯法你點解唔舉報?
大可以同海關講,咁一係一都切左我更加唔使有貨。
直接令到我停貨令到我停業,你問我個目的
我都想問下代理商個目的點解要導致我咁做?

如果我服務態度真係好差我真係未致於去到,
生意偏向咁多 咁多人買野。
當然啦香港一定有啲人嘅態度本身就差,
我有話都係直說 大可不接受我這種服務態度,
覺得我講笑話唔夠婉轉。

我只不過覺得我好委屈姐,
你地淨係會覺得點解我會咁衰格要轉自己品牌名,
講真果句會唔會做咁多野比咁多錢轉自己名?
你估我唔想將成件事公開?我委屈根本無人知
點解我同行可以做點解人地可以咁光明正大?
根本冇人可以解釋件事情 除非佢代理商。

我都係果句啦你問我我實答你所有野,
因為真心 我唔願意受到委屈 亦都唔想之間有咩誤會
事實東西係就係 唔係就唔係。

決定要上黎澄清既係你,講一半唔講一半既又係你。
好啦,依家你開間網店賺錢賺到好委屈,你上黎一邊解釋一邊呻,咁你有冇問過其他ig shop「點解可以咁光明正大」?

你上幾個留言都講左,你唔肯加入搞到最後咁,條路你初初自己揀,仆左街有咩好喊?

同埋你都準備賣另一個牌子,你糾結係Qmomo同mydress到只會顯得你更小氣。

當你清完舊貨,準備好賣新貨,就開始明示暗示舊貨係抄新貨,你做人做到咁,如果唔反省自己,只會永遠都「覺得好委屈」。
或者咁講啦,係客既角度,係無需要去理解你有咩委屈,做生意個個係你,你既問題,你自己解決返,成年人黎架係咪?你盤生意搞唔成關其他人咩事,又唔係個客搞到你咁,點解你會覺得d客要因此而付出代價/責任,要等你勁耐/買你d唔清唔楚既貨
如果你有讀過marketing ,客人俾錢係買你既貨品服務,係應該要係一場公平交易,人地俾左錢你,你就應該要俾返同樣既野人
其實唔係無人唔體諒你啊,ok你俾qmomo針對理解,但個責任唔係我地d客到架嘛,咁我俾左錢你就要俾返岩既貨我架啦,你剪標ok,咁你要同個客講清楚因爲唔可以出牌所以剪標唔介意先訂貨,唔係人地懷疑你,你先出聲,之後係到同人鬧交,永遠等個客唱你你先講你就7啦,負面消息揚曬啦

忙啊,抑鬱症啊,精神病啊,攞唔到貨啊,呢d唔係合理既籍口黎架,人地其他ig shop唔忙咩?得你忙架?你咁忙你咪請多幾個助手幫你,而唔係亂咁寄貨/ 無通知既情況下要人地等成個月
喂我可唔可以話我手頭上無錢,我要左你件貨先,一個月後再俾錢你?無可能架嘛,咁點解你覺得客人俾左錢,但你一個月後先俾貨人,仲要係錯碼咁樣無問題?咁唔係你做生意態度有問題係乜野?
呢到唔止一個人包膠話同你訂左貨俾左錢,要等成個月,搵你又無反應,之後收到件貨仲要係錯碼,唔預先同人講
你無貨ok架,你唔識問下人地俾第二個碼o唔ok先既咩?人地唔係硬食你件貨架,你無貨人地有權要求退錢,你為左r多張生意亂9咁俾貨人,你覺得合理嗎?
你出街食碗雲吞麵啊,人地間店粒聲唔出俾碗魚蛋粉你啊,你都會問點解啦,下話?如果你收到碗粉先知無雲吞而且你已經俾左錢,又唔俾你退錢,你都會忟啦,乜間舖做生意咁樣既咩?
莊閒分清楚好喎

係呀我決定加入公司就係唔加入公司,
我埋怨只不過係我覺得我做咗五年有感情,
你問我點解其他店可以咁光明正大,
你有見過代理商默認過個兩間店係佢地既人?
我地仲好多證據方面見到係,但係代理商冇認就係冇認

只不過想講冇抄唔抄呢樣野,
我有啲客睇到問我,
如果老老實實我真係要講人地抄我要踩人,
我直接放張圖片出黎就得啦,
我同人地講冇分別呢一行既款,
從來都冇心講過亦都冇意佢專登講。

同埋我好耐冇再有糾結件事啦,
我自從台灣主動搵我之後你有見過我再講咩?
無,我無再討論過仼何事情。

都係果句啦無功都有勞,
你地可能覺得我好小氣,
又會覺得我態度唔好,
但調返轉如果你係我你會咁大方咩?
一年半時間俾人打擊撐足一年半,
係為賺錢既話點解我唔將個價錢同代理一樣?
佢一定放過我由得我賣。
我做咁多唔係想為咗賺錢,
我最基本係想你地唔好買咁貴,
如果我冇自知之明,
如果我一直都覺得自己好委屈
咁我一個好失敗既人。

只不過我唔明一件事,
真係因為我冇加入公司?

你知唔知而家我同行做緊個價錢係我當初要求,
你知唔知代理商唔同意?
你又知唔知道你想開個人工比我個Offer係幾多?
咁你又知唔知佢想收咗間店?
調返轉而家我呢個同行做緊嘅每一件事,
都係屬於個人名義都係做緊我想做嘅價錢。
其實真係因為我冇加入公司咩?
你問我原因我都唔清楚。

如果比一萬二千我加入,
調返轉你會唔會去做?
其實你問我成件事點解我冇辦法講咁多,
我真係唔想解釋清楚啲咩?
我委屈嘅事覺得自己做咗咁耐只係打擊過一個,
有門市開舖做埋添唔打擊嘅?
淨係打我一個?就係因為我冇加入公司咁簡單嘅原因?

大家都係有腦既人 如果晒咁多力係解釋咁多
你地都係唔明白既話你就永遠都係唔明白。

我一定係舊帳戶都有澄清番呢件事,
我轉左自家品牌個標籤我一定有講過。

同埋,幾時亂咁比size?
如果你有既話麻煩你俾返個對話我睇下。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞