[先睇第一頁懶人包]絲打係邊到買Bra? (9)

1001 回覆
26 Like 11 Dislike
自己度數據 再問佢地cs
Lm
輕輕一推
今日聽到narue sales講 全部款都有賣65圍 (除非個款斷碼)襯住依家做緊精選$109同5折優惠 各位65圍絲打快啲幫襯啦

難得香港marketing肯重視細圍人市場啊
由初初入得1款 變到入3款 到依家收到風所有款都有 好開心好欣慰
想知佢65圍最大去到幾大 香港個間
唔使理 俾數據個陣話係裸胸就okay
搭嗲 盲買左幾個 好期待
買住一兩個試下先 我早兩日係突然間好想買嘢就落左單俾錢
45度同90度都度,跟住畀晒兩個數據佢
有冇人喺葵廣間bexxxx.lxxx買過
之前聽人介紹話店主幾好人 啲bra幫到整返靚個胸型而且百幾二百就有一個
想問下係咪真係好著
我以前年少無知時都有買過mm
但有叫我撥肉
係叫我小心唔好撥過籠咋
岩胸型岩碼咪無問題
啦魯絲要改圍,始終唔夠fit
你本身有無著錯得好厲害先?
如果本身著錯,著岩bra係真係有機會令到本身散左既肉聚返埋一齊,唔理你幾多扣,唔理你高低脇,個杯夠裝d肉就會自動歸位
但如果你無著錯,背既肥肉都係背既肥肉,唔會變胸,不然肚腩都可以撥上去啦
你撥完可以差一碼,咁係咪著上身唔走位先?
如果著著下會空杯,姐係其實你有點撥過頭了,d肉根本唔屬於個個位,就會彈出返個杯外面/d胸肉沉返落底
蔡太曾經都好多人推
只能夠講每間Bra brand都有自己既設計同做法,但唔係每個人對胸都適合。

有人覺得mm wire太闊/
個杯太扁 裝唔晒對胸/
高脇頂腋下 冇得拉高返胸線/
脇位唔夠高 安全感較其他矯型少/
啲分店入唔齊色唔齊碼要等調貨 好麻煩

有人覺得mm 好舒服/
好穩定 好有安全感/
專人免費改帶好貼心/
Cutting好正 托到個胸圓碌碌/
wire夠闊 啱啱好貼住胸邊 唔會壓胸

所以要去試,先知道個牌子/ 個Bra適唔適合自己
借抽獎絲之前講過既一句,
「我既蜜糖可能係你既毒藥」
其實有冇細杯但薄墊既bra
通常ab都好厚,
AB會較CD厚,CD會較EF厚,EF會較GHI厚/淺厚。
但其實如果個牌子本身唔係出厚墊谷線Bra,
拆晒插墊黎講,AB唔會厚到水餃/ 義乳咁,
所以個牌子既定位都有影響

個人推薦pj days collection, narue, wacoal, VS某啲系列。68有薄款 其實都可以去睇下。

不過Bralette 或者 針對青春期發育設計既Bra 基本上都好薄

以上記得拆墊,唔好指住插墊話厚
其實有冇細杯但薄墊既bra
通常ab都好厚,
AB會較CD厚,CD會較EF厚,EF會較GHI厚/淺杯
但其實如果個牌子本身唔係出厚墊谷線Bra,
拆晒插墊黎講,AB唔會厚到水餃/ 義乳咁,
所以個牌子既定位都有影響

個人推薦pj days collection, narue, wacoal, VS某啲系列。68有薄款 其實都可以去睇下。

不過Bralette 或者 針對青春期發育設計既Bra 基本上都好薄

以上記得拆墊,唔好指住插墊話厚
帶緊Bralette真心舒服
但好怕墮
thank you
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞