(HEHE) 那天,你走進了我的世界

1001 回覆
115 Like 24 Dislike
傷心死Leo 又要收埋自己幾年
唔準呀 london 係leo仔嫁
睇完 有某d細節位有少少身同感受

我以前曾經暗戀其中一個打波嘅朋友,其他波友其實都微微睇得出

記得以前每次食飯都一定刻意坐我隔離
一班人行路時,如果我係隊頭佢係隊尾,都一定會加快腳步行上黎
(呢d都係其他波友觀察到話我知我先發現)

又記得有一次我少少唔舒服,係地鐵有dd企唔穩
佢一手箍住我心口,將我貼實佢攬住我,我個刻面都紅埋
又自告奮勇幫我頂酒....(小弟係一杯啤酒都唔得個d)

睇到樓主個故事完全勾起我d回憶

而家仲有冇聯絡
有冇進一步發展
最後大家點呀?

繼續都係好朋友?定不了了之?
我以前都有個直男friend對我好好,不過我覺得係我諗多左 而家睇到個故唯有ff下
(十一)

Leo迷糊的被London推進客房,他自己爬上床,有枕頭,有被,好舒服。Leo倒頭就睡。

揚揚站在門邊看著London把Leo搬到右邊,留出自己的空位,London站直了。「你無講錯,佢醉咗。」

揚揚小聲笑:「咁唔飲得架哈哈,仲剩咗幾罐喎,飲埋佢?」

「奉陪!」London點頭微笑。「睇到佢,你會唔會好驚訝?」

揚揚帶上房門,回到客廳。「我最驚訝係過左幾年,佢個眼神都係無變過,都係咁純,一臉無害咁嘅樣。」

這是好機會。London有時好像表現得知道Leo對他特別,有時又好像他一點都沒感覺到。揚揚知道彼此都是老奸巨猾的人,而且London會防他,要探口風需要技巧!

London開了啤酒,坐下。「你同佢講咗啲咩?我買完野返黎之後就無乜點出聲。」

揚揚坐下,另開一瓶啤酒,微笑著:「咪問下佢有無鍾意嘅人啊咁囉,跟住佢就唔太開心喇!」

London皺眉:「點解?」

揚揚往後靠在沙發中,轉動手中的酒瓶,這兩個人真好玩,要是能擦出火花了會更好玩。

「咁...佢有無講?」London追問。

「咁唔知喇,佢無講得好白。」揚揚垂眼低聲道:「睇個款就似有,如果我繼續追問佢,驚嚇走佢,到時我實比你打死!」

London沉吟許久。

「我想幫佢!」揚揚說。

「你唔係唔鍾意理人感情事架咩?」London抬眼笑,要是揚揚想幫Leo,Leo不會有問題的。

「Leo仔唔係外人啊嘛!」揚揚露出頑皮地微笑。「似我細佬多啲,唔似我屋企果個細佬,渣到死!」

「點啊?佢考得好差?」London悄聲笑。

「唔好提喇!」揚揚歎口氣。「點解佢無同我一樣遺傳到咁好嘅美貌同頭腦,才色兼備呢?」

London埋頭一陣猛笑。「哈哈話唔埋啲好嘅基因比你搶晒,佢得返個殼!」

揚揚反了London一下白眼。

「人比人,比死人姐!」London笑說。

「都係Leo仔最好,最明白我!」揚揚歎口氣。「算喇,我都係同返你一齊算,起碼你唔會辜負我!」

London好笑地說:「實好架!我同你講樣野!」

「洗耳恭聽!」揚揚提高了聲調說,扮可愛。

London又一陣悄聲猛笑:「上次同雅晴食飯果陣你咪黎搞搞陣既...?」

「乜野搞搞陣啊?我係黎救你架!」揚揚壓低聲音怪叫。「食餐飯都要比前度係咁晒而家條仔點點點,我睇到我BB咁可憐先去英雄救美咋!」

「哇,我幾時變左美人?跟住啊佢同我翻舊帳囉。」London又笑了。「你走咗之後,佢好嬲咁問我,你係咪同緊我一齊囉!哈哈哈!」

揚揚嗆了一口啤酒,猛烈的咳嗽,放下酒罐,伸手找紙巾。

London遞過紙巾盒,奸笑。「哇頂果陣嚇到我成塊牛排頂住咗喉嚨到,而家啲女人到底諗緊乜?」

揚揚一把鼻涕一把淚,抬眼看London:「佢點解會講得出呢啲說話?個腦坐住咗呀?」

「拿,我諗佢有腦嘅,我咪離婚先嘅,跟住好快你就同琪琪分手,然之後我地兩個就成日係埋一齊,佢會咁諗都好正常既哈哈。我諗呢個世界得返Leo仔係可以接受我地呢個組合哈哈哈!」

揚揚回過氣來,抬眼看天花板。「死喇,而家諗諗下,琪琪會唔會係因為見到我地行得咁埋先會同我分手,最衰都係你喇!」

「哇先生,姓賴架?」London反了揚揚一下白眼。「同你分手果個啊,幾個月之後就同人地結婚喇,你死心喇,你才色兼備都比人飛啊!」

揚揚吐口氣,伸手拿煙盒,空的,他抬眼:「無煙喇?」

London露出開心的臉色。「哇講起煙真係,Leo仔竟然有幫我地買,頭先我抬佢返房果陣摸到佢有包我平時食開嘅煙,你話幾抵錫!」

揚揚望著好友的背影,心想:「你個白痴,人地特登幫你買架!到底點解Leo仔會鍾意咗呢條白痴架,到底鍾意一個人可以去到幾盡?四年喇,佢係點捱過呢段日子,佢鍾意你嘅程度究竟去到邊?」

揚揚想了一下琪琪,呼了一口氣,感慨著這兩個人...
深夜推文
我有個朋友其實同London 一樣 好揀唔揀專揀我身邊啲位坐 係身邊不停出現 就好似叫我留意佢 但當我一沉船 先發現所有嘢都係我諗多咗
鍾意直男慘過乜咁
訓唔著 推文
慘過食咗2舊屎
利申:食咗屎

完全冇諗過佢會睇我ig
而家避開我
Pish
推乜鬼,唔洗瞓咩
同過男,再同女一齊嘅話會覺得對佢唔住
唔比訓
繼續啦 推文
Agger
睇呢啲文總係會睇到個心囉囉攣,好想睇到London同Leo嘅發展
睇自己本身點諗
佢有女朋友啦
一直都係維持係波友階段,甚至有少少生疏左
無咗以前個d互動
可能佢當時知道左我冧佢,想減少同我身體接觸
我以前都有個直男friend對我好好,不過我覺得係我諗多左 而家睇到個故唯有ff下

好憎d直仔成口亂咁嚟,搞到人地狂ff
Pish

而家仲有冇聯絡
有冇進一步發展
佢有女朋友啦
無咗以前個d互動

你值得擁有更好
忘記佢啦巴打

而家仲有冇聯絡
有冇進一步發展
佢有女朋友啦
無咗以前個d互動

你值得擁有更好
忘記佢啦巴打

ok la 宜家都習慣曬,都叫做擺低左
忘記就好難啦,幾乎每個禮拜都見一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞