(HEHE) 那天,你走進了我的世界

1001 回覆
115 Like 24 Dislike
Lm 求更
已正評 求更
Lm 快啲更新
嘩,好耐無見
樓豬我愛你

出文啦屌
Pish
豬持
Pushhhhhh
樓豬 唔好爛尾啊
樓主
然後又唔見左人
樓主返黎
幾時有故
(二十八)
 「揚揚,你係咪白痴架?」London看了儀表板一眼。「快啲搵個加油站喇,無晒油喇!」

「得啦,夠架喇,信下朕!」揚揚輕鬆的說,咬一口三明治。人間美味!

London翻白眼,繼續開。「講明先,一陣無油要推車果陣,你自己推啊,我同Leo唔會幫你架。」

Leo靜靜的坐在後方,微笑看他們打鬧,每次出門總是這樣。

London還沒上高速公路前就先找到加油站。Leo趁空檔把三明治給London。「食住先喇。」

London接過去,兩三口就解決了,油都還沒加滿!

「夠唔夠食啊?」Leo微笑著看London。

London點頭。「想飲啲野先。」

Leo遞上咖啡,揚揚看著他們,他這電燈泡真是剎風景呀!

London喝了咖啡,解決第二個三明治,加油站的小弟來結帳,揚揚拿現金,付了錢。嘴裡還咬著三明治,小弟笑了下,遞回找錢和收據。

London立刻又上路。單手駕車,另一手端著裝咖啡的紙杯。Leo看了下,伸手接過London手上的杯子。「我幫你拎住先。」

London放手。沒有說話。

揚揚還要咖啡,Leo就倒給他。Leo自己吃了一些,沒吃很多。

揚揚在後座靜了一下,然後說:「London,隻肥卡超你有無拎?」

London笑出聲,點頭。「我特登包住咗係車尾喇,驚惹塵。污糟咗今晚LeoBB就會瞓唔到覺架喇。」

揚揚跟著笑,Leo沒聲音,揚揚不用猜也知道Leo寶寶臉又紅了。「今晚我瞓你到?」

「你果到好似有多間房喎?」London答。

揚揚想了一下,不對,London家空房少,自己家空房多。「不如咁喇,去咗我果到擺低啲野先,再去你到喇,我記得你果邊有位可以BBQ呀嘛,我果邊唔得啊。」

空房少的地方才理想,還可以把London跟Leo塞同一間房!

「好啊!今晚就BBQ喇!」London點頭贊成。

「咁去咗我果邊食Lunch先好無?我要打個電話講聲。」揚揚拿出手機。

「講埋今次LeoBB都係到啊!」London加一句。

Leo聽著揚揚與雙方父母的對話,聽了就想笑。

先打揚揚家。

「喂細佬?叫呀媽。」揚揚冷冷的說。幾秒鐘以後,語氣換了。「媽,我啊,係啊,我地應該中午左右到喇!」

停了一下,揚揚把手機往London耳邊拿:「搵你。」

London立刻打招呼:「Hello Auntie,我都好掛住你呀....我而家揸緊車,唔方便傾咁耐...」

揚揚拿回手機。「聽到喇?佢開緊車,係呀仲有,今次帶埋個朋友黎...係喇係喇..就係佢...一陣再同你講喇...我仲要同London呀媽講聲...係咁先喇...掰掰。」

第二通電話。Leo低頭笑。從沒聽過揚揚撒嬌的聲音,這是頭一次。

「喂~~?London媽!!揚揚呀...」

London歎口氣。

「最近點呀?...我係架車到呀,London揸緊車呀...係呀,佢心痛我呀嘛,開長途車好攰架嘛,我地會先返去我果邊啊,遲小小再搵你喇,我地仲帶咗個好得意嘅人黎啊,你估下!」

Leo吞口水,他一點也不可愛呀!

「我大學師弟呀,係呀係呀...係佢喇,London係唔係都同你講過喇?就係Leo喇,我同London一齊綁咗佢返黎呀,你見到一定會好鍾意佢架,我呀媽都好鍾意佢。」

「喂,收線喇!」London警告。

揚揚笑了。「唔講喇唔講喇,有人唔鍾意我講呀,見面再傾喇...得啦得啦...掰掰。」

揚揚收了電話。往後躺,準備睡覺。

Leo陪著London,一路陪到深圳。揚揚睡了。Leo只是清醒著,陪London開車,倒咖啡,聊天,London稍微對Leo解釋了他家和揚揚家兩邊的情況。兩家認識因為揚揚跟London。London家父母很放任,揚揚家父母很開明,其實,兩家父母曾經相聚時開玩笑的要把揚揚許配給London,揚揚當場把London過肩摔。當時,只有中學。揚揚要娶,不肯嫁!這事,之後成為兩家趣談。最後談判破裂了,因為兩家的男孩都不肯出嫁,只肯娶。

我願意!Leo眨眼。怎樣都可以,只要能夠留在London身邊!真的怎樣都可以!
出文唔叫我
失眠有文睇都開心返啲
不如3p啦
揚揚同London 一齊搞leo仔
輕輕一推
咩事失眠呀?
好好睇呀😍
多謝

未出文住,有無人得閒傾下計
你知唔知等左你出文好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞