(HEHE) 那天,你走進了我的世界

1001 回覆
115 Like 24 Dislike
居然1001前有文
你都知就三年

終於由頭睇完一次
等文
(四十八)

露天溫泉真的有好風景,因為夜深了,沒有什麼人,一個大池,就他們享受。揚揚剝了衣服,沖了身體就下池,看小柔。「無人呀,落黎喇!」

小柔點頭,泳衣都穿在裡面,沖過水就可以下池。Leo跟London還要去更衣室換衣服。Leo先出來外面,沒有想像中的難挨,也下了池。London最後,收拾大家的衣物,放在一起,跟著下池。

Leo立刻臉紅了,不想看,眼睛卻忍不住望著London的方向。一邊就一直往池底滑,最好不要有人注意自己。

剛開始也沒人注意Leo的臉紅,討論著溫泉水了好壞,風景美麗與否,設備齊不齊全,等等。Leo靜靜的泡在池中,心跳快的自己都控制不住,London的身材沒變,還是勻稱,像揚揚形容小柔的腿一樣,勻稱修長,好想靠近,卻又靠近不得,由大學時期到現在,總有不少機會能看見London的身體,無論是一起打球時、一起在更衣室換衣服時,到現在上門照顧London時,那種怦然心動的感覺,仍舊沒有減退,一想到身體以下的部分,Leo的身體無論是心理還是生理都漸漸地起了反應,加上溫泉的熱水把他弄得全身通紅,Leo把自己潛進水中,不要看,不能看,心會慌!

Leo也不知道自己發生了什麼事,只知道意識越來越遠,抬眼看,揚揚撈起自己,一臉焦慮。Leo閉上眼,失去知覺。最後看到的,是London心急的眼神探到眼前。

揚揚是最先發現Leo沉進池子裡的,他又坐的近,伸手把Leo撈起來,沒讓Leo嗆到水,London立刻就靠過來了。

「水太熱喇?」小柔悄聲說。

揚揚看了小柔一眼,倆人交換眼神,不是溫度的關係吧?

London接過Leo的身體,真的好燙。「佢係咪發燒呀?個身好熱。」

揚揚站起來,幫忙把Leo搬上岸。「廢話,個人浸喺溫泉到點會唔熱?」

小柔也上來了,拿毛巾蓋Leo:「唔好鬥嘴住先喇,呢到好凍,返房先。」

揚揚才開始想著要怎麼搬,London就彎下身,把Leo橫抱起來。揚揚的下巴差點掉下來。

「唔重咩?」小柔微笑了。

「OK喇。」London咬牙硬撐。「幫我開門。」

揚揚推小柔跟著London,自己轉身收拾東西,算了,明天早上起來之後再來泡吧!

London一口氣把Leo抱回房間,放在床上,然後開始扯毛巾。「佢啲衫擺咗係邊?」

小柔轉身找袋子,揚揚敲門,小柔又去開門。「佢幫Leo換緊衫。」

揚揚會意的把收來的衣物都塞給小柔,小柔躲進浴室。

「佢...係咪中暑?」揚揚小聲問。

「你問我,我問棵樹?」London小聲答。

小柔在浴室收好揚揚帶上來的衣物,等著揚揚說可以了去看Leo。

揚揚跟London兩個人倒是沒再鬥嘴,很快就幫Leo穿上睡衣。

「小柔,有無呀婆香水?」揚揚來浴室門口。

小柔出來房間。「無喎,冰得唔得?」

「我架車有,我去拎!」London站直了。

「著返件衫先喇!」揚揚把衣服往London頭上丟。

London匆匆套了外衣就出去。

「可能真係水太熱了喇!」小柔走到床邊看Leo。

「你唔覺得係慾火焚身咩?」揚揚隨口回一句。

小柔微笑。「你...唔好咁衰喇。」

「咩喎...有幾衰。」揚揚在隔壁床坐下。「我睇佢成晚就擔心緊自己會唔會穿煲,佢諗得太多,愈擔心就愈容易出事。」

小柔看揚揚一眼,又回頭看Leo的睡臉。「或者你理解唔到佢嗰種感覺?我每次見你之前,都會好緊張,心跳好快,有時見唔到嗰陣,我一諗到遲啲可以見到面,就會好興奮,紅都臉晒,個個同事都知我拍緊拖。」

揚揚望著小柔。

小柔伸手撥開Leo額前的散發。「見到你之後,心就會定落黎。我諗Leo對London嘅感覺都係差唔多,佢一見唔到London,個心就會好不安,但係一見到嗰陣,個心又會跳得好快,好緊張,驚自己做錯事,想靠近,又驚自己做多咗,令到對方討厭自己,嗰種患得患失嘅心情,我諗我明佢。」

揚揚沒出聲。

「做咩啊?呢個係女人嘅第六感,好準架。」小柔轉頭看揚揚。

揚揚呆了一下,點頭,淡淡的微笑。

小柔輕歎口氣,聲音更輕了。「我一直擔心…」

小柔沒說完,揚揚伸腿輕輕踢小柔的腳,London開門進來。

「我睇住佢得喇,應該無事。」London走到床邊,小柔起來讓位置。

「你地再去浸下喇,無咗電燈膽唔係仲好咩?」

「唔好搽太多,同埋唔好搽到隻眼。」揚揚微笑。「你確定你得?我帶埋手機喇,有咩Call我。」

「唔洗喇,由佢瞓。」London好笑的說,接著又表情嚴肅的看揚揚:「他醒返之後,你唔準鬧佢。」

揚揚考慮了一下。

「揚揚?」London一臉認真。「你都錫佢架,係咪?」

揚揚笑了一下,揮手。「唉好啦,唔好阻住朕。」

London點頭,轉過去看Leo,幫Leo塗些白花油,降低溫度。

揚揚拖著小柔回到溫泉池。

「你擔心緊啲咩?」揚揚微笑問。

「我擔心,如果到最後London對Leo嘅感情真係唔可以好似男女朋友咁,只係好兄弟好朋友,咁...Leo點算?」小柔又歎口氣。

揚揚伸手擁過小柔的肩。「我覺得唔會嘅,你睇下,London而家咩都以Leo為優先,佢以前唔會咁架。我有叫Leo留多一陣係佢身邊,London係個感情白痴黎,完全sense唔到人地對佢嘅心意,所以咪搞到佢同佢前妻咁樣,結嗰陣以為自己好鐘意,但都無了解過自己需要啲咩,結埋婚先知大家唔夾,到頭來就浪費晒時間。同埋Leo都同場我講過,而家嘅佢,只係覺得默默喺London身邊就夠,見到佢開心,佢自己都會開心,我覺得而家只係差個時機,要慢慢令London個白痴知道自己需要啲咩。」

「人地開心,自己就開心?聽落真係好浪漫,但你諗下,Leo鐘意咗London咁耐,佢會甘心咩?Leo個人就係咁架喇,永遠都係諗左人地先,計我話,佢兩個都係感情白痴黎。」小柔沉思了一會。

「同埋,佢地呢種相處方式,仲叫「愛」咩?我諗每個人,都嚮往一個屬於自己嘅感情歸屬,而唔係人地嘅附屬品。」

揚揚沒有回應,這個問題,縈繞揚揚腦中許久。
樓主出現了
終於有文
係文呀
追極都未追完. 又live左
痛巴要準備開post 2
個故成3年
我由𡃁仔追到做埋老豆都未完. 唔知會唔會追到做埋阿爺先完
巴打係直?
係.. 純文字都可以幻想下既
gay 故令直人有咩遐想?
個故主角係男人啫. 當佢女都幾好J咖! 溫柔體貼又識煮飯.
第一次聽人咁幻想
都唔出奇嘅 好似gay嘅人幻想自己係av女主角咁啫
(四十九)
London看著Leo睡的熟,確定Leo沒生病,先去洗澡。房間的浴室也有溫泉,就在浴室泡。

Leo可能是太累了,睡眠不足才會泡進溫泉就昏倒。London猜到是這樣,完全不敢跟揚揚提起,那不是自找死路嗎?自己是跟在身邊的人,每天賴著Leo要早餐吃,晚上又賴到好晚才走。

London坐在浴缸裡發呆,Leo喜歡誰呀?根本沒有時間去見任何人,上班下班,煮飯洗碗,跟自己聊天,週末也常在一起。不是揚揚那還有誰?或許不是自己熟識的人,揚揚也說自己算認識,沒說熟識。要問嗎?或許,Leo喜歡的是同事,而且Leo喜歡男生也是自己胡思亂想的,搞不好是同事,天天見面,找機會去認識Leo的同事!

London發呆到水已經變溫了才起來,隔壁的小倆口還沒回房,泡掉他們一層皮了吧!

London披了旅館提供的日式浴袍就出去看Leo。寶寶醒了!

他微笑,走到床邊。「醒喇?你頭先暈咗啊你知唔知?」

Leo眨眼:「我...唔知,我第一次咁樣暈低,點解嘅?」

London伸手撥開Leo的散髮。「可能係你太攰喇,又瞓唔夠,你最近瞓得唔好?」

「嗯...」Leo小聲說。「Sorry!」

「我頭先幫你搽咗白花油,而家好啲未?」London盡量放輕聲音。

Leo閉上眼,又睜開。「揚揚呢?」

「同小柔返咗去浸溫泉喇!」London回答。「仲瞓唔瞓到?」

Leo只是點頭,眼睛卻不閉上。

London在床邊坐下。「係咪仲唔舒服?」

Leo搖頭,London看Leo,本來就清秀的臉,有著倦容。「休息多啲,以後都出去食早餐喇,你可以瞓多啲,好唔好?」

Leo點頭:「但係我唔攰...」

「你就係咁樣所以先出事,我都唔敢同揚揚講你係操勞過度所以暈低,如果唔係我就比佢處決架喇。」London伸手想整理Leo的散髮。

Leo看到手了,就伸手握住。「Sorry...」

London微笑:「無咩好Sorry喎,你同自己講喇,又唔洗減肥,輕到連我都抬得起,日日都花時間招呼我,又唔好好照顧自己,雖然揚揚將個責任擺喺我到,但我咩唔識架,不過做樹窿我都得嘅,你有咩心事同我講下喇,如果唔係點做你師兄,係咪?」

Leo握著London的手,這樣就好。「我知道!」

「我同揚揚嘅事你唔洗操心!」London接著說:「只要你好地地,我就無咩好煩架喇,唔好因為擔心自己比到麻煩人就唔好出聲,有話就直接講,你都知揚揚佢大把鬼主意,就算我幫唔到手,佢都可以幫架嘛,加埋我,有咩係做唔到?」

Leo看著London沒說話。如果我想要你愛我,就如我愛你般,是否你會願意?

「唔好勉強自己!」London又說。

「陪我好唔好?」Leo眨眼,強忍淚水。

「已經陪緊喇,唔係咩?」London微笑,俯身摸摸Leo額頭。「瞓喇,我會喺到。」

Leo拉著London的手,閉上眼,好累,但是這是幸福的時刻。

London看著Leo又漸漸睡著,想關燈,不忍抽手,望著Leo,小天使,要快樂喔,他就坐在床邊,Leo的手始終沒鬆開,London就陪著,有人輕敲門時,已經過午夜了。

London輕輕鬆開Leo的手,去開門,示意揚揚不要太大聲。

「有無醒?」揚揚小聲問。

London點頭:「醒咗一陣,又瞓返。」

揚揚進來房裡,探望Leo一下,對London招手:「過黎我房?」

London為難的看Leo一眼。

「你由佢瞓下喇,今晚應該唔會醒架喇。」揚揚微笑。

London點頭,跟著揚揚到隔壁房。

小柔已經都換洗好了,躺在床上看書。見到London,打招呼。「唔洗理我,你地慢慢傾。」

「享受完揚揚...啊唔係,溫泉未?感覺可好?」London開始笑。

「收貨!」小柔回到書中:「相公而家體力不支,我暫時放過佢喇,你就陪下佢傾計喇。」

揚揚轉身看小柔:「娘子,唔洗咁掛?」

小柔開始笑。「你們傾!」

揚揚拿了杯水坐在床邊:「Leo醒咗有無講啲咩?」

London也跟著揚揚在床邊坐下:「無講啲咩啊,好快又瞓返。」

「可能係操勞過度喇!」揚揚歎氣。

「你...唔會鬧我?」London睜眼看揚揚。

「我都攰喇,同埋你都盡咗本份喇,算喇。」揚揚奸笑。

London想了一下,緩聲問道:「Leo鐘意嘅人,我真係識架?」

揚揚想也不用想,因為早就準備了一套標準說辭。「佢..算係一個你唔太了解嘅人。」

London皺眉。如果不熟,就幫不上什麼忙了。「你同佢好熟?」

「應該係話,我好了解呢個人。」揚揚微笑。「康nestly,我好想同你講,但係我應承咗Leo。」

「無所謂喇,既然應承咗佢就唔好同我講喇。」London順口答。「咁...交比你去處理架喇。」

「你有無諗過,點解佢會同我講但係唔同你講?」揚揚不經意的問。

「咁大學時期你係佢直屬呀嘛,又成日寶寶咁叫佢,我諗佢最信得過你喇。」London回答,抬眼看揚揚。

揚揚挑眉:「你...唔係一樣咩?唔通佢就唔信任你?」

London皺眉,說的也是。那麼,為什麼?看著揚揚:「咁...點解佢唔同我講?」

「我點知,咁你就要問佢喇,我懶得去猜度Leo。」揚揚笑著說。「你慢慢揣摩下喇,黎打牌!」

London示意地看了小柔一眼,揚揚揮手。「唔洗理我賤內,唔知點解佢可以帶書黎睇,擺到明唔比面我,得你陪我玩架咋。」

London微笑,揚揚跟女友之間好像一直都是這種輕鬆的關係,前任是,小柔又是。

London看小柔一眼,又微笑。

兩人開始玩牌,小柔在一旁聽他們邊玩邊鬥嘴就想笑,忍住了。

隔壁傳來聲音,London要站起來,揚揚拉他。「右邊,唔係Leo間房。到你出牌喇。」

「大Dee,Last card。」London攤牌。「仲差你幾多?」

小柔轉頭看,厲害!這兩個人玩牌有賭注的,但是,都用心算!

過了一會兒,隔壁又傳來開關門聲,London又想站起來。揚揚又拉住他。「都話係右邊,唔好緊張!」

「你地鄰居好嘈!」London悶哼。

「遲啲我嘈返佢,唔洗擔心。」揚揚隨口回嘴。

牌局又開始,隔壁再傳來碰撞聲時,London倒沒動,小柔抬頭。

室內靜了將近兩秒鐘,不對,是左邊!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞