(HEHE) 那天,你走進了我的世界

1001 回覆
115 Like 24 Dislike
慢慢出,我唔急㗎可以重頭睇多次😛hehe
前排Sem尾係忙啲

而家得閒返小小
又要等你回
我都想煮早晚餐比人食
等左真係好耐
我都好想知 未試過眼光光望到天光 到第二日下奏五六點先眼訓想訓覺
仲以為你已經做緊嘢😂
我都想有人整比我

無論男定女,識整野食嘅人都好吸引
可能潛意識有野要你記得,或者有野要發生

利申:9up
但其實我都唔細架喇
咁希望你畢咗業都會繼續出
一定係指下面唔細
我都覺得車我返工放工既人好型
我地有機會嗎樓主?
有文未..
定時推一推
Pish
原來唔係每日有..
好想睇落去緩解入冬既寂莫
我幫你緩解寂寞
新讀者lm 果然故事就係故事 現實根本係你連陪下 照顧都冇機會 只能夠奢侈地遠遠望住佢
好似病病地 有無人想照顧我
想比London照顧
緩左拿?
但我唔係london😂你take care呀
有心既點會做唔到我心入面既London
(二十九)
 Leo知道兩位家境都不錯,揚揚的父母可以在深圳買房子給兒子就可見一斑。真的是花園洋房!

還沒九點,London就殺到深圳揚揚家門口。揚揚被叫醒,揚揚家人出來迎接。

Leo忐忑不安的下車,揚揚睡眼惺忪的下車。

揚揚像母親,眉目清秀。

「揚媽媽好!」Leo悄聲說。

「Leo!」London介紹。

揚媽側頭看Leo,然後看兒子:「瞓醒喇?去洗個臉喇!」

Leo跟著London進揚揚家。

Leo也見到揚揚的弟弟,小文。要說真話,不如揚揚出色,但是,有他自己的特色。也許會招呼人是家傳,小文挺大方的,也招呼Leo進門。

「London哥,聽講你近排離婚喎?」小文調皮的問。

「多得你呀哥囉!」London沒好氣的說。「你聽到啲咩啊?」

「話你金屋藏嬌,之後仲呃雅晴結婚喎,佢仲要比你恰,仲講咗好多啊,再講我會比佢打。」小文吐舌。

「咁佢有無同你講個嬌就係你呀哥?」London沒好氣的說。

小文立刻大笑。

London白了小文一眼。「唔好笑啊,當時個情況好大獲架,我差啲要死係個女人手上,全靠我二奶幫我頂住咋。」

小文還是笑,收斂了一點。「我呀哥你真係要小心啲呀,無人奈到佢何。」

London悶聲說:「好早已經知喇,作為佢細佬,我同情你。」

小文立刻沒聲音了。London奸笑。「Leo,呢個係小文。呢個係你哥哥嘅掌上明珠,唔好得罪佢啊,你呀哥好錫佢架!」

小文看Leo一眼,熱忱的微笑。「Leo哥Hello!」

Leo微笑。

揚揚洗過臉出來,立刻一腳踢弟弟。「斟茶喇!今日我要你算帳,你考埋啲咩成績返黎?一間大學都考唔到?」

「佢呢啲叫無得揀!」London笑了。

小文立刻開溜,揚揚盯著他的背影。「家醜不出外傳!」

「Leo仔?食唔食啲野呀?」揚媽過來,瞇眼笑。

Leo漲紅臉,默然點頭。

「好我宣佈,呢刻開始London已經比人打咗入冷宮!」

揚媽開始笑了,牽著Leo,往裡面走。「揚揚真係好眼光,好可愛!幾歲喇?」

「媽!」揚揚跟上來。「你唔好抽我啲朋友水喇!」

說的是揚揚,扯住Leo的是London。一下子,London扯開揚媽的手,把Leo環抱在懷中。

「唔準搞佢啊。」London說。「我搵佢搵得好辛苦架。」

Leo臉更紅了。木訥的站在London懷中。

揚媽回頭看,微笑。「你地倆個,應該早啲要帶佢返黎喇!真係好得意啊佢!」

「媽,LeoBB好鍾意攬住隻肥卡超瞓架,如果比你見到個情景,你一定會食到佢渣都無。今晚就睇下Leo仔過唔過到今日哈哈哈哈!」揚揚猶如火上加油說:「London快啲拎隻野出黎。」

London放開Leo,Leo第一個回應就返身扯住London。不要!

「我屋企人剩係飲茶架咋,無酒無汽水。」揚揚又說。「Leo,將就下OK?」

Leo點頭。

London擁著Leo往客廳走。

Leo一下子在揚揚家就好受歡迎,小文喜歡Leo的文靜,可以欺負他。揚媽喜歡Leo因為Leo乖巧。揚揚的父親因為Leo對他們必恭必敬,因此喜歡Leo的禮貌。

揚揚家如此,London家也如此。London的兩位弟弟,大弟因為工作,不能回家,小弟也像小文般,歡迎Leo。London的父母對揚揚很熱忱,看到Leo,就忘了揚揚。扯著Leo說這說那,要Leo喝茶,吃東西,非常熱誠。

London家在深圳稍微靠郊外,所以有一片花園可以燒烤。

中秋夜,Leo就跟揚揚,以及London一家人在London家烤肉賞月。

夜已深時,Leo已經沒力氣反駁任何事。揚揚睡大弟的房間,Leo分了跟London一間。

London把Leo的比卡超帶到房間床上,Leo好累,推開皮卡丘,伸手找London,然後在London安穩的懷中睡著。

累壞他了,London心想。而他,還不想睡。

抱著Leo,心都會融化。可憐的Leo仔,先是揚揚家,後是自己家,早上一早起來,做早餐,陪著他一路到深圳。那天也是,去鯉魚門玩的週末,Leo一直陪他開車。這陣子,早起做早餐,跟他一起吃,晚餐也是Leo打理。London想了一下,Leo好傻。其他人都在利用他的好!他也甘願!
 但願我們不要在利用Leo了!要關心他,照顧他,希望這位天使在後花園玩的愉快!
https://youtu.be/_P8buRCcgEI

最近有睇開呢條channel, 揚揚媽就類似條片個呀媽咁,好開通

利申:非打手,但真心覺得幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞