(HEHE) 那天,你走進了我的世界

1001 回覆
115 Like 24 Dislike
好睇 留個名先
(十七)

Leo端著一盤切好的水果出來,London看著Leo,開心地說:「Leo仔,應承我,你想嫁人
果陣一定要搵我!如果我可以日日都食到呢啲早餐,真係死而無憾!」

Leo放下水果盤,開始收拾他們的碗盤。「只係早餐姐!你下次叫一聲我就可以幫你整喇!」

揚揚仔細打量Leo的笑臉,Leo的確善於隱藏,多年的經驗磨出來的吧?臉上看不出絲毫破綻!

「揚揚會嘔死!」London笑說:「我有天時地利人和,每日都有LeoBB幫我整早餐!」

「咁等我鏈死咗你先!」

揚揚回嘴。「唉不如我都搬黎附近!」  

「揚大爺幾時睇得起呢啲平民地區?」London立刻反擊。

Leo收了碗盤回廚房。

「我實記住你!」揚揚對好友微笑,起來到廚房看Leo。

Leo神色平靜,洗著碗。

揚揚放下心,很好,Leo也不是省油的燈,至少London在的場合,Leo任何招數都能接招。

「London!仲唔死過黎洗碗?」揚揚揚聲說。「Leo仔你放低喇!早餐都幫人整埋,無理由連碗都要你洗,放係到喇!」

「黎喇!」London衝進廚房。

廚房原本就小,一下子擠進三個大男人,便沒有地方轉身了。揚揚閃身到廚房門口。

London沒有忌諱,靠近Leo,伸手就抓住Leo洗碗的雙手,Leo立刻低下頭。

London甩掉Leo手上的洗碗布,抓緊Leo的雙手沖掉洗潔精。「都係比我喇!你去食水果!」

揚揚抓著Leo的手臂,拖Leo到外面,把Leo按進椅子。低眼看Leo漲紅的臉,惡作劇的拿起一旁的廣告傳單,對Leo扇風,壓低了聲音。「點啊係咪濕晒?哈哈。」

Leo的頭垂得更低了。

揚揚放下傳單,重新坐下,看著Leo,Leo一時不會出來的,直到洗好碗盤為止。

「你話要你嫁比佢果陣我差啲嚇死,以為佢真係同你表白!」揚揚輕聲說。

Leo終於抬頭,臉上的紅潮漸漸退去。「習慣咗!」

揚揚微笑:「唔錯唔錯,一路咁keep落去,最少你知London好鍾意你,絕對唔會因為啲咩事而憎你!」

Leo點頭。

「要有心理準備喎!」揚揚接著說:「我琴晚同London瞓,佢好鍾意唔著衫瞓!」

Leo原本恢復的臉色立刻又紅了。

真的有趣極了!揚揚望著Leo,開心的繼續說:「真架!我成日都同佢瞓,佢身材係咪好正?你一定係到諗衰野!」

Leo又低下頭。

「遲啲呢,London一定成日會去游水,你到時大把機會睇!」

Leo呆了半響,然後小聲問:「可唔可以唔去?」

揚揚脫口而出:「你會拒絕London咩?哈哈哈!」

Leo清澈的雙眼一下子不見底。

揚揚轉了個語氣。

「你信我喇!我一定會幫你,而我都信London會有一日明白你心意!」

揚揚一向是個聰明人,假如Leo大學時期就向他求助,現在又是一個怎樣的情況呢?人生若能找到一個像揚揚的死黨,你說多麼好?Leo羨慕地心想著。
出得慢啲姐

洗唔洗多左咁多負皮
即睇 好睇 出多啲 出快啲
加速
你有前科嘛
咩前科
有時真係做到好好朋友已經足夠

再踏多步就會踩界
真係睇到佢開心就夠 嗰步我寧願永遠都唔踏

好想再比佢笑鳩我攬下我吱下我
好想聞到佢陣味 好想同佢表白
好想佢知我忍得幾辛苦唔去搵佢
好想佢知我有幾鐘意佢
點解要咁犯賤鐘意直仔兄弟
可能有時佢唔知都係好事
係,有啲野真係唔知好過知

自己柄埋一邊喊算喇
「Leo,不如你嫁比我好唔好?」

好sweet 但都好hurt
佢開心就夠了
加速
永遠都唔會有人知
自己收埋係心入面
好過破壞依家嘅關係
LIVE左
LEO仔加油呀
Leo仔 : 多謝你
又live左
push一push
點解仲未出咖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞