大韓計劃淘汰A380

1001 回覆
44 Like 2 Dislike
ET用盡787直飛ICN再跳NRT. HKG-ADD改TURN慳返D時間.

無左DELTA同ET, 得返HX真係好蝕 ET *A CHEAP飛儲ANA有100% MILES
香港地人工貴而且好老實講
Composite聽數字就正但做起上黎好攞命
做個個要著哂全套生化衣但加工環境條件太苛刻
如果要用埋焗爐邊到搵咁大個位擺
唔係間間公司咁把炮好似波音廠個爐可以擺成截飛機入去
超音速客機幾時先再有,nasa都研究左好多年
Airbus for boys
Boeing for men
快運而家唔比買新機同開新線喎
其實做奴隸船A380真係唔化算.

執隻中古747學日本國內線以前玩500座都仲OK. A380賣點係多左位俾D豪客玩空中個室. 雖然QR用777都做到4格SUIT.

其實你FF可以繼續, 但真係水份太高, 無討論價值.
以前坐過Qantas 737-700,好闊好舒服
UO 果款320真係同坐新巴冇分別
其實快運最好坐係HX果5隻A320,特別係快運岩岩轉廉航果時,全部都好新淨
hea記起hangar 4,專門用黎做composite材料的機
Airbus is shit
Boeing is art
新淨應該係JESTAR HK開唔成執返黎個堆A320ceo, HX個堆都係殘機殘位WOR. 後尾直貼噴埋UO LOGO. 不過HX堆位無改窄, 係閣落D.
2013年尾岩岩轉廉航果時,LPB/E/F/G/H仲係好新淨,
座距又大,張椅又好坐 仲坐左2013年11月UO首航大阪
而家連龍運A線都完全屌打批A320同737
佢地舒適度同E線堆牛肺車一樣
所以如果有大機一定揀大機坐
又唔諗中古維修又唔諗crew training又唔諗折舊
淨係諗一班機cash book有賺,的確冇乜好討論
題外: 坐快運真係要買張好既旅保,有D 要等24個鐘航空公司安排唔到先可以另買機票返香港,有D 就6個鐘可以... 我見成班坐廉航連保險都唔買真係笑死
名古屋中部機場有3500米,唔知得唔得?
但jetstar 果批勁唔好坐呢
個人認為比較好坐係ex-tigerair 果款

HX 果批殘到仆街
Uo買左保險都唔會賠
我住市區,未搭過長勝堆A線
同城記堆A線比又如何?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞