[經典褸款共賞] 牛仔褸 • Workwear • 軍褸 • Country Jacket

1001 回覆
257 Like 11 Dislike
樓主會唔會講下Lee storm rider

Lee Storm Rider 其實係101J. 原先係101J Cowboy. 得1個pocket.

pic from web

WWII 後改成兩個pockets 嘅101J rider.

pic from web

Storm Rider 係lined 嘅101J. 入面係夾羊毛。領位係啡色corduroy. Storm rider 保暖度幾高。點分係cowboy 定rider? 粒鈕有寫呢。

from my 101 cowboy and 101 rider jeans

所有Lee 嘅Jacket 都可以從左前袋個label 睇得岀。Lee 係60年代前, Lee + R 係60年代,Lee + R + MR 係70年代到現在。

學到野,101j single pocket 幾靚,成日以為storm rider 係double pocket 個件
pointer chore coat
pointer chore coat

靚喎!

Lee storm rider

Carhartt detroit

Levi's type III

件Carhartt 幾靚!
jj 插地請問巴打
遲下去日本旅行
想買件深色牛仔褸
請問有冇咩brand 推介
小弟諗住到時再睇下 visvim /桃太郎 個d
jj 插地請問巴打
遲下去日本旅行
想買件深色牛仔褸

唔好插J 啦。 如果而我買一件新嘅日牛褸,我會買 Heller's cafe

Warehouse, 同Pure Blue Japan 都係心水

桃太郎當然very good la !!!

Visim 就不了!
jj 插地請問巴打
遲下去日本旅行
想買件深色牛仔褸

我有件桃太郎type 2 毛羽感幾重 好正
jj 插地請問巴打
遲下去日本旅行
想買件深色牛仔褸

桃太郎勁正啦,但我得褲,袋,同衫,無jacket
jj 插地請問巴打
遲下去日本旅行
想買件深色牛仔褸

你有邊款牛仔褲,近年出左啲窄身cutting
jj 插地請問巴打
遲下去日本旅行
想買件深色牛仔褸

你有邊款牛仔褲,近年出左啲窄身cutting

桃太郎真係幾好著
我想問下呢 牛仔嬲唔襯牛仔褲可以點襯

chino?

Chino,試下襯worker褲/軍褲都得

其實西褲都得。

留名

襯chino係咪襯cons會好啲 利申 我得啲波鞋

布鞋啦 無話一定 岩睇就得
波鞋黎講nb都夾既

有心研究vintage自然會發現岩feel既鞋
Lm

波鞋黎講nb都夾既

皮鞋啦

波鞋黎講nb都夾既

皮鞋啦

著開波鞋好難突然著皮鞋
LM

波鞋黎講nb都夾既

皮鞋啦

著開波鞋好難突然著皮鞋

轉著Alden 、trickers無難度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞