[經典褸款共賞] 牛仔褸 • Workwear • 軍褸 • Country Jacket

1001 回覆
257 Like 11 Dislike
black Friday
amazon 買左M 65 slim fit 同N3b 過冬
但除左Burberry 外
有咩trench coat brand 推介😂
Burberry 成15000 一件

我諗burberry 15k 唔得喎。 除左burberry, Aigle 都好好

15k ok 啦 佢件Westminster 係依個價位左右
strong post lm
如果n1 deck jacket 會唔會咩推介?

Pherrow’s !!!
之前有巴打想講下帽,其實我都有玩下嘅。始終workwear, amekaji, 點都要有帽。牛牛都好match 帽嘅。

我d 帽只有四類,只係因為我只carry 到嚟四類。

Flat Cap

即係賊仔帽,源於14世紀英國。質料多係羊毛Tweed, or Canvas. 英倫country style 必備。

嚟頂係日本嘅Edo Hat, Canvas 質料兩面加皮,classic 又有少少chic. 我無見過香港有Edo賣,嚟頂台灣入手。

嚟頂係classic 嘅Barbour flat cap, 用waxed cotton cloth 造,我自己rewax 左一次,配埋件barbour 就正啦。

嚟頂係犬印鞄製作所,犬印岀名做帆布。嚟頂個布料好厚身。淺草入手。

嚟頂都係Barbour, 不過係tweed.

報童帽

報童帽就係以前俾派報紙嘅細路戴嘅帽。workwear, amekaji 好啱。

嚟頂係蘇格蘭Harris Tweed 做嘅。英國入手。Harris Tweed 係一種係蘇格蘭外島用傳統方法手織嘅毛羊woven . 個logo 係一個Orb . 好易認,Harris Tweed 有嚴謹條例規定才可以叫Harris Tweed.

嚟頂係Momotaro.

Sugar Cane

漁夫帽

漁夫帽其實幾百搭,牛仔又得,amekaji 又得,even 山系都得。嚟頂係岡山嘅FOB Factory

冷帽 (Beanie)

不用多介紹啦,牛牛,Military look 都match 到。

Buzz Rickson

Snow Peak

Muji
之前有巴打想講下帽,其實我都有玩下嘅。始終workwear, amekaji, 點都要有帽。牛牛都好match 帽嘅。

Flat Cap

即係賊仔帽,源於14世紀英國。質料多係羊毛Tweed, or Canvas. 英倫country style 必備。

嚟頂係日本嘅Edo Hat, Canvas 質料兩面加皮,classic 又有少少chic. 我無見過香港有Edo賣,嚟頂台灣入手。

嚟頂係classic 嘅Barbour flat cap, 用waxed cotton cloth 造,我自己rewax 左一次,配埋件barbour 就正啦。

嚟頂係犬印鞄製作所,犬印岀名做帆布。嚟頂個布料好厚身。淺草入手。

報童帽

報童帽就係以前俾派報紙嘅細路戴嘅帽。workwear, amekaji 好啱。

嚟頂係蘇格蘭Harris Tweed 做嘅。英國入手。Harris Tweed 係一種係蘇格蘭外島用傳統方法手織嘅毛羊woven . 個logo 係一個Orb . 好易認,Harris Tweed 有嚴謹條例規定才可以叫Harris Tweed.

Sugar Cane

漁夫帽

漁夫帽其實幾百搭,牛仔又得,amekaji 又得,even 山系都得。嚟頂係岡山嘅FOB Factory

冷帽 (Beanie)

不用多介紹啦,牛牛,Military look 都match 到。

Snow Peak

Muji

帽好難carry

Flat Cap

報童帽

Sugar Cane

漁夫帽

冷帽 (Beanie)

Snow Peak

Muji

報童又幾過引
有無巴打想夾單Denimin,我差16000YEN全單7折,留意返有D牌子無折
有無巴打想夾單Denimin,我差16000YEN全單7折,留意返有D牌子無折

想夾,留個TG傾

想夾,留個TG傾

https://t.me/hwt10
amazon 買左M 65 slim fit 同N3b 過冬

我諗burberry 15k 唔得喎。 除左burberry, Aigle 都好好

Aquasxutum啦 trench coat係呢兩個牌子
以classic length既款黎講
Burberry闊d 預你入面著多件西裝
aqua就fit d

Aquasxutum啦 trench coat係呢兩個牌子
以classic length既款黎講
Burberry闊d 預你入面著多件西裝
aqua就fit d

Burberry 都可以好fit 身架。
會唔會有皮褸介紹
會唔會有皮褸介紹

皮褸我投降! 留俾巴打們介紹。
今日著件三沙M65返工好難襯 特別個領位唔知點搞好
樓主可唔可以關下post講下牛仔褲 軍褲個d
Black Friday 入左兩件ma1

lm想睇軍褲先

lm想睇軍褲先

軍褲都係唔識,投降。牛仔褲就可以。

lm想睇軍褲先

牛仔褲 期待巴打講解

lm想睇軍褲先

Lm
睇下fb d post, 我諗N-1 deck 會取代ma-1 公廁寶座。
睇下fb d post, 我諗N-1 deck 會取代ma-1 公廁寶座。

我都搵緊岩香港人CUTTING既N-1
有冇巴打試過買momotaro既配件
https://www.denimio.com/momotaro-jeans-silk-screen-momotarokanji.html

想問下呢類產品點用,買完番黎出去叫人車番上條褲到 ??

我都搵緊岩香港人CUTTING既N-1

Real McCoy, buzz rickson, pherrows
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞