[經典褸款共賞] 牛仔褸 • Workwear • 軍褸 • Country Jacket

1001 回覆
257 Like 11 Dislike
有冇d唔太貴既皮褸介紹 2k樓下
有冇d唔太貴既皮褸介紹 2k樓下

唔洗太厚 簡單d黑色
唔要好多袋好多鏈個隻

我178 60kg 比較瘦,買左s ,我早前都有post 圖,1 soak 1 wash , 入邊最多著到件hoodie 做layering.,大睇都係做到fit 身,膊頭位都岩岩好

我會建議預大唔好預岩岩好,因為你要預個縮率,件衫係raw 你買完點都要熱水浸先軟先著到上身,縮幾多好視乎你啲水溫度同浸幾耐。

我就正係熱水浸,官網都有講機洗,再乾衣,縮率會去到多最大。 詳情可以去官網了解更多

我就係比巴打你搞到心郁郁
本身已經想買carhartt

我今晚可以返屋企度一度個尺吋比你參考下

運費好貴

計曬所有野 代運都係平過係香港買

ship 去美國再搵集運? 我見ship 黎香港差唔多5 舊水運費

係呀,我個陣買一件,唔夠金額free shipping
M65好似好易襯 183cm 個人算橫但係唔厚car唔carry 到?

唔通160carry到咩
矮撚買LEVIS D褲係咪都一定係要改短

美國levis 網站買,褲長有唔同選擇最短29,好似係
老老實實買軍褸EG N1 DECK MA-1
覺得ALPHA 都係太貴 500-600有冇推介
樓主香港有冇買帽好地方

Luddite (有new york hats), Take5, Benny’s store
Btw, Selfridges 減價,啱啱click 左件淺啡色Barbour Duke. 有興趣巴打可以睇下。

Alpha已經係入門級 仲想點
Lm
睇下fb d post, 我諗N-1 deck 會取代ma-1 公廁寶座。

我都搵緊岩香港人CUTTING既N-1

Real McCoy, buzz rickson, pherrows

Navy 會比 khaki 修身,一般嚟講買navy 要大一個碼,即係khaki 36 ,Navy 要買38

如果你有budget,可以睇埋freewheeler

顏色會影響cutting 架?

二隻色個版形係唔同

Alpha已經係入門級 仲想點

同意
如果有做開gym 上身比較厚同橫
有冇咩牌子同款推介

175高

你想買咩先
M65好似好易襯 183cm 個人算橫但係唔厚car唔carry 到?

高橫就carry到一切 厚係bonus
有冇巴打試過買momotaro既配件
https://www.denimio.com/momotaro-jeans-silk-screen-momotarokanji.html

想問下呢類產品點用,買完番黎出去叫人車番上條褲到 ??

唔係配件嚟,你買momotaro 啲牛仔褲,加錢就可以係係你買個條牛仔褲後袋上畫你link 中啲圖案,但留意你買條褲加左圖案,收到唔岩size 可能無得退換

想問下,係denimo到比200蚊改長度,同我拎出去改有咩分別?
上次係osaka買豬仔條褲,鋪頭即時幫手改係free既同半個鐘就拎得番
hk有冇邊個地方改牛仔褲好d
https://www.denimio.com/momotaro-jeans-silk-screen-momotarokanji.html

唔係配件嚟,你買momotaro 啲牛仔褲,加錢就可以係係你買個條牛仔褲後袋上畫你link 中啲圖案,但留意你買條褲加左圖案,收到唔岩size 可能無得退換

想問下,係denimo到比200蚊改長度,同我拎出去改有咩分別?
上次係osaka買豬仔條褲,鋪頭即時幫手改係free既同半個鐘就拎得番

Union Special鎖鏈車線,差好遠。
T5同Jeans house好似都改到,外來褲就唔知價了

denimo 佢用Union Special古董衣車幫你改,車出條線叫Chain Stitch,
詳情可以睇依條LINK http://www.jeansda.com/blog140209/ 介紹唔同改長度方法。

以我所知,香港Take 5 同Full House Denim & Workshop 都係用Union Special Chain Stitch 改褲長,價錢係遠比denimo 平
用唔到denimio 個 blackfriday code 既
用唔到denimio 個 blackfriday code 既

佢唔係件件都有折…好似係onlist果堆先有得平
有無有著緊pointer brand chore coat既巴打可以分享下176著s定xs好
利申瘦撚

你瘦成點先?

我就163。操開野。62kg。算叫有少少肌肉。XS我著左上去後。

個格甩底迫到COOL住。但你手長唔長?XS我驚你袖短

我178 60kg 比較瘦,買左s ,我早前都有post 圖,1 soak 1 wash , 入邊最多著到件hoodie 做layering.,大睇都係做到fit 身,膊頭位都岩岩好

我會建議預大唔好預岩岩好,因為你要預個縮率,件衫係raw 你買完點都要熱水浸先軟先著到上身,縮幾多好視乎你啲水溫度同浸幾耐。

我就正係熱水浸,官網都有講機洗,再乾衣,縮率會去到多最大。 詳情可以去官網了解更多

我就係比巴打你搞到心郁郁
本身已經想買carhartt

我今晚可以返屋企度一度個尺吋比你參考下

我度法係跟官網,單位都係用吋
pointer brand chore coat lot 46
2 soak 至岩

以下為約數

shoulder 18 3/4
pit2pit 20 5/8
sleeve 23.5
back 25 1/4
waist 20 1/4

另外唔記得講佢有tall size , back length 同sleeve length 比普通各長2吋

希望幫到你

其實未洗就改褲長好易瀨野。

sorry真係唔識野,因為上次去完日本買左條豬仔先開始留意牛仔褸同牛仔褲。
如果本身條牛已經係 one washed, 係咪都係買番d專門既洗滌液 浸一浸佢就ok?

sorry真係唔識野,因為上次去完日本買左條豬仔先開始留意牛仔褸同牛仔褲。
如果本身條牛已經係 one washed, 係咪都係買番d專門既洗滌液 浸一浸佢就ok?

unwashed (raw)買返嚟要自己浸熱水縮,難控制
one wash 人地幫你縮左,褲軟身左可以直接著,我地新手緊係買one wash 煩少好多野

但總有人例外,我係ig 見到瑞士神人專著raw ,唔會做soak and wash

unwashed (raw)買返嚟要自己浸熱水縮,難控制
one wash 人地幫你縮左,褲軟身左可以直接著,我地新手緊係買one wash 煩少好多野

但總有人例外,我係ig 見到瑞士神人專著raw ,唔會做soak and wash

其實one washed 都係未縮定,都係浸半個鐘安全d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞