[經典褸款共賞] 牛仔褸 • Workwear • 軍褸 • Country Jacket

1001 回覆
257 Like 11 Dislike
oni black 20oz type 3 點睇
想問深色d既牛仔褸配咩色既衫褲鞋好d?

最basic咪深色Oxford shirt 加黑色chino

最basic咪深色Oxford shirt 加黑色chino

黑色CHINO其實唔好睇
我覺得 軍綠/卡其色直筒會係最好

黑色CHINO其實唔好睇
我覺得 軍綠/卡其色直筒會係最好

同意,黑色唔好睇!
oni black 20oz type 3 點睇

其實玩denim 其中一個原因係鍾意Indigo dying. 黑牛真係ma ma 地。
Lm學野
同埋有levi’s想問下值幾錢?
唔該巴打

樓主可唔可以幫我睇睇
Lm學野
唔該巴打

樓主可唔可以幫我睇睇

你想有幾值錢呀
我話你聽件野James Dean著過你係咪即刻攞去拍賣行呀
Lm學野
唔該巴打

樓主可唔可以幫我睇睇

講真話,唔好介意,我唔會用$100 買。

Denimio 網店無得試著啦
65kg唔算肥吧
睇黎要搵日上take5試下

我170cm
Type2著38

我175 75kg著40, 同款

我172 75kg著38 同款
巴打165應該唔駛著40喎

Thx bro
預佢縮水,我諗38穩陣
不過而家心大心細買levi’s 定豬仔好

Levi’s 無得同豬比喎。

巴打點解咁講
我見Levi’s 個價仲貴過豬仔好多

https://item.rakuten.co.jp/travels/xxlvc-70507-00053type2-jacket/
https://www.denimio.com/db-434-2nd-denim-jacket.html#

巴打係咪意思都係豬仔值得入手多d
半身自己都有著緊豬仔sd106
貼下圖先毒下大家先
阿美卡機style
貼下圖先毒下大家先
阿美卡機style

我有一條好似尾二果條Samurai 嘅chinos. 自己好鍾意。
pointer chore coat

師兄喺外國網買定點?大約幾錢?

係佢官網買,印象中100usd 但成日有優惠,我買好似就70,80usd 未計shipping

唔該巴打,見美華氏都好似有,格下價先

我見旺角近廣華個間g8 有,唔記得講件chore coat 係raw, 要自己脫漿,縮率好視乎你用幾熱ge 水,所以最好上官網睇睇啲教學,另外留意尺寸。

我170cm
Type2著38

我175 75kg著40, 同款

我172 75kg著38 同款
巴打165應該唔駛著40喎

Thx bro
預佢縮水,我諗38穩陣
不過而家心大心細買levi’s 定豬仔好

Levi’s 無得同豬比喎。

巴打點解咁講
我見Levi’s 個價仲貴過豬仔好多

https://item.rakuten.co.jp/travels/xxlvc-70507-00053type2-jacket/
https://www.denimio.com/db-434-2nd-denim-jacket.html#

巴打係咪意思都係豬仔值得入手多d
半身自己都有著緊豬仔sd106

其實我自己覺得,LVC 本身已經唔係原味,Made in USA 嘅LVC 無論布,details 同染都比MIJ 嘅LVC 差dd .... 咁不如買日牛啦。
貼下圖先毒下大家先
阿美卡機style

其實我都算amekaji
貼下圖先毒下大家先
阿美卡機style

同好
連登好似係咩amekaji jj
貼下圖先毒下大家先
阿美卡機style

同好
連登好似咩amekaji jj
Lm學野
唔該巴打

樓主可唔可以幫我睇睇

講真話,唔好介意,我唔會用$100 買。

送都未必要
一直都好鐘意呢類衫,覺得好高質又㩒眼,無奈個cut 太長太鬆唔啱著
一直都好鐘意呢類衫,覺得好高質又㩒眼,無奈個cut 太長太鬆唔啱著

肯搵肯研究實有既
留意下sugarcane d衫都fit到大部分人
我諗160頭-18x都著到
而剩係sugarcane都cover到
牛仔 工裝 等等主流style
仲要同行黎講算平
上樂天訂就得 唔洗去take5比人望

我發覺呢個post好多人都話d衫唔岩size
老實講原版通常都係俾鬼佬著 我地亞洲人好難搵到fit size
如果接受到復刻 可以試下一眾日本復刻品牌 大部分跟到原著之外仲會fit返亞洲人身型
不喜勿插

肯搵肯研究實有既
仲要同行黎講算平

但係肥仔有邊款係比較易carry
之前好似款款都唔係好FIT咁

肯搵肯研究實有既
仲要同行黎講算平

但係肥仔有邊款係比較易carry
之前好似款款都唔係好FIT咁

我覺得肥仔著某d軍褸都好睇
可以試下m65 , a2 deck 同n1
牛仔褸係咪有少少肌肉著先好睇?
牛仔褸係咪有少少肌肉著先好睇?

拉莫斯就咪撚著 專心入醫院啦

最近執衣櫃 執番依件出黎。 上年icefire大減價 原價好似1800尾。最後500買超抵 自己又幾like
想問依款係咪空軍果d款黎 想睇下巴打介紹下多d唔同品牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞