[經典褸款共賞] 牛仔褸 • Workwear • 軍褸 • Country Jacket

1001 回覆
257 Like 11 Dislike
對filson好有興趣,可唔可以講多d
香港好似開左專門店,仲有邊度可以買?

有專門店 係邊

好呀! Filson 超正!

某O字頭戶外用品店 但得袋
折左幾抵

折左幾抵

鑽石山有間做
尖沙咀做威士果間都有做

折左幾抵

鑽石山有間做
尖沙咀做威士果間都有做

銅鑼灣都有兩間,上環又有一間。
A2好正 亦都好貴

折左幾抵

鑽石山有間做
尖沙咀做威士果間都有做

師兄係指齋賣袋個間定有衫架?
Filson 既 wax jacket 真係好正

折左幾抵

鑽石山有間做
尖沙咀做威士果間都有做

Luddite, Metero, Modern Time

折左幾抵

鑽石山有間做
尖沙咀做威士果間都有做

Luddite, Metero, Modern Time

Modern time 好似得袋

因為好多人都係跟風著,可能咁多件flight jackets 入面淨係識ma1
A2好正 亦都好貴

其實日拍有啲極新嘅,甚至係未著過都有,價錢平好多,大約11,12萬¥
A2好正 亦都好貴

其實日拍有啲極新嘅,甚至係未著過都有,價錢平好多,大約11,12萬¥

但舊皮褸容易有硬化情況,拍賣有風險。
入左件buzz rickson N1 jacket
今日ems 郵差送黎
Size 38 試上身後發覺個袖太長
有冇巴打有意要

靚。但38只係small to medium ... 咁都太長? 巴打手好短喎。

巴打嚟緊會介紹咩?

hahaha 我無貨啦。等其他巴打share 啦。

等緊件Barbour 同一件棒球褸。 最近入左件Danton, 都可以share 下啦。

我都想入件棒球褸,有無推介

係唔係皮袖會好D
入左件buzz rickson N1 jacket
今日ems 郵差送黎
Size 38 試上身後發覺個袖太長
有冇巴打有意要

靚。但38只係small to medium ... 咁都太長? 巴打手好短喎。

巴打嚟緊會介紹咩?

等緊件Barbour 同一件棒球褸。 最近入左件Danton, 都可以share 下啦。

係唔係皮袖會好D

其實皮袖叫Varsity Jacket or letterman ... 不是棒球褸。 成件一樣色,同一質地先係baseball jacket
作為一個牛迷,一直都想擁有一件LVC。
但係價錢實在太貴一直唔捨得入手,終於前排Black Friday 有折,即刻入咗兩件。係洗之前影返幾張留念。

1880 triple pleat blouse

巴黎扣

1933 501

J位有釘

屎忽都有釘
作為一個牛迷,一直都想擁有一件LVC。
但係價錢實在太貴一直唔捨得入手,終於前排Black Friday 有折,即刻入咗兩件。係洗之前影返幾張留念。

1880 triple pleat blouse

巴黎扣

1933 501

J位有釘

屎忽都有釘

正呀件褸!
Sorry, 唔小心撳錯制
屎忽都有釘

兩邊海鷗都唔對稱,果然係美國製

又係巴黎扣

又有褲耳又有吊帶扣

全條褲最大特色就係呢個布牌仔

羅斯福總統為對抗大蕭條而推行既National Industrial Recovery Act. 呢隻藍鷹就係當時既公司用黎證明自己遵從新法既標誌。
屎忽都有釘

又係巴黎扣

又有褲耳又有吊帶扣

羅斯福總統為對抗大蕭條而推行既National Industrial Recovery Act. 呢隻藍鷹就係當時既公司用黎證明自己遵從新法既標誌。

Nice details
有無聽過y-2 leather?
呢間野點?
想買條501 sft
但想問美版係咪真係好闊
利伸 矮撚

巴打嚟緊會介紹咩?

係唔係皮袖會好D

其實皮袖叫Varsity Jacket or letterman ... 不是棒球褸。 成件一樣色,同一質地先係baseball jacket

有無對比圖 因為我Google圖片係睇到同一樣野
屎忽都有釘

又係巴黎扣

又有褲耳又有吊帶扣

呢條係咪44cut?
後面有bar 應該係44
屎忽都有釘

又係巴黎扣

又有褲耳又有吊帶扣

呢條係咪44cut?
後面有bar 應該係44

一開始咪講左33囉
屎忽都有釘

又係巴黎扣

又有褲耳又有吊帶扣

巴打,唔對稱唔係因為made in usa 呀,係因為舊時兩條線係分開車,所以係唔會對稱。咁係舊款嘅detail 嚟。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞