[經典褸款共賞] 牛仔褸 • Workwear • 軍褸 • Country Jacket

1001 回覆
257 Like 11 Dislike
巴打們會唔會PINROLL
ROLL得耐褲腳變形變左唔ROLL唔掂
點搞

pinpoll本身就係現代潮流黎
無論著boots/皮鞋/布鞋
pinroll都唔係特別夾
唔會pinroll!
點搞

唔會pinroll!

講得好
高質LM
點搞

唔會pinroll!

咁唔roll 大概褲長係幾多先適合
我成日覺得著完鞋有摺係褲腳都幾柒 太長了
但剛剛好掂到鞋行街又好似吊腳咁
大家會着咩鞋襯workwear?
我新手嚟同埋矮仔着過一輪redwing覺得顯腳短
之後轉布鞋襯
都係cons one star嗰啲
或者vans 但者好似格格不入

Trickers
點搞

唔會pinroll!

咁唔roll 大概褲長係幾多先適合
我成日覺得著完鞋有摺係褲腳都幾柒 太長了
但剛剛好掂到鞋行街又好似吊腳咁

想問下我香港邊到有groverall試

香港真係唔多見Gloverall ...
我有個黒色waxed canvas嘅背囊,用咗一年左右就變灰咗好多,搵濕布抹過,但反而嚴重咗,rewax 解唔解決到?

試下用風筒吹下先

新入手Barbour Int’L 嘅Duke waxed jacket. 之前係boutique 試過已經好鍾意Duke但當時無Bark color 所以無買。 Duke 係barbour 入面比較短身嘅褸款。夾棉,係香港一件短袖tee 加佢已經夠做。 我因為已經有件Sage 色嘅Bedale 同一件深啡色嘅Mira. 嚟件Bark 色都係係barbour 入面比較少見。

樓主點睇neighborhood 牛仔褲
Barbour
樓主點睇neighborhood 牛仔褲

洗水幾靚,料幾靚
未玩操牛前有兩三仔,dip~mid 個cut 幾鍾意
小小slim 又唔會太闊
我有個黒色waxed canvas嘅背囊,用咗一年左右就變灰咗好多,搵濕布抹過,但反而嚴重咗,rewax 解唔解決到?

試下用風筒吹下先

風筒應該ok ... 但其實黑色waxed canvas 係會咁。waxed 始終係綠色,khaki, 啡色等會靚d

試下用風筒吹下先

風筒應該ok ... 但其實黑色waxed canvas 係會咁。waxed 始終係綠色,khaki, 啡色等會靚d

我之前燙過都無用 ,定要風筒先得?

試下用風筒吹下先

如果d 灰色係d wax, 咁用風筒應該有用。要近距離吹,睇下會唔會變令面。因為d wax 一溶就會令面。溶左嘅wax 索返入帆布入面就會ok .... 如果唔得就索性re-wax la
想問下我香港邊到有groverall試

你可以問下Houses Shop, 佢地好似有賣Gloverall .
再問多次
有冇人知邊度買barbour bedale SL 平啲
再問多次
有冇人知邊度買barbour bedale SL 平啲

唔好話平d, 我根本唔知香港有無Bedale SL 賣。
操左豬仔103兩年
想入條直腳反d既牛。有冇咩平玩選擇

Burgus Lot850
幾抵, 17000yen

2年, 半年一洗

試下用風筒吹下先

如果d 灰色係d wax, 咁用風筒應該有用。要近距離吹,睇下會唔會變令面。因為d wax 一溶就會令面。溶左嘅wax 索返入帆布入面就會ok .... 如果唔得就索性re-wax la

唔該巴打 知唔知邊度有wax 賣?

試下用風筒吹下先

唔該巴打 知唔知邊度有wax 賣?

Filson wax 可以去銅鑼灣Metero, Barbour wax 可以去Houses Shop. 銅鑼灣Fjallraven 專門店都有wax for 佢地隻G-2000 布。
大家會着咩鞋襯workwear?
我新手嚟同埋矮仔着過一輪redwing覺得顯腳短
之後轉布鞋襯
都係cons one star嗰啲
或者vans 但者好似格格不入

我都係redwing , 同一d有brogues 嘅皮boots 都會match .

my Grenson

呢對,我想買好耐但未買
暫時都係拎red wing 同timd 記襯
樓主個對幾錢?好似幾正。
我自己覺得cons 同波鞋都難襯呀,我d 闊腰撚褲腳成8吋[襯cons 好似水筒咁笠住半對鞋]

呢對正野
原本我想買wireman
但最後覺得carpenter仲正

2年, 半年一洗

Hinoya 自家牌子,好抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞