[經典褸款共賞] 牛仔褸 • Workwear • 軍褸 • Country Jacket

1001 回覆
257 Like 11 Dislike
小弟第一條豬仔sd106﹐開頭都唔捨得兩k幾買。之後同個fd一齊買滿join埋vip
其實我個條係w34﹐但因為sd106個cut都有d slim。開頭操都硬到擦損條腰
呢條著左6年到﹐開頭多著(奈何返工最好著返斜褲或西褲)﹐比起take5 d展品真係爭好遠
另外﹐上次去大阪﹐買多左條豬仔(圍返港紙先$17xx)。
如果鐘意闊小小d巴打可以考慮sd103

我第一條都係sd106 依家係咪無得買喇?
Btw 係大阪買左邊條?

好似係d1712 , 呢條個cut 有d sd 106,不過鬆小小
依家仲係好硬,成日擦親條腰

呢條小腿好窄
2k 係香港買唔買到件G1?
今日 bauhaus 開倉見到件 tough 嘅G1 賣3k, 抵唔抵買
今日 bauhaus 開倉見到件 tough 嘅G1 賣3k, 抵唔抵買

G1係香港點著

G1係香港點著

都係打算冬天個陣入面著件白tee

G1係香港點著

好似冬天白tee+ma1都夠做

G1係香港點著

不過復刻brand應該要過萬
羊毛加皮一定好貴

G1係香港點著

不過復刻brand應該要過萬
羊毛加皮一定好貴

我好似記錯B3
上年買嘅 jungle jacket

The real mccoy‘s

正面

背面

正啊
之前都有諗過入手 你著咩size?

我褸著細碼,不過買Tee 要著38 會舒服啲。

171cm 胸 36吋 68 kg
大家會着咩鞋襯workwear?
我新手嚟同埋矮仔着過一輪redwing覺得顯腳短
之後轉布鞋襯
都係cons one star嗰啲
或者vans 但者好似格格不入

皮鞋?

cons係ok vans就差d

着緊呢對
着咗幾年
覺得有啲格格不入

唔得啦
整對高筒cons ct
好著好多 岩味好多

Wtaps crossover感覺著military style就幾好 workwear / vintage 白cons高筒岩feel好多

著緊黑色vans諗住買對黑色1970 converse 諗緊買高簡定低簡好

我自己有對黑色高筒pro-keds 好著過converse 同冇咁濫
on9都唔知會唔會係個啲死屍呀病死個啲除出來

未驚過

皮鞋?

着緊呢對
着咗幾年
覺得有啲格格不入

唔得啦
整對高筒cons ct
好著好多 岩味好多

Wtaps crossover感覺著military style就幾好 workwear / vintage 白cons高筒岩feel好多

著緊黑色vans諗住買對黑色1970 converse 諗緊買高簡定低簡好

我自己有對黑色高筒pro-keds 好著過converse 同冇咁濫

呢個真pro keds好好着
有無牛仔褸係有側袋架

着緊呢對
着咗幾年
覺得有啲格格不入

唔得啦
整對高筒cons ct
好著好多 岩味好多

Pro keds 個鞋底冇咁硬 之前泰國買600幾 同cons一樣價但唔洗撞到一街都係 鞋頭紅藍間點綴又幾靚
有無牛仔褸係有側袋架

你而家買件件都有架啦。

留名

留名

係巴打嘅? 好靚喎

留名

係巴打嘅? 好靚喎

係呀

留名

係巴打嘅? 好靚喎

係呀

真心超靚! 好鍾意呢種黃黃地嘅tone

留名

係巴打嘅? 好靚喎

係呀

真心超靚! 好鍾意呢種黃黃地嘅tone

另一種味道黎嘅

琴日訂左依件4袋carhartt黑色 埋單7XX 好抵玩
本身諗左好耐訂啡定黑,諗完都係簡黑色,因為已經有件同款啡色不過拉鏈

巴打邊度訂咁平
想問下我香港邊到有groverall試

着緊呢對
着咗幾年
覺得有啲格格不入

唔得啦
整對高筒cons ct
好著好多 岩味好多

Pro keds 個鞋底冇咁硬 之前泰國買600幾 同cons一樣價但唔洗撞到一街都係 鞋頭紅藍間點綴又幾靚

個人覺得1970好著d同埋鞋型好睇d
jeansda對tomahawk 都好正
我有個黒色waxed canvas嘅背囊,用咗一年左右就變灰咗好多,搵濕布抹過,但反而嚴重咗,rewax 解唔解決到?
巴打們會唔會PINROLL
ROLL得耐褲腳變形變左唔ROLL唔掂
點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞