[經典褸款共賞] 牛仔褸 • Workwear • 軍褸 • Country Jacket

1001 回覆
257 Like 11 Dislike
有冇巴打試過買momotaro既配件
https://www.denimio.com/momotaro-jeans-silk-screen-momotarokanji.html

想問下呢類產品點用,買完番黎出去叫人車番上條褲到 ??

唔係配件嚟,你買momotaro 啲牛仔褲,加錢就可以係係你買個條牛仔褲後袋上畫你link 中啲圖案,但留意你買條褲加左圖案,收到唔岩size 可能無得退換

想問下,係denimo到比200蚊改長度,同我拎出去改有咩分別?
上次係osaka買豬仔條褲,鋪頭即時幫手改係free既同半個鐘就拎得番
hk有冇邊個地方改牛仔褲好d

其實未洗就改褲長好易瀨野。

sorry真係唔識野,因為上次去完日本買左條豬仔先開始留意牛仔褸同牛仔褲。
如果本身條牛已經係 one washed, 係咪都係買番d專門既洗滌液 浸一浸佢就ok?

unwashed (raw)買返嚟要自己浸熱水縮,難控制
one wash 人地幫你縮左,褲軟身左可以直接著,我地新手緊係買one wash 煩少好多野

但總有人例外,我係ig 見到瑞士神人專著raw ,唔會做soak and wash

其實one washed 都係未縮定,都係浸半個鐘安全d

就咁放入桶 用冷水浸半個鐘就ok?
之後再放入洗衣機脫水?

唔係配件嚟,你買momotaro 啲牛仔褲,加錢就可以係係你買個條牛仔褲後袋上畫你link 中啲圖案,但留意你買條褲加左圖案,收到唔岩size 可能無得退換

想問下,係denimo到比200蚊改長度,同我拎出去改有咩分別?
上次係osaka買豬仔條褲,鋪頭即時幫手改係free既同半個鐘就拎得番

sorry真係唔識野,因為上次去完日本買左條豬仔先開始留意牛仔褸同牛仔褲。
如果本身條牛已經係 one washed, 係咪都係買番d專門既洗滌液 浸一浸佢就ok?

one wash 人地幫你縮左,褲軟身左可以直接著,我地新手緊係買one wash 煩少好多野

但總有人例外,我係ig 見到瑞士神人專著raw ,唔會做soak and wash

就咁放入桶 用冷水浸半個鐘就ok?
之後再放入洗衣機脫水?

係呀。
有冇巴打試過買momotaro既配件
https://www.denimio.com/momotaro-jeans-silk-screen-momotarokanji.html

想問下呢類產品點用,買完番黎出去叫人車番上條褲到 ??

多謝巴打指正 買返嚟都係浸一浸好 我有做依個步驟 完全無左依回事
初初買牛都會買 unwashed 返屋企自己浸。
而家專揀 one washed 算,買完即著唔駛煩

係,仲有個個牌子宿率唔同,好易賴野

即刻改埋褲長唔駛走兩轉
女着N-1 deck jacket會唔會好怪

睇返個人既身材同style
個人唔夠高著N1我諗會成個糭咁
有夾羊毛既牛仔褸 大家鍾意深藍定淺藍色?
同埋有無咩牌子推介

我都係 而家盡量買one wash
樓主講到Barbour好吸引,借問
1.一般去邊到買?
2.打理麻煩嗎?幾耐補一次油?
1.一般去邊到買?

我三件barbour 褸都係online 係selfridges 買。 帽就係倫敦boutique 買。香港houses shop 係有賣barbour, 不過價錢就......

barbour 係outdoor clothing, 打理唔麻煩,其實根本唔洗打理,當然每年補一次油係好。
1.一般去邊到買?

我三件barbour 褸都係online 係selfridges 買。 帽就係倫敦boutique 買。香港houses shop 係有賣barbour, 不過價錢就......

barbour 係outdoor clothing, 打理唔麻煩,其實根本唔洗打理,當然每年補一次油係好。

仲有,台北信義區有一間旗艦,日本都有好多間。相信係最近香港嘅boutiques, 如去旅行可以睇下。
家中發現一件有三十年歷史嘅全猄皮bomber. 佬味十足。

家中發現一件有三十年歷史嘅全猄皮bomber. 佬味十足。

1.一般去邊到買?

前幾日都上網買咗件 bedale in Olive colour
M65好似好易襯 183cm 個人算橫但係唔厚car唔carry 到?

街邊好多樣板睇
留名!
1.一般去邊到買?

前幾日都上網買咗件 bedale in Olive colour

M65好似好易襯 183cm 個人算橫但係唔厚car唔carry 到?

街邊好多樣板睇

民版/時裝成日見,可能slim fit cutting 易著
軍版好少見人著,本身佢係功能衫預你再著衫同裝備係底,會大件同鬆身,袖位都係鬆。
今年諗住入番件 type n-1軍褸著下

街邊好多樣板睇

民版/時裝成日見,可能slim fit cutting 易著
軍版好少見人著,本身佢係功能衫預你再著衫同裝備係底,會大件同鬆身,袖位都係鬆。

星期六著完成隻傻咁

街邊好多樣板睇

星期六著完成隻傻咁

完全明白,著一件Tee加件褸行兩行出哂汗
我177高,中等身型
著LEVIS 既牛仔褸S碼都好似有D大 (入面著一件T)
我177高,中等身型
著LEVIS 既牛仔褸S碼都好似有D大 (入面著一件T)

大成點? 預鬆啲可以layering

街邊好多樣板睇

星期六著完成隻傻咁

完全明白,著一件Tee加件褸行兩行出哂汗

香港過冬m65完全夠用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞