[經典褸款共賞] 牛仔褸 • Workwear • 軍褸 • Country Jacket

1001 回覆
257 Like 11 Dislike
牛著緊resolute
大家會着咩鞋襯workwear?
我新手嚟同埋矮仔着過一輪redwing覺得顯腳短
之後轉布鞋襯
都係cons one star嗰啲
或者vans 但者好似格格不入

我都係redwing , 同一d有brogues 嘅皮boots 都會match .

my Grenson

著work boot 多 White’s, Alden, Yuketen
之後轉布鞋襯

我都係redwing , 同一d有brogues 嘅皮boots 都會match .

my Grenson

著work boot 多 White’s, Alden, Yuketen

著緊 Viberg
牛著緊resolute

Resolute 正呀
710 711 都有一條
之後轉布鞋襯

皮鞋?

唔多慣着皮鞋
好似太斯文

全黑踢不爛都幾好,腳短會唔會因為著得太低腰或者件衫過長
棒球褸 golden bear 美國牌子幾正不過相當貴

前排睇三舊都覺得有D貴,goldenbear仲要五舊
上年買嘅 jungle jacket

The real mccoy‘s

正面

背面
之後轉布鞋襯

皮鞋?

cons係ok vans就差d

着緊呢對
着咗幾年
覺得有啲格格不入

唔得啦
整對高筒cons ct
好著好多 岩味好多
牛著緊resolute

Resolute 正呀

resolute係咪成日洗
見人d色落同其他牌子唔同
成條都好淺色 好正
棒球褸 golden bear 美國牌子幾正不過相當貴

前排睇三舊都覺得有D貴,goldenbear仲要五舊

因為衫身係羊毛,袖係皮,所以都唔平得去邊
牛著緊resolute

Resolute 正呀

resolute係咪成日洗
見人d色落同其他牌子唔同
成條都好淺色 好正

Yes..
呢個牌子唔係追求高對比嘅色落
林芳亨叫人一個星期洗一次
唔駛反轉洗
IG 好多圖睇
有冇巴打想要軍版m65
有件xs唔岩著又唔想擺係度

咩拉鏈?
之後轉布鞋襯

皮鞋?

着緊呢對
着咗幾年
覺得有啲格格不入

唔得啦
整對高筒cons ct
好著好多 岩味好多

Wtaps crossover感覺著military style就幾好 workwear / vintage 白cons高筒岩feel好多
之後轉布鞋襯

my Grenson

著緊 Viberg

好想入Viberg....... 太貴
之後轉布鞋襯

my Grenson

著緊 Viberg

買完都好肉赤
有冇巴打想要軍版m65
有件xs唔岩著又唔想擺係度

咩拉鏈?

之後轉布鞋襯

my Grenson

著緊 Viberg

買完都好肉赤

我都想買smokejumper
之後轉布鞋襯

my Grenson

著緊 Viberg

買完都好肉赤

有冇人著Trickers
on9都唔知會唔會係個啲死屍呀病死個啲除出來
上年買嘅 jungle jacket

The real mccoy‘s

正面

背面

正啊
之前都有諗過入手 你著咩size?
之後轉布鞋襯

my Grenson

呢對,我想買好耐但未買
暫時都係拎red wing 同timd 記襯
樓主個對幾錢?好似幾正。
我自己覺得cons 同波鞋都難襯呀,我d 闊腰撚褲腳成8吋[襯cons 好似水筒咁笠住半對鞋]
小弟第一條豬仔sd106﹐開頭都唔捨得兩k幾買。之後同個fd一齊買滿join埋vip
其實我個條係w34﹐但因為sd106個cut都有d slim。開頭操都硬到擦損條腰
呢條著左6年到﹐開頭多著(奈何返工最好著返斜褲或西褲)﹐比起take5 d展品真係爭好遠
另外﹐上次去大阪﹐買多左條豬仔(圍返港紙先$17xx)。
如果鐘意闊小小d巴打可以考慮sd103

我第一條都係sd106 依家係咪無得買喇?
Btw 係大阪買左邊條?

好似係d1712 , 呢條個cut 有d sd 106,不過鬆小小
依家仲係好硬,成日擦親條腰
想問下levi’s美國網買牛仔褸,個size同係香港鋪頭試一唔一樣?會唔會大好多/袖太長?
想問下levi’s美國網買牛仔褸,個size同係香港鋪頭試一唔一樣?會唔會大好多/袖太長?

應該一樣,但留意levis us size chart 寫到明每一個size 有個range,但相差不大
之後轉布鞋襯

皮鞋?

着緊呢對
着咗幾年
覺得有啲格格不入

唔得啦
整對高筒cons ct
好著好多 岩味好多

Wtaps crossover感覺著military style就幾好 workwear / vintage 白cons高筒岩feel好多

著緊黑色vans諗住買對黑色1970 converse 諗緊買高簡定低簡好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞