[經典褸款共賞] 牛仔褸 • Workwear • 軍褸 • Country Jacket

1001 回覆
257 Like 11 Dislike

Burgus Lot850
幾抵, 17000yen

2年, 半年一洗

Hinoya 自家牌子,好抵玩

岩岩都起個到買左條sugarcane 12oz
12000 yen
有對red wing 875想換黑vibram 底,我見有分一個底過同分前後掌底,價錢上都差成倍,有冇建議邊款同model
有對red wing 875想換黑vibram 底,我見有分一個底過同分前後掌底,價錢上都差成倍,有冇建議邊款同model

我之前對9111 都換過兩次底著左10年﹐前排前面D紋列得太勁就扔左
個底應該分3PART﹐如果穿到第二層你就要換埋﹐你睇下有冇穿到先?
講到1999﹐依家換底要幾錢?

你覺得邊款靚咪邊款
買咗對Chippewa 6” Engineer boots
Btw 香港邊度買filson jacket食水會冇咁深

我之前對9111 都換過兩次底著左10年﹐前排前面D紋列得太勁就扔左
個底應該分3PART﹐如果穿到第二層你就要換埋﹐你睇下有冇穿到先?

我仲係原裝底,未去到第二層 (應該叫中底?)
換前後掌要換曬3個底至1400-1500 我無問實價錢

普通vibram 白底550

覺得方頭都係一個底過好睇d

So far 我只係見到diamond hill 有Filsin jacket 賣。食水幾深。 Luddite 可以幫手訂,平好多但無現貨。

amazon? 求開箱

咁係啦﹐我個時都係換vibram 白底$450到

amazon? 求開箱

我前排去日本旅行買,著咗幾日已經踢花咗少少
不過咁先有味道
操左豬仔103兩年
想入條直腳反d既牛。有冇咩平玩選擇

103唔係直腳咩﹐好似DENIME 出返
大家有冇去過尖仔睇過?
操左豬仔103兩年

大家有冇去過尖仔睇過?

Denime 新果批有返紅旗,塊布同賣盤前一唔一樣就唔知了
有條舊版 XX Type
操左豬仔103兩年

大家有冇去過尖仔睇過?

想入66XX時候已經賣盤
分享下一件著左大約一年chore jacket
係由apolis出品

有少少色落 不過整體都係好硬

amazon? 求開箱

我前排去日本旅行買,著咗幾日已經踢花咗少少
不過咁先有味道

我有個黒色waxed canvas嘅背囊,用咗一年左右就變灰咗好多,搵濕布抹過,但反而嚴重咗,rewax 解唔解決到?

試下用風筒吹下先

風筒應該ok ... 但其實黑色waxed canvas 係會咁。waxed 始終係綠色,khaki, 啡色等會靚d

我之前燙過都無用 ,定要風筒先得?

如果d 灰色係d wax, 咁用風筒應該有用。要近距離吹,睇下會唔會變令面。因為d wax 一溶就會令面。溶左嘅wax 索返入帆布入面就會ok .... 如果唔得就索性re-wax la

如果唔係真係好需要個防水
不如唔好搞 養個patina
係由apolis出品

幾正喎 ,sizing 如何?

So far 我只係見到diamond hill 有Filsin jacket 賣。食水幾深。 Luddite 可以幫手訂,平好多但無現貨。

我都去過diamond hill睇,真係好深
係由apolis出品

幾正喎 ,sizing 如何?

Uniqlo 著m呢件著s
不過呢件係短身cut
操左豬仔103兩年

大家有冇去過尖仔睇過?

小弟條 XX Type
操左豬仔103兩年

大家有冇去過尖仔睇過?

小弟條 XX Type

嘩,操得好好喎!
操左豬仔103兩年

大家有冇去過尖仔睇過?

小弟條 XX Type

嘩,操得好好喎!

讀大學果陣日日著,好勤力
各位巴打 budget 1500-2000 有冇unwashed既牛仔褲可以介紹比小弟

想「的」起心肝自己操返條
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞