[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第五版

1001 回覆
109 Like 2 Dislike
唔係S嚟梗果篇有好多嘢會交代,唔係三言兩語可以停
其實你地都估中幾多,咁明點解我唔回應啦
睇完今篇有一陣衰傷的感覺,睇到最後未結局就更衰傷。

真子會暈係睇到查曼德過去全部都係食女。

連大師兄的記憶都睇到,靈兒一樣俾人睇晒?
睇完今篇有一陣衰傷的感覺,睇到最後未結局就更衰傷。

真子會暈係睇到查曼德過去全部都係食女。

連大師兄的記憶都睇到,靈兒一樣俾人睇晒?

佢只係透支左體力,其他NPC的回憶真子略知一二,並沒有反應
返工搭車有文睇
中間仲以為查會超載

我都有諗過,如果純肉摶,可能真係會,傳奇級超載 ,可惜係玩緊拍子機
經過今次,查查會有其他方法幫真子衝破心理關口嗎?

總覺得隻game是收集數據,,改善同開發AI
扣起正評已放出
本身打算爆文出早更,點知又出事
本身打算爆文出早更,點知又出事

睇到想哭
睇到想哭

同小島比呢?
返工搭車有文睇
中間仲以為查會超載

我都有諗過,如果純肉摶,可能真係會,傳奇級超載 ,可惜係玩緊拍子機

超載無法加強節奏感

文如初
成世人就係跟大隊幫人地報仇
自己連動物都殺唔到多隻
被迫做做殺手嘅善良人

萊仔
成世人都活係自己嘅內疚之中
為咗個女寧願違背自己良心
個女死咗就冇晒人生目標
永遠都停留係個陰影入面

不過其實我唔係好明萊仔同農婦係咩關係
有冇巴打記得

綠柔會復活
姐係還清咗業火嘅話
其實好快可以輪迴
文姬之所以保持文姬之身復活
因為佢仲係啲唔知咩道到還緊業火未輪迴
有預感文如初好快會輪迴再生

Y,真子逆寫一字。

真子寫逆字?
真子赤火唔係寫正字㗎咩
逆火唔係業火寫
BUG ?

BTW 大師兄叫文如初做文文好怪...
佢成家都姓文
通常係同學/同事先會用人地個姓嚟做䁥稱
屋企人甚少用姓嚟稱呼對方
冇癮
等改名巴挑戰單人副本算

做咩要我單機 ,吹水討論鳩估前題係要有文出阿

1. m 底點名要你挑戰
2. 投角好耐冇上水

[black]估嘢佢又唔理,追文佢又燥底[/black]

做下 cdrom 算
得閑入嚟講下早晨簡簡單單

邊有唔理,有時你地估中我扮唔知丫嘛

姐係認咗隻投角有排都唔會上水啦
連我鍾意嗰啲角色唔見晒

雷克斯
安德魯
夫/克蘇魯
卡斯特
里奧
由里
索菲亞

全部失蹤人口

喂,舊既唔去啊

姐係去咗????!!
BTW 我 feel 到真子同查曼德嘅甜故就到

做咩要我單機 ,吹水討論鳩估前題係要有文出阿

1. m 底點名要你挑戰
2. 投角好耐冇上水

[black]估嘢佢又唔理,追文佢又燥底[/black]

做下 cdrom 算
得閑入嚟講下早晨簡簡單單

邊有唔理,有時你地估中我扮唔知丫嘛

姐係認咗隻投角有排都唔會上水啦
連我鍾意嗰啲角色唔見晒

雷克斯
安德魯
夫/克蘇魯
卡斯特
里奧
由里
索菲亞

全部失蹤人口

喂,舊既唔去啊

姐係去咗????!!

有空位再出喇
睇到想哭

同小島比呢?

小島南果段其實我冇咩感覺

真子又比人呃
我可唔可以分享下我對崇火靈童&大師兄嘅想像圖
有時候,我們千方百計也避不開某件事或人;

有時候,我們千方百計也得不到某件事或人。

徒勞一番,回憶起那件事。

到底是它塑造今天的自己,還是自己選擇的道路?

我們不得而知。

也許,前因早已種下,後果早已成熟。

我們只是回來摘下‘後果’,消化‘前因’,再種下新的‘因’,結出新的‘果’。

直到──────

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

黑影眨眨,真子再次張開眼睛。

「系統提示:已擊退 ‘業火之環’」

「副本統計:隊伍成員 真子 A+

擊破符咒數量x67  A+

最大連擊x21    S-

額外符咒擊破x15  B

準繩度 81.23%  A

完美擊破 x3     A

隊伍成員 查曼德   C-

擊破符咒數量:19  C

最大連擊x4     D

額外符咒擊破x2   E

準繩度 21.56%  C-

完美擊破 x0     N/A

隊伍成員 綠萊    E

擊破符咒數量:7   E

最大連擊x0     N/A

額外符咒擊破x1   E

準繩度 3.81%   E

完美擊破 x0    N/A

隊伍成員 文如初    S+

擊破符咒數量:9999 S+

最大連擊x9999   S+

額外符咒擊破x8    B

準繩度 98.58%   S+

完美擊破 x9999   S+

_____________」

「系統提示:獲得 法隆幣x1500」

「系統提示:獲得 屬性點數 精神+30」

「系統提示:獲得 永久抗性 火   +10」

「系統提示:獲得 永久抗性 闇    +30」

「連擊獎勵:獲得 攻速提升 +0.5%」 

「連擊獎勵:獲得 屬性點數 敏捷+1」 

「稱號解鎖:────摩打手。」 

真子被一連串獎勵蒙蔽眼睛。

她向下掃視,慢慢記起自己身處何方。

「我…我們贏了?」真子大喜,視線停在最後四條訊息上。

「系統提示:文如初 對你好感度+100」

「系統提示:角色 文如初 跟你好感度突破臨界點」

「系統提示:接受文如初 的好友申請(Y/N)

「系統提示:文如初 已經退出隊伍」

真子呆望着訊息,弱弱抹走介面。

她的左邊,文如初站着的位置變成灰白色,地上一堆白灰。

唯一保存下來的────只有真子贈送的布衣。

「她……她在哪?」真子仍未知來龍去脈,只見瓦礫之中剩下自己、查曼德、
火童及綠萊而已。

查曼德昏迷不醒,綠萊像萎花一樣靜坐,只有火童仍清醒。

他走到文如初的位置,在白灰中拔出一根金毛───

「她走了……」火童默默說,把金毛放到真子膝上。

「系統提示:獲得 鳳凰羽毛x1」

「這…這根羽毛?!難道她───」真子不可思議地握着羽毛,震驚問。

「她自覺負你,故以金毛抵債,希望得到你的寬恕。」火童幽幽道。

「她人呢?」真子左顧右盼,再看不到文如初的身影。

「她接受聖火的‘燃禮’……這根金毛便是她身體燒剩的‘業物’。」火童說。

「你哭了…………」真子看到本應無情的火童流下眼淚。

參透世事,無喜無悲的聖人為了一個罪人而落淚。

火童雙手合十,背後真子靜靜打座。

真子凝視膝上飄飄金毛───竟然如此沉重。

心臟被無形的巨石擠壓,胸膛刺痛無比。

真子漠然站立。

「真子………」火童突然說。

他欲言又止,最後選擇默默低頭。

真子深呼吸,冷靜地拾地白楊魔杖。

「你跟我來。」她說。

真子揪着鯨魚一樣沉重的仇恨來到文如初的遺物前。

鯨魚已經失去活着的意志,跪在地上。

「你還有甚麼要說嗎……綠萊。」真子說。

白楊魔杖已經結出冰刃,抵在他頸後。

「…………………………」

你夠膽就出,今日唔瞓都夠出5000,唔計岩岩果篇

但你唔好畫火柴人hea我

我其實同個fd夾過漫畫,但係佢已經因為番工放棄左夢想。

當時中學同佢約定第時我出故佢出圖。

依家得番我一個

你夠膽就出,今日唔瞓都夠出5000,唔計岩岩果篇

但你唔好畫火柴人hea我

我其實同個fd夾過漫畫,但係佢已經因為番工放棄左夢想。

當時中學同佢約定第時我出故佢出圖。

依家得番我一個

輕小說嘅雛型
仲要出多個系統提示鞭屍
暈之前覺得自己又俾人出賣,起身發覺最後出賣她的人在最後關頭臨崖勒馬,仲用自己條命來償還出賣她的債
隊伍成員 真子 A+

____________」

再出一次,電話睇錯左位
仲要出多個系統提示鞭屍
暈之前覺得自己又俾人出賣,起身發覺最後出賣她的人在最後關頭臨崖勒馬,仲用自己條命來償還出賣她的債

唉~~~
隊伍成員 真子 A+

再出一次,電話睇錯左位

痴線 最後嗰幾秒到底出咗幾多個符
文如初 OP
需要 nerf
隊伍成員 真子 A+

再出一次,電話睇錯左位

痴線 最後嗰幾秒到底出咗幾多個符
文如初 OP
需要 nerf

豪鬼上身,一瞬千擊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞