日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
幾年前係toyota租過vellfire 超正
印象中近年租過嘅車都有泊車cam
咁煩架
人地全部商務車係當地搵食點比 你連去個地方條路有9成都未見過 同埋google map揀左飛小路都好 佢有時都會炒 之後唔知邊到搵返黎既信心去揸
不過香港人係鐘意做埋d令人迷惑既事 衰左就笑笑口好彩有買全保
之後就推哂落大陸人到 之前同ots一個職員傾計
係日本發生最多交通意外既外國人 最多係香港人
利申12年車牌 由nd2揸到model x
咁又唔知
我係用呢個網搵
https://japanmapcode.com/en
跟住好幾次都係一個出咗area
(又或者其實係啱嘅,不過就冇個名彈出嚟)
無信心揀返部自己handle到嘅車咪算囉, 好過自信過度嘅輕鬆130老司機第二日就撞爛部車
你座幾多人? 如果後排可以摺埋一張櫈可以放好又多嘢
認同,最緊要量力而為
自己知自己事
福岡邊間公司可以指定k car?
想揀Suzuki hustler
嗯,你啱
真呀 我唔係叫人唔好揸 但唔好推薦好似個個都揸到咁
鬼唔知mpv舒服 但要考慮下人數之餘都要考慮行李
見過有人family trip 6個人family trip有8個gip 最後後座十八羅漢咁
你未試過落下加夜晚無街燈咁入村姐試過就唔會咁口響
租車公司揀車會有推薦乘客數, 但係個人數唔預你個個都大大個喼塞上車掃貨
想問下冬天落雪既時候去中部揸車會唔會好困難?

利申 有喺香港揸開
4個 睇片好似夠,但有少少怕到時真係唔夠
有無巴打租過Nissan xtrail
沖繩跑車有無推薦?
你渣唔掂大車就算啦
啱啱5個人去完名古屋渣Velfire不知幾爽,221咁坐全車人都舒服到訓嗮
住民宿附近全部都係橫街窄巷,識偷位都一樣無問題
隔離鄰舍人地日本當地人都係渣alphard
5個人仲要坐SUV真係逼到hihi,你未渣過又話擺唔到行李又盛
哥倫布
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞