日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
用etc撞啱時間真係會平啲
同埋行某啲路
同時段同出入口 etc同人手唔會有分別架 ?
一月中同你目的地一樣,2個人,名古屋站租toyota rent 得CHR有4wd加雪軚option.本身想揀Yaris Cross Hybrid 冇呢個組合。
我都係11月9號去

9/11 晚機到>拎車去高山
10/11 高山+飛騨
11/11 合掌村
12/11 上高地+新穗高
13/11 立山黑部
14~15/11 返名古屋行下

到時可能會見到你
我都好想去下呂試下個溫泉,不過今次唔夠時間
有啲路段ETC 係計距離收費(出口用龍門架掃ETC),
現金車要收全費?
CHING 9/11 晚機到>拎車去高山

我里數換坐CX落機已經8點幾 D租車公司關哂門
回程果時都係
16/11會返名古屋還車
17/11 朝早9點45機

要住一晚名古屋第2日先再拎車 (BOOK左間APA係正租車間野隔離)

睇黎我地10號會見到大家

btw 要唔要加我TG
到時我早你一日去上高地預知你天氣情況
我地都係封山前幾日去 希望仲有靚景睇
巴打 book邊間租車可以咁晚拎得

btw 下呂溫泉好似幾出色所以點都搵日去下
立山黑部我地果個時間好似無乜紅葉同埋來回唔方便我就無去lu

名古屋我到時先落黎果時經過犬山
跟住以下就到時先諗
香嵐渓(如果有紅葉)
水族館
名花之里 (夜晚GO)

巴打仲有無景點介紹
呢個選項只係指架車讀取到ET C
你都係打電話過去book etc 會穩陣啲
下。。。要打過去?
有冇師兄知道有冇得直接book架
師兄,想問下你個陣係jalan 有冇租etc? 我搵唔到個掣
師兄,想問下你個陣係jalan 有冇租etc? 我搵唔到個掣
我第一次租嗰時,都係take咗嗰格,去到又冇嘅
所以你點都係打個電話去嗰間分店預留張ET C卡
去到租車嘅時候都再三確認有冇張卡插入個ET C讀卡器
Tabirai好似有
啱啱去睇過,佢唔係全部都有呢個 option
真係要睇多幾個先

暫時網上格價,比較穩陣Times同Toyota

第一次自駕遊應該揀邊間好,睇過Times平啲但舊,

保險全保其實係咪兩間都差唔多?
經日文官方web book 無得揀etc
點算
咁撚on9 hi 花都報警晒鳩晒啲時間,出咗亞洲去歐美一定比人屌浪費警力
你有全保佢返到去點都唔會charge 你,你冇都好,咪花咗比錢姐,報警仲乜撚嘢
如果兩三條友c1車俾佢隨機派車就無所謂, 有四條友再加三四件行李佢派部vitz passo俾你你就會覺得roomy好架喇
打英文hotline+81-92-577-0091

講返預約編號同想要ETC就得
Lm
應該7座舒服d, 但唔可以帶太多行李
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞