日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
巴打們有冇試過23:00還車?
知唔知邊間做得到?
均速唔好落死brake 預長d同前車距離就無乜野
落雪最難睇係一時停止線 多d留意路面唔好死睇google map
有無師兄幫到手?/可以建議車款 感謝
我年頭第一次係果度租
佢之前都聽過容易有伏
拎車嘅時候拍晒片mark低晒邊度有花邊度有傷
我都mark得好仔細下
租左2日還車好正常check完搞埋手續就走得

我會話 始終個個租佢嘅車都一定拎去轟
D車都算係價值高
你預一定會嚴d
同埋佢車內有鏡頭或者sensor
應該有任何碰撞或者高g force都會記錄低
所以我覺得小心駕駛就可以避免一切麻煩
我都算好彩
租過一次Abarth 124, 一次GT86
兩次都好正常冇特別事發生
你鐘意點諗就點諗 日本人點解個個屋企都係揸kcar就係因為佢地唔想比負擔鄰居 盡量保持一致 你估佢地無錢買車咩
不過慣左香港既人係咁 身邊都有朋友係咁 雪廠牌去沖繩就要揸佛 最緊要舒服同爽 制造到麻煩?
唔緊要啦 人地都係咁
兩個28加兩個24其實唔難 當唔摺後座就rav4 or x trail
但有機會睇唔到後鏡
yaris應該夠兩個28加個大背囊 兩個24要摺一個位放後座
三個細喼就勉強可以,中喼都應該放唔落。
脷伸:Raize車主
應該夠位但未必夠力
Toyota 日文版註冊到咩?
我試過註冊,佢話要唔知係咩會員先用得
新手2個人去應該揸咩車?
可能要摺埋一張櫈, 然後後面兩個要坐得親密少少
如果純方便+budget hustler 其實可以出入哂好多窄路even東京 坐姿高會易揸好多
同埋有個two tone感覺係會旅行feel多d 後座接埋可以擺2大喼+2handcarry都得

如果要玩款既再推薦其他
唔制,我要揸gtr
如果係toyota呢
諗住toyota rent a car好似方便啲
新手2個人去應該揸咩車?
如果純方便+budget hustler 其實可以出入哂好多窄路even東京/京都 坐姿高會易揸好多
同埋有個two tone感覺係會旅行feel多d 後座接埋可以擺2大喼+2handcarry都得

如果要玩款既再推薦其他
咁唯一選擇就係Aqua 無乜 engine lag 唔難揸但就無乜樣
如果要揸開車想爽下既其實我會推mazda 3
有manual 既話仲爽
百三嘅司機撞咗 落咗車講數
停車場多數上車前去部機都比左錢(現金多),之後就出得
有autotoll就最尾還車計數
上次福岡都係Roomy 我覺得幾好揸喎
岩岩年中去完 我坐uo10點到就預1點先到到ots
沖繩同我6年前去唔同左好多 過左名護先唔會塞車 之前由市中心去北部差唔多兩個鐘 高速行100-110 市區落返牌數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞