日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
穩陣起見,都係Toyota買安心W保,包曬noc同小花果啲
如果花得勁,報警攞記錄加聯絡toyota公司,都係唔使賠錢
識人經klook租車有買最貴全保,炒到total loss但都要賠啲錢畀租車公司,因為租車公司有條款係要你直接向佢買全保先會免你的債,佢隔咗klook所以就都要賠畀租車公司先走得,後尾有冇claim得返就唔記得咗,所以最好都係直接向租車公司租車+買保險
擺平後座,可以30+28+20
想問租車自負額 當5000
佢會唔會再理呢5000 係賠NOC定 車身損毀?

Ching 如果有經驗分享多少少

其實日本額外保個價仲貴過租車價
如果cover到可以租靚好多既車
條友有冇睇清楚,定係俾人水?
佢賠緊total lost先墊後修
定係墊底費
成日叫人買安心保/全保
究竟有冇人研究過啲保險條款/覆蓋

大家係咪唔知日本法例要求
出租任何車都要有全保
只係墊底費同NOC嘅分別
要睇保險公司返條款同字眼 自負額NOC係2樣嘢要分開計
以我所知多數保險都只係自負額 唔包NOC
另外 爆胎拖車爆玻璃死火呢啲都係唔計 呢啲係全保既範圍
LM
其實租車公司都展示得好清楚

撞物 50000 Yen
撞車 50000 Yen
NOC 50000 Yen

除非你遇上爆胎爆玻璃死火唔記得入油唔見左車匙拖車之類否則呢個已經係日本租車既自負上限
有新40 alphard 租
你廢
有 難過日本 但香港揸慣就easy
正解
假設大約用HKD 350買旅保
大部分保單已經包HKD 8000- HKD 20000
點解仲要額外每日俾HKD 30-HKD120去買安心保

4人4喼租RAV4會唔會唔夠位
1000唔洗一日又真係抵
我8月頭去東京租Toyota Corolla touring齋租車保險ETC都要800幾900一日
師兄係用日文定英文打去?
Skype 打長途去佢個國際客服book ETC,去到先book到時冇就麻鬼煩。
要入後波啫係你直頭逆線喎 咁唔關導航先 係你隻眼有問題
轉錯農村掘頭又唔係K CAR 一係多手調頭出黎 一係後波 仲可以點出番黎?
真係8千轉2咪車?
想請問一下Toyota點樣先?Check到指定車型邊間分店有供應?

想租40系係,但東京好似間間鋪都無
日文,其實好簡單嘅日文已經得

私の予約番号は____ ETC card を予約したい。

最盡你入落Google翻譯讀出嚟
去似買左klook 提供既保險
唔係租車公司保險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞