日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
就算跟mapcode/電話定位有幾準
有時都係帶唔到返去入口位, 一喺附近就話到達目的地, 所以事前做定少少功課實冇死
我好似都係打852 加香港電話 你上去試試
由國際線行番去國內線再行去shuttle bus stop已經15分鐘
仲要部shuttle未必即開
然後坐shuttle去OTS經常塞車,塞足30分鐘
不過拎車好快
但拎完車可能又要塞車先上到高速,沖繩塞車都幾嚴重吓
不過上到高速就好快到名護
我book左部黑色gtr 睇黎好易出現師兄你講個情況

想請問具體點屈錢? 有個防避都好
times orix Nissan 同 toyota 都租過
兩個人去會租SUV
三人或以上一定租alphard / elgrand
乘坐體驗舒服太多,而 hybird 真係慳油好多
最唔鍾意係得布櫈8 座

黎緊唔知有冇新 alphard / velfire 租
我用android
過去幾年租車一插條USB線落車都用到android auto
一開google map篤條route 就响車機睇到幾方便
租過2次toyota rent a car

今年3月租左架corolla touring都真係唔錯

但係輕井澤巨大雪小路出大路比路邊石仔hi花左條群邊
即刻搵架仔幫手報驚
搞左粒幾鐘驚車黎到落口供+幫手打電話去租車公司
好彩買左全保 還車果時比返張紙仔鋪頭就無事
個counter職員仲話好小事姐唔緊要
hi花左少少問我係邊整 叫我下次小心d

其實呢d hi花少少係咪唔洗報驚咁麻煩
雖然香港渣左咁多年車都未試過撞
對自己車好有信心但落大雪成條路白色連條石仔都比白色雪cum住真係意外意料之外

btw 黎緊11月中去名古屋租corolla sport
係咪一定無apple car play
想問下有冇人租過heisei平成租車?
我係車機search到mapcode/電話就用車機
google永遠攞嚟做backup
試過中google map嘅伏, 帶咗我去啲冇街燈, 左右兩邊都係長草嘅小路, 啱啱夠一部車咁闊想掉頭走都有困難, 雖然最後又真係去到目的地
我之前剩係用google 成日行埋d路我都懷疑人生 真係試過行錯路 全程後波出番
北海道Times租部Serena 8座
沖繩OTS租部TOYOTA VOXY
好爽~
抵用 係衰在無etc
好似有啲地區有包etc / 有啲plan有etc
我上年係福岡租左9日yaris cross 先6萬6yen
仲要細咪行得4000幾k
而家連近畿都有sky
留個靚名下次去旅行參考,多謝樓主
連GR AQUA都租唔到
拎車驗屍再小心啲囉 佢話無損無爛嘅位都要仔細睇
試下扮KOL拍片拎車還車 可能有用
福岡機場國際線間Times租唔租得過? 想試下佢架Mazda 3
gps 最怕遇到d 上天橋 下有兩條平路果種
有次行錯 正確要係天橋底下果條平路 但轉左 唔係天橋下果條
留名跟進
叫人去日本揸noah都係trap
社區路根本極唔方便仲未計車場 例如times carpark, noah真係岩岩好貼哂兩邊界外邊
加上尾箱大少少既喼都放唔到 最後又係擺返裡面
如果你正職做司機揸開就話就話 一次半次揸真係祝你好運
日本唔會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞