日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
有咩app search map code好用?
最後俾左架日產Note Aura 我
Times都會揸下D冷門車款
不過近年機場以外真係無乜門市
我通常頭1,2日搭下公共交通公具, 之後先喺市區開始租
有冇ching 係toyota 租過corolla touring 汽油版, 唔知有冇carplay?
嚟緊12月快閃日本京都(兩日一夜,淨係去嵐山)
晚機11點飛,照計九點去到關西機場穩陣
請問機場還車最夜係咪八點?如果係嘅話會唔會反而坐haruka 可以玩多個鐘?(嗰兩日一夜我應該完全喺嵐山活動)
想問下12月尾福岡+別府
洗唔洗租雪胎?
我租過十幾次 for your reference
你係唔會知 每款車部車機都可以唔同,可以係usbc /usb hob
我10次有9次都有carplay,有1次係冇 ,用佢車機果個map 渣都幾難玩
d職員完全唔識英文既 問佢有冇car play 佢幫我篤左個地圖去羽田機場
好彩我老司機 good luck
點解Klook啲租車
平咁多
佢個AXA有冇用
用日本rakuten租
Times中文網租咗W-1
畀架舊款Sienta 70萬km
keyless 搖控單電門、紅藍冷氣、Lane Assist、自動高燈、唔update 嘅導航、後泊鏡、左右sensor

去到先畀租車錢,再行過兩條街停車場攞車
買咗Super Safety 行個圈就上咗車

還車淨係睇下入油單
直接入counter 找ETC數
坐接駁車返機場

放低尾排垂直放到兩個28吋兩個手提喼
3個人坐,淨返一個位放手袋背囊
黎緊租左架k car起名古屋玩下
Nippon係咪通常派掃把佬俾你?
2024 年,仲用 map code 咁煩咩

google map mark 低,係地圖搵返,直篤落去就得啦!
咁入mapcode方便D
Map code唔係快d準d咩?
我試過準備哂,跟住架車唔 support

咁其實電話都9成搵到

再搞 mc 其實有d 無謂
Map code電話搵哂最隱陣
通常2樣都唔得先再搵google map
入電話最方便啦, mapcode除非人地俾或者你搵景點時人地幫你搵埋, 唔係都費事晒時間搵, 有d車又冇得入mapcode
剛剛大阪又係由enote升咗kicks俾我,大好多但好慳油,約10yen一公里
用waze好啲,google試過係熊本俾條村路你行,真係好本土嗰隻
roomy租過兩次,一次阿蘇,另一次鹿兒島,揸得輕鬆易睇位喎,電門放便上落啱小朋友家庭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞